România e frumoasă; păcat că-i locuită…

… a fost o expresie care m-a scos din sărite când am auzit-o.

Dar ieri am înţeles că uneori se potriveşte de minune.

 E drept că locurile şi trecutul dau un iz de frumuseţe României; dar omul care m-a uimit ieri n-a apărut ca o revelaţie a bucuriei, ci ca un ghimpe în coaste. 

 Românul de 2 lei (pardon, e mult să dai pe un astfel de om 2 lei, nici 1 ban nu merita!) a fost cel care conducea maşina pe la ora 16,30 în localitatea Stâlpeni, pe drum aglomerat, cu maşini care curgeau de peste tot, iar el îşi ţinea copilul sau nepotul în braţe, învăţându-l să conducă. Şocul a fost atât de mare (încurca circulaţia şi noi nu pricepeam despre ce e vorba!), încât nu mi-a trecut prin cap să-i iau numărul – de fapt, nici nu prea sunt obişnuită cu ideea de-a scrie pe blog despre orice necugetat, mai degrabă aş vorbi despre cei care fac nişte lucruri bune, dar trebuie să mă obişnuiesc să reţin numerele, măcar aşa să-i taxez pe necugetaţi!

Dacă ar fi fost vorba de-un copil de 18 ani, care trebuia să dea a doua zi examen la Şcoala de şoferi, mai înţelegeam, dar era vorba despre un plod de cel mult 2 ani (cu indulgenţă!). Dar mai ştii dacă nu cumva pe la Piteşti, conform obiceiului de-a da carnete de şofer fără să ştii să citeşti sau fără să ai acte în regulă, s-a împământenit şi un altul: carnete de şofer la maxim 2 ani… şi-atunci da, îl înţeleg pe sărmanul om, se făcea de ruşine că odrasla lui nu are încă o patalama de felul acela la mână. Jale mare!

13 gânduri despre &8222;România e frumoasă; păcat că-i locuită…&8221;

 1. În loc să apreciezi perseverența. Cupilu sigur era supradotat, mai ales daca il iei comparativ cu respectivul des-creierat (a se înțelege sensul etimologic al epitetului), și îl rugase pe „tacsu” cu ceva minute înainte, printr-un discurs argumentativ cu tot cu conectorii specifici, să îl învețe să conducă, deoarece, apropiindu-se vârsta grădiniței, dorea să ușureze treaba părinților spre a nu îi mai aștepta pre dânșii să îl ducă și să îl aducă de acolo.Ai înțeles tu greșit 😀

  • tu, cu ochii tăi de mami care vede totul roz… 🙂 şi eu o hodoroagă care se gândeşte doar că era să facem accident din cauza lor… şi serios, mă mai gândeam că dacă aş fi putut să opresc maşina lor aş fi luat copilul şi l-aş fi dus la mine acasă şi-l îngrijeam serios, nu merită să aibă de-aştia copii… bravurile lui peşte prăjit pe drumurile noastre minunate.

   • ei, roz…Mai fac și eu haz de necaz. Câteodată mă supăr pe tata că vrea să își ia o pușcă în mașină sau măcar o bâtă de baseball.„Nu se știe când îți trebuie”, zice.

   • de împuşcat nu i-aş împuşca (de ce să mă împovărez eu cu viaţa unui netot?), dar o pedeapsă tot ar merita… serios, cum ai putea pedepsi un asemenea părinte, bunic, unchi, ce o fi fost… adică ce nu prea era, că nu era în toate minţile…

 2. da…nu îi împuști, așa zic și eu , dar vezi tu, că tot are dreptate el tata în vceva. dacă făcea dobitocul vreun accident? sau provoca unul în care să fie doamne ferește vreo grozăvie? atunci nu vrei să îi iei capul?

   • am ajuns la concluzia că nu mai merge treaba asta cu „ce l-a învățat tata”. Că bănuiesc că taăl lui nu avea mașină când el avea 2 ani. (dacă am înțeles bine referirile la vârsta bipedului)Decât că la un moment dat, cu vârsta, unii din noi, în loc să se înțelepțească, așa cum scrie la manual că ar trebui să o facă, dau în alte boli mintale cum ar fi grandomania, megalomania, nebunia curată, chiar. Cu multă înfluență de la teveu, unde ne arată clar, pe mai multe posturi odată șși dat pe repeat în cazul în care unii au fost la lucru și nu au avut timp să vază, ne arată, ziceam, că se poate conduce un tir de către un bou numit convențional, Tarzan, fără mâini, în timp ce acesta dansa cu picioarele pe banchetă. Dacă asta promovăm…ce să ne mai mire? Că doar Tarzan tre să înceapă din fragedă pruncie.

  • asta este eterna întrebare, nu? ce vrea să zică autorul? păi, autorul nu vrea să zică nimic, el doar spune… sau ca să fim mai elevaţi: narează… şi vezi, dacă ai narat pe limba română, am înţeles, dacă tărzăneai pe altă limbă… 🙂

 3. hehe…uite cum o specie de roman poate urca pe tavan si ce;le mai binevoitoare persoane 🙂
  stii ce-i mai urat in ecuatia romanescului…roman? mai urat este ca pentru a vedea oameni „buni”trebuie sa caut si atunci cand ii gasesc parca-mi vine sa urlu in gura mare despre minunatia petrecuta insa pentru a vedea oameni „rai”este suficient sa ies pe strada pret de 2 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s