Minciuna din căsnicie

Eu am abonament la blogul acesta, deci îl apreciez; doar că propunerile pe care le face de data aceasta – viabile pentru unele dintre femei! – s-ar putea să aibă şi urmări negative nu doar pozitive.

http://djbluero.wordpress.com/2011/02/12/cauta-ti-un-iubit-pana-la-valentine%e2%80%99s-day-pe-locuri-fiti-gata-start/

Ideea de Valentine este minunată, dar lipseşte cu desăvârşire, dacă o faci doar pentru a nu fi singură de 14. Şi pe 15? Ce se va întâmpla de pe 15. Şi hai să zicem că te vei căsători cu acel om. Dar dacă faptul că l-ai cunoscut aşa de rapid, superficial, te va face să ai o căsnicie, însă nu una bună? Sau dacă vei avea o căsnicie bună, în ochii tăi şi-ai oamenilor, iar soţul ar avea o amantă, de 6 ani, de care ştie toată lumea, doar soţia nu?

A, nu contează? Important e că ai soţ? Aici mi se pare că greşesc femeile – lasă-l să facă ce vrea pentru că mie-mi aduce banii acasă. Da, fetelor, sunteţi superioare cu mult mamei mele care-a rămas cu soţul ei 31 de ani şi fără să-i aducă salariul acasă şi bătută – dar cu mama vă comparaţi? Adică n-aţi merita ceva mai bun, nu doar ceva de faţadă, de mântuială? Contează mai mult că oamenii vă vad la casa voastră decât că el este cu alta?

Povestea omului care are amantă, despre care ştiu toate rudele lui, mai puţin soţia (de fapt, soţia nu intră la capitolul rude, nu?) m-a consternat: cum să nu-ţi dai seama că soţul tău are o amantă, dacă relaţia lor este ultracunoscută. Doamna, dacă făceau un copil în clipa când s-au cunoscut, în toamnă îl dădeau la şcoală, realizezi de cât timp te minţi şi te minte?

Oare cu cine stă acest domn de Valentine? Şi dacă stă cu soţia, amanta cu cine stă? Şi dacă stă cu amanta, tu, soţie, ce gânduri ai? Îţi plac banii lui şi nu-ţi pasă de restul?

Era o vorbă în popor: „aşa să-i rămâie numele”. Şi vouă la fel, persoane care în loc să vreţi să trăiţi frumos, ca la lumina zilei, vă ascundeţi după interese meschine şi preferaţi minciuna.

Un gând despre &8222;Minciuna din căsnicie&8221;

  1. Sunt multe lucruri in Care Ai dreptate Dar sa nu Uitam Ca Noi Romani Mereu importam Ceva Ceva ce Nu este al nostru, insa macar daca am sarbatori cu adevarat . Ms Ca Agreezi Blogul meu , O zi Buna si mult succes „Dj Blue”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s