Să nu vă luaţi după American!

Am zis şi eu că o să văd cine ştie ce film dacă mă uit la The American, pentru că era George Clooney pe afiş şi ia te uită ce garanţie a succesului. Dacă nu aţi făcut încă prostia de-a vă uita la acest film, nici n-o faceţi. Un scenariu slab, un joc artistic jalnic şi o atmosferă cu care nu merită să pierdeţi 90 de minute din viaţă.

La sfârşitul filmului, pe care l-am văzut pentru că oricum nu aveam nicio altă opţiune, exclamam consternată prin casă: ori nu mai are bani, săracul, de-a acceptat să-şi lege numele de aşa un film, ori era îndatorat regizorului cu ceva şi a vrut să-i facă ăluia un serviciu. Altfel nu pot să-mi imaginez de ce şi-a legat numele de o prostie atât de mare, de ceva atât de penibil.

Şi un adolescent ar fi scris un scenariu mai robust, ceva care să nu fie clasicul nemernic ce se îndrăgosteşte de-o prostituată şi piere până la urmă, tocmai când voia să o ia de nevastă şi să plece cu ea, retrăgându-se din banditismele pentru care optase până atunci. Ca să se vadă că e realizat în colaborare cu Italia, trebuia să apară, pe lângă nuditate, şi un preot care să-l bată la cap în legătură cu păcatele lui, iar el stângaci să se poarte cu preotul de parcă erau micuţul Ionel cu grasul Corcodel. Nu cred că merită să stai nici măcar o clipă în faţa ecranului pentru o astfel de peliculă; şi iar îmi dau seama cât de prost este să judeci ceva după faptul că îşi pune o vedetă numele în dreptul ei. O cremă pentru că îi face reclamă cineva, un pantof pentru că-l încalţă cineva, un iaurt pentru că-ţi imprimă mişcări din buric… Totuşi, lucrul acesta prosteşte publicul, care se duce precum viţelul după vacă şi iată că m-am trezit viţel, regretând că nu m-am ţinut de promisiunea de-a nu mai da credit „garanţiilor”.

Hm, cei care sunt obişnuiţi să facă ceva doar pentru că un altul face aşa sunt foarte uşor de manipulat; şi nu mi-ar plăcea să aud despre mine (sau să mă văd că fac asta, nu? că întâi fac ceva şi apoi se aude! :-)) că sunt dintre cei folosiţi de cine ştie ce şmecheri pentru a-şi face reclamă; şi ei reuşesc să-şi umple buzu! Chiar dacă şi ale mele ar fi pline – decât să fie ele pline pentru că mint despre ceva, mai bine aşa cum sunt eu acum…

Pfuiii, ce-mi făcuşi tu, nea Clooney! Neam de neamul meu nu se va mai uita la filmele tale! Pot fi şi unse cu miere!

 

 

12 gânduri despre &8222;Să nu vă luaţi după American!&8221;

  • După anii optzeci, cred că mai degrabă se întâmplă să scoată Hollywoodul câte un film bun. Oricum, cinematograful american nu este limitat la filmul conceput în studiourile din Los Angeles.

 1. Poate e și din cauză că am eu o slăbiciune pentru convențiile noirului și a poveștilor clasice de spionaj, pentru filmele în care se pune mare accent pe proces și în final pentru arme, dar mi-a plăcut în ciudat scenariului nu neapărat original. În niciun caz nu merită ce ai scris mai sus.

  • fiecare cu parerea lui. 🙂 nu cred că am o influenţă aşa mare asupra celor care citesc pe aici încât să nu se uite. poate mai degrabă s-ar uita şi apoi ar închide dacă într-adevăr nu le place.
   oricum, eu rămân la părerea mea. foarte prost filmul.

   • Care mai e atunci scopul exprimării unei opinii, unei judecăți de valoarea într-un mediu public, fie el și digital?

    Oricum, dacă The American este un film foarte prost atunci ce ne facem cu filmele lui Bay, cu ultimele trei Star Wars, cu seria Twilight, cu filmele lui Scott Snyder? Unde punem producții de nivelul lui Plan 9 from Outer Space sau Dracula 3000.

   • la filmele amintite de tine, nu mă uit pentru că după ce am privit 3 minute mi s-a făcut chef de-o carte bună.
    scopul unei opinii e să fie cunoscută. dar după ce o cunosc eu hotărăsc ce fac din ea sau cu ea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s