Mergem pe principiul „c-o moarte tot suntem datori/ de-un E sau altul, mâine mori” sau ne interesează ce băgăm în gură?
Recunosc, nu prea iau eu în seamnă aceste lucruri, din cauză că nu m-a conştientizat nimeni, necruţător, dar acum tata R mi-a dat un sfat pe care cică să-l pun în practică, ce-i aşa de greu…
Print…….. şi ia-o cu tine la cumpărături!
Etichetele alimentelor
|
Anunțuri
Acum 4 ani, am avut rabdarea sa citesc o recenzie economica scrisa de un renumit economist francez, preocupat de ceea ce bagam in gura. Bineinteles ca nu a fost luat in seama prea tare deoarece teoria lui (conspirativa) se incheia printr-o sentinta: „Suntem prea multi, si la nivel macro, trebuie sa mai murim si din alte motive decat cele „normale”.
Din pacate Romania nu urmeaza exemplul Angliei, Frantei, Germaniei, Austriei, Italiei, Spaniei, Olandei si mai toata elita Europeana, care eliminat masiv din E-urile existente pe piata alimentara. Tari ca Romania, din contra, duc o politica pro-alimente infestate cu E-uri. Ca de exemplu, cele mai cancerigene produse:
E123 – cunoscut sub numele de Amarant sau Colorant Rosu sau unele produse scriu doar atat: Aditiv alimentar 🙂 ca sa vezi pana unde merge treaba, este prezent in vinuri, bauturi spirtoase, tarii
E330 – e criminal in schimb ca raspandire, prezent in 80% din alimentele din Romania sub denumirea de ACID CITRIC 🙂
Apropo pe lista neagra personala: Branza Topita, Pateul de Ficat, Salata de Icre, sa te uiti de ce 🙂
Numai bine
acidul citric de mulţi era chiar căutat, cum că ar conţine vitamina C. 🙂 mulţumesc pentru ajutor!
Trebuie să recunosc că rar se găsesc în magazine prodse care să nu conţină E-uri.Lumea nu prea ia în seamă chestiile astea dar adevărul e că dacă vrei să mănânci sănătos,costă,iar când nu ai de unde să dai banii,bagi în gură ce e ieftin [adică toate chimicalele].
o întrebare de baraj: în epocă, nu erau la fel de chimicalizate produsele? noi nu am crescut cu aşa ceva? (noi, cei care am crescut atunci!)
mulţumesc pentru vizită. 🙂
si noi ar trebui sa avem in minte tabelul asta?:)):))
în minte sau scos la imprimantă, dacă nu avem minte de matematicieni. 🙂
desteptarea!!!! SA VINA 1907 !!!!!
din punctul de vedere al cui?
Foarte interesant si instructiv ,dar unele E-uri periculoase nu sunt mentionate pe produse niciodata (ex.pe carne-contine ,pe langa altele,E-123).Este foarte periculos si E-173, cu aluminiu.Sa fim sanatosi si sa incercam sa ne ferim !
Pingback: Totul despre E-uri « Despre sufletul meu