Despre sare – ca aliment, redat de-un substantiv…

… nu ca acţiune – redată de-un verb

Primită de la timişoreanca mea prietenă, draga şi „îndelungata” mea prietenă…

 
Se pune intrebarea fireasca: noi pe cine sa mai credem acuma?  …
Fericiti cei saraci cu duhul!
 
 
 Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce ?
Sarea  lor era fără iod ! Fără iod in alimentaţie e jale!
“Ca sarea în bucate”, spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ ! Dar l-au modificat !
… Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, dăunează grav sănătăţii ! « Ăsta » avertisment medical! Nu Petre Ispirescu!
Să  luăm cuvânt cu cuvânt ! Exces, sare, zahăr…
Ce înseamnă exces ? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală ?
Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi…
Între cel de la munte care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură şi cel de la şes care primeşte apa cea mai infectă, Cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele !
Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său !
Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH*-ul –purtătorul de oxigen din sange ! Unii au predominant Cuprul*(-) alţii –cei mai multi- Fierul (+) !
Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11 000 de ori viteza transferului informaţional către creier !!! Hmm ! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă şi înapoi…acasă, la televizor…unde ni se repetă zilnic prostiile astea: excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav sănătaţii!
Dar excesul de alcool tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize şi taxe! La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem ! Pentru ca « legumele » îşi plătesc taxele…la zi !
Amintiti-va ! : Ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul alimentar, fără sare… adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii!
Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine… naturala ! Glucoza participă  direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)* !!! Adică a evoluţiei dvs.!
Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale ! Şi evoluţia dv. Genetică !
Grăsimile ?! Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar.
În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497).
Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200 ! Imediat, au apărut 36 de milioane de « bolnavi », şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc ! …
…Între  « ştiinţa » unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales Intuiţia ! Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte ! Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii? Şi cu cojocul de 40 de kilograme.
 
Idei? Soluţii?

4 gânduri despre &8222;Despre sare – ca aliment, redat de-un substantiv…&8221;

  • hihihi, sunt o fericită. mi s-a recomandat să folosesc multă – eu nu vreau foarte multă, dar multicică, da… aşa că pentru mine e bine. dar şi când mâncam nesărat tot bine era… mă gândeam că e pentru sănătate şi cu asta basta. 🙂 şi zi-i aşa: mâncaşi covrigul?

   • adevărul e că nu prea mănânc sărat. dar dacă mi-ai zice ceă de mâine nu m ai amvoie sare, cred că aș pofti la ea ca la cel mai râvnit aliment 😀
    ce covrig, soro? l-am refuzat politicos. Încă mai sper măcar la egalitatea între căței: ou kinder și eu, nene, nu așa…
    Off topic: unde e bre ăla cu naveta? că m-ai lăsat în „suspensie” și l-ai șters 😆

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s