Televizorul, veşnica poveste

articol, cablu, satelit, criza, dependenţa, surplus, distracţie, cap, inimă, buzunar, împrumut, materiale

Citeam într-un articol dintre-un supliment al ziarului Adevărul – era o foaie pe care-am găsit-o întâmplător! – că românii încep să renunţe la cablu. Dar asta nu înseamnă că renunţă la tv – apelează la satelit (a crescut de 17 ori numărul consumatorilor!) sau tv digitală prin intermediul conexiunii internet.

De unde ai fi crezut că e o veste bună, că iată, românii se mai gândesc şi la altceva decât la ceea ce le propune mass-media, afli apoi că, de fapt, una dintre cauzele renunţării poate fi … criza economică (n-au bani, oamenii, altfel ar sta leguminoase veştede în faţa tv!) sau, şi mai interesant!, s-ar putea ca acest anunţ al cabliştilor să fie o minciună, doar pentru a plăti licenţe mai mici!

Ultima idee era că, deşi au renunţat la tv, au înlocuit dependenţa de tv cu cea de internet … lucru care nu mi se pare că aduce un surplus de valoare vieţii.

Credeam că voi afla că mai sunt oameni care au spus: vreau mai mult timp pentru mine sau familie, pentru dezvoltarea personală sau pentru distracţie în aer liber. (Eu am renunţat la tv din raţiuni simple: de câte ori voiam să văd ceva anume, nu găseam pe niciun canal şi trebuia să accept ceea ce mi se oferea; prefer să fiu eu cea care comandă ce anume îmi intră în cap şi inimă, nu vreau să fiu educată de cei care fac totul pentru propriul buzunar, nu pentru binele meu. Aleg eu un film pe care vreau să-l văd şi-l împrumut, îmi cumpăr un dvd de ştiinţă şi-l vizionez, nu mă las la mâna celor care oferă aceleaşi veşnice materiale!)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s