Leapşa Vreau să vă cunosc I – de la Scorpio

 

1.   Care ar fi reacţia ta dacă te-ar înşela partenerul?

Nu e cazul să mă gândesc la aşa ceva. E ca şi când un bebeluş s-ar întreba ce va face el după 34 de ani de pensie…


2. Dacă ai un vis care ţi-ai dori să devină realitate, care ar fi acela? Să-l văd pe tata fericit.                                                      

3. Pe cine ai vrea să snopeşti în bătaie?                                                               Nu cred că mi-ar prinde bine dacă aş lovi pe cineva (adică eu nu consider că asta ar rezolva tensiunile dintre noi sau ar aduce minte în capul cuiva! Iar la cât sunt de mică, şi fulgii de nea ar durea mai mult decât pumnii mei!), dar aş vrea ca vreo 5 persoane să aibă parte de situaţii imprevizibile, să văd dacă ele ar putea trece prin ceea ce am trecut eu. Cele 5 persoane se consideră superioare mie pentru faptul că eu nu reacţionez la atitudinea lor arogantă – dar eu nu reacţionez pentru că mi se pare pierdere de vreme să încerc să dau cuiva peste nas. Are viaţa căile ei mult mai dureroase de-a aduce egalul în duelurile dintre oameni!

4. Ce ai face cu un milion de dolari?                                                                           Nu ar fi mai bine să fie euro? Dacă tot vorbim despre ipoteze, măcar să fie ipoteze exagerate până la capăt. 🙂

Cred că mi-aş deschide o ceainărie, în care să se desfăşoare seară de seară tot felul de programe pentru cei care vor nu doar să consume fericirea, ci şi s-o ofere.

5. Prietenul tău cel mai bun va rămâne întotdeauna prietenul tău cel mai bun?                                                                                                                      Viaţa mea este într-un continuu tzunami. Oamenii vin şi pleacă în şi din ea, aşa că am zeci de prieteni, chiar sute, fiecare în alt colţ al planetei. Dacă am fi împreună, ar fi ca şi când ieri ne-am despărţit pentru că mi se pare că eu am capacitatea de-a iubi, indiferent de depărtare. Dacă suntem departe, şi comunicăm e ca şi când am fi la doi paşi. Iar dacă nu comunicăm, oricum, eu am metoda mea de-a-mi ţine prietenii aproape. Şi funcţionează spre binele lor.

6. Ai fost vreodată îndrăgostit de două persoane deodată?

Nu, îndrăgostită, nu. Dar am ieşit cu 4 în aceeaşi perioadă. Culmea este că nu iubeam pe niciunul dintre ei, tocmai de aceea aveam capacitatea să mă pierd în atâtea relaţii. Dacă aş fi iubit, nu mai aveam ochi pentru altul; dar pentru alţii! Partea amuzantă cu ieşitul cu mai mulţi în acelaşi timp era că nici nu mai ştiam cu care aveam întâlnire în ziua respectivă. Îmi aduceam aminte unde trebuia să ajung, dar nu ştiam pe cine voi vedea. Şi e o problemă, nu? Că unuia îi place să fii îmbrăcată într-un anume fel, unul vrea să porţi ceea ce ţi-a oferit el… Şi eu eram complet nepregătită să-i mulţumesc; repet, tocmai pentru că nu-i iubeam!

7. Cât ai aştepta pe cineva pe care iubeşti cu adevărat?                          Mi se pare pierdere de energie să aştepţi ca Penelopa pe vatră, când ştii că el oricum nu vine, când ştii că el oricum are pe alta, când ştii că pentru el oricum nu însemni nimic – tu doar speri că el într-o zi se va trezi. Eu nu aş putea trăi aşa. E cu mine; bine, felicitări că vede calitatea. Nu este? Fericire multă; atât lui cât şi mie, în noua viaţă pe care-o încep… (Oricum, vorbesc din perspectiva experienţei de viaţă, adică dacă ar fi s-o iau de la capăt, pentru că – trebuie să recunosc! – am aşteptat vreo 7 ani pe cineva… Deci acest principiu l-am căpătat după ce am trăit „romantismul aşteptării”… Nu mă poate acuza nimeni că vorbesc din cărţi. Şi, dacă o va face, să fie sănătos, cu atât rămâne!)

8. Dacă ai câştiga la loto, ţi-ai da demisia de la slujbă?
Am mai spus: aş rămâne la locul meu de muncă, fără să fiu plătită – pentru că-mi place atât de mult ceea ce fac încât vreau să fac în continuare; iar cu salariul meu ar fi bine să fie angajată altă persoană. Ştiu şi cine! 🙂

9. Cine e în topul celebrităţilor cu care, dacă ai avea ocazia, ai face blăstămăţii?                                                                                                                               Acum vorbim despre carcase? 🙂 Mi-aduc aminte că-n epocă, de Paşte, se vorbea mereu despre speranţa de-a cumpăra măcar o carcasă de miel. Noi suntem mereu în situaţia de-a căuta o carcasă de om – eventual celebru. Dar ceea ce mi se pare interesant este că, de câte ori se aude ceva despre o celebritate, ea/el a făcut nebunia cu … un/o anonimă…

Să concluzionăm: noi ne căsătorim cu oameni pe care-i iubim mai mult decât pe celebrităţi, pe urmă ajungem să visăm la celebrităţi. Dar, în timp ce noi visăm carcase celebre, ele fug de aşa ceva. Stupid.

Dacă totuşi mergem pe linia asta, pot spune că există o singură carcasă interesantă pentru mine, dar asta pentru că este temperamental şi comportamental exact aşa cum mi-ar fi plăcut mie să fiu, dacă eram bărbat. Aşa că, da, dacă ar fi să am dreptul de-a alege, aş vrea să mă distrez în stilul personajului interpretat de Hugh Jackman în Australia.
10. Ce suge viaţa din tine?  Nervii.

11. Cum te vezi peste zece ani?                                                                                      Eu trăiesc fiecare zi cu uimirea că o am. Când eram mică, voiam să mor la 26 de ani; am destui ani peste 26, ca să pot considera că trăiesc prin mare har, nu? 🙂 Cu alte cuvinte, n-am de gând să-mi fac planuri sau să proiectez pentru că, sincer, nimic din ce sunt acum nu este rodul a ceea ce am planificat. Aşa că voi rămâne genul de om care lasă lucrurile să-l uimească, nu le conduce el! (Ce vrei, suflet de sangvin care permite aventurii să curgă de la sine!)
12. Care e cea mai mare frică/fobie a ta? Imposibilitatea de-a mă mişca.

13. Ce persoane crezi că sunt cele care ţi-au dat leapşa? Eu am luat-o de la Scorpio – cred că se tot transformă, în speranţa că-şi găseşte forma potrivită. În această perioadă este mult mai implicată pe blog decât era în octombrie, când am cunoscut-o, ceea ce arată că doreşte să-şi valorifice talentul de-a scrie; şi bine face!

14. Ai prefera să fii bogat şi singur sau căsătorit, dar sărac?
Păi, căsătorită şi săracă am fost. Aş fi curioasă cum e bogată şi singură; dar cu mintea mea, nu cu mintea celor care de obicei sunt bogate şi singure… 🙂

15. Care e primul lucru pe care îl faci când te trezeşti?
Zâmbesc.

16. Ai da totul într-o relaţie?                                                                                           Nu, categoric nu – asta în care a da totul înseamnă a fi umbra celuilalt. Mi se pare şi plictisitor şi obositor. Oricum, mi se pare că această formulare e o chestie ce ţine de 12-15 ani. După ce trece timpul, ajungi să vezi altfel lucrurile.
17. Cariera ta este vitală pentru tine?                                                                  Depinde ce înţelegem prin carieră. Oricum, mie mi se pare că am o chemare, aceea de a scrie. Şi fără a scrie, da, nu aş putea trăi. Cred că aş lua-o razna. Fără a deveni celebră de pe urma scrisului, se poate foarte bine, nu e vital lucrul acesta; dar dacă nu aş scrie ar fi ca şi când mi-aş cresta zilnic pielea în vreo 222 de locuri.

18. Ai ierta şi ai trece peste ceva, oricât de oribil ar fi acel lucru? Am făcut-o. Şi pentru persoane care mi-au cerut iertare şi pentru persoane care nu regretă ce mi-au făcut. Şi e eliberator. Aş recomanda oricui să treacă peste ceea ce i s-a făcut, pentru binele lui în primul rând!

19. Preferi să fii singură sau într-o relaţie?                                                      Întotdeauna răspunsul la această întrebare va ţine de vârsta şi de experienţa de viaţă a celui intervievat. Eu n-am fost niciodată singură. Şi nici părăsită, uitată, insignifiantă – deşi nu-s Zâna Zorilor, la acest capitol am fost o norocoasă. Când le văd pe prietenele mele distruse de bărbaţii din viaţa lor, mă îngrozesc…  Eu am fost mereu în relaţie şi fericită, aşa că nu ştiu dacă aş şti să fiu singură! Cred că aş pica la testul acesta ori aş fi atât de încântată de noua stare încât aş iubi-o!

Cui îi plac întrebările, să răspundă – şi aici, te rog!

8 gânduri despre &8222;Leapşa Vreau să vă cunosc I – de la Scorpio&8221;

 1. Interesante raspunsuri…raspunsuri care mi-au placut ,pentru ca asa imi cunosc si eu mai bine oamenii pe care i-am ales sa ii citesc.
  O zi buna si linistita iti doresc.

 2. Și dacă a aștepta înseamnă să aștepți să își rezolve niște probleme de sănătate, personale, de familie, care l-ar împiedica pe moment să se dedice relației?

 3. Pentru ca imi plac si intrebarile si cautarea raspunsurilor …

  Prima parte (din lipsa de timp)

  1. Care ar fi reacţia ta dacă te-ar înşela partenerul?
  Soc! Oricat de naiv ar parea, nu cred ca exisat riscul sa mi se intample asa ceva …. cat sunt in viata :))

  2. Dacă ai un vis care ţi-ai dori să devină realitate, care ar fi acela?

  VA URMA
  Unul?? Greu de ales. La momentul acesta, sa traiesc intr-o tara civilizata, curata, in care sa ma pot imbraca in alb 🙂

  3. Pe cine ai vrea să snopeşti în bătaie?
  Pe nimeni. Sunt impotriva violentei de orice fel. Nu cred ca este o metoda buna de rezolvare a problemelor. In copilarie am luat multa bataie (copil cuminte fiind, si din marturia mea si a celorlalti), si nu am ajuns catusi de putin la concluzia ca e rupta din rai … Iar daca totusi ar fi ceva adevar in expresia asta, atunci incep sa-mi pierd intr-un ritm alarmant interesul pentru Rai.

  4. Ce ai face cu un milion de dolari?
  Pacat ca trebuie sa ma rezum doar la ipoteze … Primul lucru ar fi: mi-as achita datoriile! Iar daca ar mai ramane ceva (he he), as calatori mult prin toata lumea si as oferi burse de studiu celor care vor cu adevarat sa faca scoala si nu isi permit.

  5. Prietenul tău cel mai bun va rămâne întotdeauna prietenul tău cel mai bun?
  Prietenul meu cel mai bun este sotul meu. Suna egoist sa spun ca sper sa mor eu inainte, ca sa nu raman fara cel mai bun prieten nici macar o zi?

  6. Ai fost vreodată îndrăgostit de două persoane deodată?
  Daca ce simteam eu in adolescenta se poate numi „a fi indragostit” (fara sa stirbesc frumusetea expresiei si a trairii) atunci DA. Prin definitie, sunt o persoana care se indragosteste mereu! Asa ca mai mereu ma indragosteam de cate un baiat. Bineinteles ca stiam numai eu. Dar era destul. De cand m-am casatorit nu mai am parte de genul acesta de indragostiri, insa continui sa ma indragostesc de locuri, de vorbe, de carti …

 4. mie imi este frica doar de singuratate. sa fii singur inseamna sa fii mort putin. de fapt, cu fiecare inmormantare, mor si eu.
  dar si eu zimbesc in fiecare dimineata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s