6.2. Musafir. Cadouri. Dorinţă.

obligi, aportul, refuză, săptămâni, bunătăţile, pregăteau, Blue Air, fular, moştenitoarea, mătuşile, unchii, cadou, raft, colecţie, decor, braţul, entuziasmat, fericire, sărbători, prietenoşi

E bine să fii musafir. Nu faci nimic. Obligi gazda să-ţi aduci aportul la ceea ce se face în jur şi te refuză; o dată, de două ori… Accepţi în cele din urmă. Poate că în următoarele săptămâni mă va primi în bucătărie. Poate. Deocamdată, noi ne-am plimbat, în timp ce bunătăţile se pregăteau.

M-a întrebat cineva ce cadou primesc de Moş Crăciun… Păi, l-am primit – a zburat minunea de Blue Air. Alt cadou a fost că am primit materialul necesar pentru a-mi realiza un fular drăgălaş şi pufos (https://despresufletulmeu.wordpress.com/2011/01/06/19-5-fular-tricotat/); şi l-am dat gata într-o oră, apoi pe-al fiului meu în altă oră şi pe-al moştenitoarei, în cazul în care cade avionul!, într-o altă oră. Aşa că am primit cel mai interesant cadou – posibilitatea de a mă bucura de tricotat. Aşa că am ajuns la o concluzie pe care-ar trebui să o înţeleagă şi mătuşile şi unchii care n-au copii şi se străduiesc să ia cadouri nepoţilor – cel mai bun cadou este cel la care se meştereşte ceva, nu cel pe care-l iei şi-l pui în raft, ca la colecţie, o colecţie la care oricum nu te uiţi cu anii!

 Deocamdată, din tot ce am văzut în Madrid, singurul lucru pe care mi l-aş fi dorit este dumnealui:

 

Dar el este doar un decor, într-un magazin care nu are de gând să scape de el, pentru că-l păstrează pentru anul viitor. Şi-apoi cum l-aş duce înapoi acasă? Poate să-i dau lui locul în avion şi eu să stau pe braţul fotoliului lui, că eu nu l-aş putea ţine în braţe, la cât de mare este! Dar m-a entuziasmat atât de tare că avea mulţi „pui” mici – şi la piept, şi-n picioare, încât copilul din mine a reacţionat: îl vreau.

Ei, multe alte vise nu sunt împlinite, doar n-o să mă supăr pentru un omuleţ de zăpadă, fie el şi superb.

M-aş bucura ca fiecare dintre cei care-au trecut pe aici,  de-a lungul celor două luni de când scriu, să aibă parte de aceeaşi fericire pe care o am eu în aceste zile; ba chiar mai mare, pentru restul anului.

Sper să vă simţiţi bine alături de cei dragi şi să fiţi la fel de prietenoşi şi după Crăciun şi Revelion.

Zile bune!

12 gânduri despre &8222;6.2. Musafir. Cadouri. Dorinţă.&8221;

    • Mulţumesc pentru că te-ai gândit şi la mine. Sper că nu ţi-a fost foarte greu cu pregătirile, mai ales că ai „casă grea”. Zile liniştite şi frumoase cu băieţii tăi.

  1. Pingback: Fulare 2012 « Despre sufletul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s