Lecţia de sănătate

Primită pe mail –        LECŢIA  DOCTORULUI  Joel Wallach

 

Dr. Joel Wallach este vestit la ora actuală înAmerica. In anul 1991 a fost promovat pentru acordarea premiului Nobel.

Ceea ce o să aflaţi din aceasta broşură vă poate schimba total părerile despre medicina actuală şi astfel vă poate schimba radical soarta, la fel şi celor apropiaţi.

 Textul e tradus în limba română şi tipărit de pe fonogramă. 

 

        Sunt foarte bucuros că ne-am întâlnit astăzi.

        Eu am crescut la o fermă, la sud de Saint–Louis. În anii 50  am început cu creşterea vitelor pentru carne. Dacă sunteţi în domeniu în ceea ce priveşte creşterea şi înmulţirea bovinelor, atunci, probabil ştiţi că singura cale de a câştiga bani la ţară este de a cultiva singuri hrana. Noi tocam porumbul, boabele şi făina la moară şi adăugam în acest conţinut vitamine şi minerale. Aşa preparam noi hrana bovinelor. Deja după 6 luni aceste vite puteau fi expuse la piaţă şi vândute. Noi efectuam o selecţie  păstrând cele mai mari cornute. Şi ce-i interesant, făcând acest lucru pentru vite, noi înşine, vă imaginaţi, nu foloseam nici un fel de minerale şi vitamine, însă eram tineri şi doream să trăim până la vârsta de 100 de ani fără nici un fel de boli şi neajunsuri. Acest lucru m-a frământat foarte mult şi l-am întrebat pe taică-meu :”Tată, spune-mi de ce nu faci şi pentru noi acelaşi lucru pe care-l faci pentru vite?”. Atunci tata m-a făcut să gândesc corect, spunându-mi: ”Mai bine taci; tu trebuie să preţuieşti faptul că zilnic mănânci produse proaspete de la fermă, sper că înţelegi acest lucru?”. Eu, desigur, n-am mai întrebat nimic pentru că nu voiam să mă lipsesc de prânz sau de masa de seară. Mai târziu, am intrat la Şcoala Agricolă şi primind un nivel ştiintific, o diplomă, m-am specializat in domeniul zootehniei, culturilor de câmp şi a solului. Ulterior, am plecat pentru 2 ani în Africa. Acolo, mi-am realizat visul din copilărie de a lucra cu Maur Parkins. Mulţi dintre voi îl ţineti minte după cartea sa. Este un om extraordinar. După 2 ani am primit o telegramă şi o invitaţie de a lucra la Grădina Zoologică din Saint–Louis. Institutul Naţional al Sănătăţii a oferit Grădinii Zoologice o sumă în valoare de 78.000 $ şi ei aveau nevoie de un veterinar care să facă autopsii animalelor ce mureau de moarte naturală. Eu am fost de acord, dar desigur eram nevoit să fac autopsii la animalele care mureau nu numai în această grădină zoologică, ci şi în grădinile zoologice din Brukuds, Chicago, New-York etc. Sub răspunderea mea era  nu numai autopsia animalelor decedate pe cale naturală, ci şi să găsesc şi să urmăresc speciile (exemplarele) suprasensibile la poluarea mediului înconjurător, deoarece la începutul anilor 60 nimeni nu ştia nimic sigur despre problemele ecologice şi despre catastrofe.

        Urmărind cauzele deceselor oamenilor şi ale animalelor eu am efectuat 17.500 autopsii şi am ajuns la următoarea concluzie :”Fiecare om sau animal decedat pe cale naturală a murit din cauza hranei sărace, adică din cauza deficienţei substanţelor nutritive”.

        Rezultatele analizelor chimice şi biochimice cu exactitate documentară (informativă) arătau că moartea pe cale naturală este cauzată de alimentaţia incorectă, şi acest lucru ne-a uimit atât de mult încât m-am întors la istorioara cu vitele.

Am scris 75 de articole şi teze, 8 manuale în colaborare cu mai mulţi autori şi o carte singur. Cartea  a fost vândută cu 140 $ studenţilor de la medicină. Mi-am tipărit tezele în 1700 de ziare şi reviste, am participat la câteva emisiuni TV etc. Dar în această perioadă, lucrările mele referitoare la nutriţie îi interesa pe foarte puţini. Ce-mi rămânea de făcut?

Am fost nevoit să mă întorc la învăţătură şi să devin medic, iar acest lucru mi-a permis să folosesc toate cunoştinţele despre nutriţie acumulate şi din sfera veterinară. Şi acum, nu-i de mirare, totul a început să funcţioneze. Am petrecut 15 ani la Torekmint, Statul Oregon, şi  mă ocupam cu practica medicală clasică.

Astăzi vreau sa va împărtăşesc şi dvs. cunoştintele căpătate, deducţiile şi rezultatele la care am ajuns în aceşti 10-12 ani şi, dacă luaţi din această lecţie măcar 10% din ceea ce o să citiţi, o să vă puteţi păzi de multe neplăceri, suferinţe, o să economisiţi o grămadă de bani şi o să vă prelungiţi cu mulţi ani viaţa. Nu o să reuşiţi acest lucru, adică n-o să câştigaţi aceşti ani suplimentari, n-o să atingeţi potenţialul dvs. genetic fără nici o străduinţă din partea dvs.

Acum vreau să vă spun ceva foarte important:

POTENŢIALUL GENETIC AL LONGEVITĂŢII VIEŢII ESTE DE 120 -140 DE ANI.

În momentul actual, putem enumera doar 5 naţii, reprezentanţii cărora trăiesc până la vârsta de 120-140 de ani: în Orient, în Tibet şi în China de Sud. Aceşti oameni au fost enumeraţi încă în anul 1964 de către Djemson Hilton care a scris cartea „Orizontul pierdut”. Cel mai bătrân om, conform datelor acelei cărţi (deşi nu neg ideea unei exagerări), era doctorul Li din China, născut in Tibet. La vârsta de 150 de ani a primit de la conducerea Chinei un act care adeverea faptul că avea acea vârsta şi că s-a născut în anul 1677. Când a împlinit vârsta de 200 de ani el a primit al doilea Certificat. Acest act adevereşte faptul că el a decedat la vârsta de 256 de ani, în anul 1933, despre acest lucru scriindu-se în „New-York Times” şi „London Times” unde totul era foarte bine argumentat şi demonstrat prin acte.

În Pakistanul oriental locuia un grup de oameni care erau numiţi Bogazi. Aceşti oameni erau vestiţi prin longevitatea vieţii lor. Ei trăiau 120-140 ani.

În anul 1973, în numărul din ianuarie al revistei „National Geographic” s-a  tipărit un articol aparte despre oamenii care au trăit peste 100 de ani. Aceste materiale erau însoţite de fotografii extraordinare prin calitatea cărora era probată acea vârstă. Din acea multitudine de fotografii am memorat 3. Pe una dintre ele era ilustrată o femeie de 136 de ani. Ea şedea în fotoliu şi fuma o ţigară cubaneză, bea vodcă şi lua parte la o petrecere. Se distra de minune fără a fi ţintuită la pat într-unul din acele aziluri pentru bătrâni unde trebuia să plăteşti 2000$ din contul tău bancar.Ea se bucura de viaţă la cei 136  de ani. În altă fotografie erau ilustrate două cupluri sărbătorind 100 şi respectiv 115 ani de la căsătorie. Pe a treia fotografie era arătat un bărbat care culegea ceai in munţii Armeniei ascultând un mic aparat de radio. Conform mărturiei lui şi ale înscrisurilor datelor de naştere ale copiilor lui,  el avea vârsta de 167 de ani – fiind cel mai bătrân om de pe planetă in acea perioada.

În emisfera de sud indienii sunt recunoscuţi prin longevitatea lor, fiind vestiţi printre oamenii Ecuatorului care au locuit în Anzi, la sud-est de PeruŞ la fel sunt vestite şi teritoriile Titi-Kaka şi Maciu-Piciu. Reprezentanţii celui mai vechi trib Titi-Kaka trăiesc 120 de ani.

Margaret Pich, de origine americană, din statul Virginia, este înscrisă în cartea recordurilor „GUINESS BOOK” ca fiind cea mai bătrână americancă. Ea a decedat la vârsta de 115 ani din cauza alimentaţiei insuficiente. Mai exact, ea a murit in urma unei căderi. Care din voi îmi va spune din ce cauză putea ea să moară? Corect, din cauza osteoporozei. Femeia a murit din cauza deficienţei de calciu în organism. Ea nu era bolnavă de vreo boală cardiovasculară şi nici de cancer şi nici de diabet. Ea a murit la 3 săptămâni după cădere, deoarece în organismul ei nu era suficient calciu. Fiica ei ne-a spus un lucru foarte interesant: înainte să moară, M. Pich avea o insistentă atracţie faţă de dulciuri. Această boală este cunoscută sub numele de Panica. Despre acest lucru vom vorbi un pic mai târziu. Dar, de obicei, dacă vă răsfăţaţi prea mult cu ciocolată sau dulciuri, aceasta înseamnă că organismului dvs. nu-i ajunge Cromul şi Vanadiul. În una din ţările lumii a treia, în Nigeria, conducătorul tribului Baule a decedat la vârsta de 126 de ani. La înmormântare, una dintre soţiile sale se lăuda că, atunci când i-a murit soţul, el avea toţi dinţii la locul lor şi toţi erau dinţii proprii, nici unul nefiind schimbat, iar acest lucru a fost posibil datorită faptului că şi celelalte organe îşi îndeplineau funcţiile în limitele normale.

Un bărbat din Siria a decedat la vârsta de 133 de ani, în iulie 1993. El a fost înscris în cartea recordurilor „Guiness Book” nu datorită vârstei şi nici pentru că la vârsta de 80 de ani s-a căsătorit pentru a patra oară, ci pentru că începând cu acea vârstă a devenit tată a 9 copii. Dacă o să calculaţi că pentru fiecare copil e nevoie de 9 luni plus un an pentru alăptare şi încă un an până la următoarea sarcină, o să rezulte că acest bărbat a devenit tată şi după vârsta de 100 de ani. Acesta a fost motivul pentru care a fost înscris în cartea recordurilor „Guiness Book”.

Aşa că, să nu vă scadă moralul baieţi deoarece mai este o speranţă !

                     

 Iar acum puŢinĂ ŞtiinŢĂ !

 În noiembrie 1993, în Arizona, s-a efectuat un experiment foarte interesant. Trei cupluri au petrecut 3 ani în izolare, unde se hrăneau cu alimente şi hrană sănătoasa, inspirau aer curat şi beau apă curată fără impurităţi. Când s-a încheiat experimentul, au fost examinaţi de medicii gerontologi de la Universitatea Californiană din Los Angeles. Toate datele analizelor sângelui şi a altor funcţii vitale ale organismului au fost introduse în computerul Universităţii din Los Angeles. Prognoza computerului a fost următoarea: dacă aceşti oameni ar continua să  trăiască în acest regim, atunci ei ar putea trăi până la vârsta de 165 de ani. Şi toate acestea demonstrează că să trăieşti 120-140 de ani e posibil. Astăzi longevitatea medie a oamenilor este de 75,5 ani, iar longevitatea medie a unui magistru sau medic este de doar 58 de ani. Aşa că, dacă doriţi să câştigaţi de la viaţă încă 20 de ani (statistic vorbind), nu intraţi la facultatea de medicină.

 Sunt două lucruri esenţiale care trebuie urmărite pentru a face parte dintre longevivi. Dacă într-adevăr doriţi să ajungeţi până la vârsta de 100-140 de ani este foarte important să:

–   În primul rând, trebuie să vă feriţi de pericole, să nu călcaţi pe „grenade”, adică să vă feriţi de pericolele pentru care nu merita să riscaţi. Desigur, dacă jucaţi ruleta rusească, fumaţi, beţi, vă avântaţi spre mijlocul autostrăzii cu mare viteză în timpul orei de vârf, atunci puţine şanse aveţi să ajungeţi la vârsta de 120 de ani. Toate acestea sună hazliu, căci nici nu vă imaginaţi că mii de oameni mor din aceasta cauză anual. Şi eu vreau ca voi să vă gândiţi la acest lucru. Cu alte cuvinte, dacă aveţi ocazia să preîntâmpinaţi boala, în special aceea incurabilă, trebuie neapărat să vă folosiţi de ea.

–   în al doilea rând, trebuie să faceţi numai acele lucruri care vă fac bine. Organismului dvs. le sunt necesare 90 suplimente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi de bază şi proteine şi 3 acizi graşi. În total, 90 suplimente în dieta zilnică. În caz contrar, în organismul dvs, vor apărea bolile cauzate de insuficienţa acestora. Astăzi, despre aceste lucruri scrie în ziare, se vorbeşte la TV şi la posturile de radio. Medicii discută permanent cu noi despre aceste lucruri numai că nu datorită obligaţiei profesionale ca medic. Să nu credeţi că medicii sunt aceia care cer revistelor să publice aceste materiale, nu. Acest lucru se întâmplă deoarece această informaţie contribuie la vânzarea revistelor.

Articolul meu preferat a apărut în revista „Times” în data de 06.04.1992 şi dacă nu l-aţi citit vă recomand insistent să faceţi rost de acest articol din orice biblioteca, să faceţi câteva copii şi să le atârnaţi pe uşi, pe frigider şi la baie. În acest atotcuprinzător reportaj se spune că vitaminele sunt în stare să stagneze cancerul, bolile cardiovasculare şi acţiunea distrugătoare – îmbătrânirea. În acest articol de 6 pagini, este doar o singură frază negativă spusă de medicul căruia autorul reportajului i-a adresat următoarea întrebare: ”Ce părere aveţi despre vitamine şi minerale, ca suplimente alimentare pentru hrana noastră?” Şi  iată ce răspunde acest medic: „Folosirea vitaminelor nu aduce nici un folos”- părerea medicului Victor Huby- profesor al Şcoliii de Medicină Manksinai, „…toate vitaminele şi mineralele ca suplimente fac doar ca urina noastră să fie mai scumpă.” Dacă am traduce aceste cuvinte pe înţelesul tuturor, atunci rezultă că noi mergem afară (urinăm) dolari, adică cheltuim dolarii fără nici un folos. Şi dacă aceasta s-a publicat înseamnă că este ceva. Dar iată ce aş vrea să spun referitor la acest lucru după ce am efectuat 17.500 de autopsii la 14.500 de diferite animale din toată lumea şi la 3000 de oameni care întotdeuna doreau să fie sănătoşi, personal având copii şi nepoţi: „Dacă nu investeşti în tine însuţi minerale şi vitamine, atunci vei investi în bunăstarea oamenilor din domeniul medicinei”

Eu sunt ferm convins de faptul că noi contribuim la îmbogăţirea medicilor. În perioada dintre anul 1776 şi cel de-al doilea război mondial, SUA a cheltuit aproape 8 miliarde $ pentru menţinerea sănătăţii, pentru cercetările ştiinţifice din domeniul sănătăţii. Acum însă, pentru studiile în domeniul sănătăţii se cheltuiesc 1,2 miliarde $ anual şi tot nu e suficient. Şi fiecare vrea ca asistenta medicală să fie gratuită.

Eu vreau să vă spun că dacă noi am folosi în gospodăriile agricole, mai concret în fermele pentru creşterea şi înmulţirea animalelor, sistemul din medicina de tip uman, chiftelele dvs. vă vor costa 275 $ pentru 0,5 kg de chiftele, iar dacă vă veţi folosi de sistemul gospodăriilor agricole, care la noi foloseşte în zootehnie asigurarea unei familii de 5 persoane, ar fi de 10 $ pe lună. Aşadar puteţi să faceţi alegerea. Eu sunt sigur că, deoarece noi contribuim la îmbogăţirea medicilor prin intermediul asigurărilor, taxelor guvernamentale, la fel şi ei ne datorează nouă câte ceva. Ei ar trebui să ne trimită măcar scrisori cu caracter informaţiv despre rezultatele ultimelor cercetări (descoperiri) medicale.  Măcar unul dintre dvs. prezenţi aici în sală a primit vreodată o asemenea informaţie de la medicul său? Nu. Interesant, nu-i aşa? Însă eu am o cantitate mare de informaţii pe care aţi putea s-o primiţi. Vreau s-o împart cu dvs.

1. Prima informaţie: ULCERUL GASTRIC. Unii dintre dvs. au auzit că ulcerul gastric este cauzat de stress, însă cu 50 de ani în urmă noi medicii veterinari ştiam că ulcerul gastric la porci apare din cauza bacteriilor.

Noi nu ne putem permite o operaţie costisitoare la stomacul porcului şi chiar dacă ne-am fi permis, atunci cotletele dvs. de porc v-ar fi costat 275 $ / 0,5 kg. Cu ajutorul medicamentului Bizmar, noi am putut preîntâmpina şi trata ulcerul gastric la porci fără nici o implicaţie chirurgicală.

Aşa am şi făcut şi tratamentul ne costa aproximativ 5$ pentru un porc. Este o tratare cu ajutorul bizmarului, a altor minerale si tetraciclinei. Instituţiile naţionale au declarat doar din februarie 1994 că ulcerul gastric este cauzat de bacterii şi nu de stresuri şi că poate fi tratat. Însă cercetătorii de medicină de obicei spuneau „ne arată un rezultat promiţător care ar putea fi benefic”, iar acum institutele naţionale folosesc anume cuvântul „tratare” fără subînţelesuri. Ei spun „tratată”  prin metoda combinării mineralului bizmar şi tetraciclinei. Cei care nu ştiu ce inseamna bizmar e suficient să intre în orice magazin alimentar sau farmacie şi să cumpere cu 2 $ o sticluţă cu un conţinut de culoare roz. Acest produs se numeşte Peptobizmar. Aşadar, folosind mineralul denumit mai sus, puteţi trata ulcerul gastric. Şi iarăşi aveţi în faţă o alegere: să vă trataţi cu 5 $ sau permiteţi să vă taie. Alegerea vă aparţine.

2. În continuare, care-i a doua cauză a mortalităţii la americani? Da, este o boală înspăimântătoare: CANCERUL

În septembrie 1933,  la Institutul Naţional Oncologic al Şcolii de Medicină din Boston pe baza urmăririi bolnavilor de cancer s-a înaintat o declaraţie despre descoperirea dietei antimicotice. Concluziile au rezultat pe baza cercetărilor care se efectuează în CHINA. Ca  regiune de cercetare a fost aleasă provincia chineză Xinai deoarece  acolo s-a înregistrat cel mai înalt nivel de îmbolnăviri de cancer. Timp de 5 ani au fost cercetaţi 29.000 de oameni. Li se administrau vitamine şi minerale în doze de două ori mai mari decât normele recomandate la americani, adică, dacă doza zilnica recomandată de Vitamina C era de 60 mg, bolnavii primeau 120 mg.

Alan Poll – omul  căruia i s-au acordat  2 premii Nobel, spunea că, dacă vreţi să preîntâmpinaţi bolile cancerigene cu ajutorul Vitaminei C, atunci trebuie să folosiţi 100 mg zilnic. Şi iată rezultatele: medicii care se opuneau acestei idei, nu erau de acord cu Allan Poll,  sunt deja pe lumea cealaltă (să le fie ţărâna uşoară!), iar Alan Poll trăieşte şi petrece. El are 96 de ani, lucrează câte 14 ore/zi, 7 zile/săptămână, locuieşte la o ferma în California  şi predă la Universitatea californiană din San Francisco. Dvs. vă rămâne să alegeţi: să ascultaţi de sfatul medicilor decedaţi sau să ţineţi cont de părerea dr. Poll. Aşadar, e normal să primeşti Vitamina C în cantitate dublă, Vitamina A in cantitate dublă. Nu se întâmpla nimic rău. La fel de important e să primeşti şi Zinc, Riboflavină, Molibden, Calciu etc.

Însă o grupă de substanţe este extrem de importantă: Vitamina E, Beta-carotenul şi Seleniul. Aceste 3 elemente trebuie primite în doză dublă zilnic. Dacă prin aceasta o să aveţi numai 50% beneficii, deja e bine. În grupul pacienţilor cărora li se administrau vitamina E, Beta-carotenul şi Seleniul timp de 5 ani mortalitatea în toate cazurile a scăzut cu 10%, adică 10 oameni din fiecare 100 de bolnavi care erau condamnaţi la moarte au supravieţuit, iar in situaţia bolnavilor de cancer care urmau să moară şi au primit aceste 3 componente, 13 din 100 au supravieţuit.

În provincia Xinai predominau bolile de cancer stomacal şi ale tractului digestiv. Dintre bolnavii care au luat parte la experiment au supravieţuit 21 de oameni din 100.

Şi în acest caz medicul dvs. trebuia să vă trimită această informaţie; dacă nu dorea să-şi asume răspunderea, atunci putea măcar să vă informeze ca să puteţi alege singuri. Din acest motiv, un asemenea comportament faţă de pacienţi mi se pare pur şi simplu ridicol, iar pe de altă parte este o dovadă a indiferenţei din partea lor.

3. În continuare, ARTRITA

Din septembrie 1993, în Institutul de medicină Harward şi în Spitalul din Boston s-au efectuat tratamente cu proteine de găină asupra bolnavilor cu articulaţiile tumefiate în urma artritei. Erau selectaţi bolnavii cei a căror stare nu se îmbunătaţea în urma tratamentului medicamentos. Acestor bolnavi li se administrau injecţii de aspirină, mezotrixidă, prednisolon, cortizon, diferite metode  ale fizioterapiei. Unicul lucru care rămânea de făcut era intervenţia chirurgicală pentru înlocuirea articulaţiei. Atunci, eu am spus ”Ascultă-mă un pic, aceşti oameni au suportat dureri atât de mult timp şi daca ei vor fi de acord să sufere încă 90 de zile, doar 3 luni, eu voi face un mic experiment care ar putea să-i ajute” Au fost de acord 29 de oameni. Aceşti 29 de oameni pentru care toate posibilităţile au fost epuizate, au fost supuşi următorului tratament: li se dădea în fiecare dimineaţă câte o linguriţă plină cu cartilaj de găină, marunţit, amestecat cu suc de portocale.

Toţi pacienţii erau sub urmărirea Şcolii de medicină Harward. După 10 zile, toate  durerile şi simptomele au dispărut; după 30 de zile ei îşi permiteau deja câte ceva, iar după 3 luni funcţiile articulaţiilor s-au restabilit total.

Iar acum o să  râdeţi un pic. Partea comică este legată de părerile doctorului care efectua aceste cercetări în şcoala de medicină din Harward. El a numit cartilajul de găina medicament, deoarece o anumită premisă ajută la tratarea bolii şi ar trebui să fie prescris de către medici.

Se putea observa cu ochiul liber că în creierul lui începea să numere obsedant „….300 $ capsula şi doar 25 de pacienţi ….” ş.a.m.d.

Dar dacă nu aveţi chef să vă complicaţi cu toate asteaş puteţi merge la farmacie să cumpăraţi direct produsul pe bază de cartilaj. Femeile cunosc foarte bine acest produs. Este folosit pentru întărirea unghiilor şi a părului. Componentul de baza este cartilajul de vită, care la rândul lui este substanţa care îmbunătăţeşte şi întăreşte considerabil cartilajul şi oasele. Preparatul este compus din cartilajul şi ligamentele cornutelor şi dacă dvs. o să folosiţi câte o jumătate de linguriţă zilnic, cu suc de portocale, în corelaţie cu MINERALE COLOIDALE, păi să ştiţi că data viitoare când voi veni aici, veţi urca pe scară şi veţi începe să mă pupaţi şi să mă strângeţi în braţe, dacă cumva vă veţi mai aminti de artrită.

4. Cine dintre voi a auzit de boala ALZHEIMER ? (demenţa senilă – cu pierderea memoriei). Acum toţi ştim de ea, dar când eu eram copil această boală pur şi simplu nu exista.

Însă acum este una din bolile răspândite  care apare la 1 om din 2. Datele sunt suficient de înspăimântătoare. Cum să depistăm şi să tratăm boala Alzheimer în stadiu incipient la animale?

Imaginaţi-vă ce pierderi ar avea fermierii dacă scroafa ar uita de ce s-a apropiat de troacă? Din acest motiv în zootehnie de această problemă au început să se ocupe încă cu 50 de ani în urmă. Iar acest lucru îl făceau cu ajutorul dozelor mari de vitamina E. Voi trebuia  să primiţi o scrisoare de la medicul dvs. in iulie 1992, deoarece Şcoala Californiană de Cercetare Ştiinţifică a Universităţii San Diego a înaintat un anunţ în 1992 precum că vitamina E încetineşte pierderea memoriei în cazul bolii Alzheimer. Şi în această problemă, ei au rămas cu 50 de ani în urmî faţă de medicina veterinară.

Poate de aceea ar fi mai bine să mergeţi la un veterinar.

5. Iar acum spuneţi-mi va rog, cine dintre dvs. a avut aşa  o problemă neplăcuta ca PIETRELE LA RINICHI ? Da, iată că văd câteva  mâini ridicate. Bine. Spuneţi-mi de ce anume v-a spus medicul să vă feriţi  în dieta dvs., în primul rând? De calciu şi de orice fel de produse lactate ce conţin calciu, pentru că există credinţa că anume calciul depus în rinichi provine din calciul din „produsele pe care le foloseşti în alimentaţie”. De fapt, calciul din rinichi apare din propriile dvs. oase. Când simţiţi deficitul de calciu, chiar atunci se formează pietrele la rinichi. Cu 100 de ani în urmă, noi ştiam deja că pentru a preîntâmpina apariţia pietrelor la rinichi la animalele domestice era necesar să le dăm cât mai mult calciu, magneziu şi bor. Taurii, berbecii, bovinele pentru lapte au o astfel de anatomie că atunci când se îmbolnăvesc de această boală mor imediat. Însă, la noi când apar pietrele la rinichi îţi vine să mori de durere.

Noi ştim cum să preîntâmpinăm această boală. Voi trebuia să primiţi de la medicul dvs. o scrisoare încă din anul 1993 şi în acea scrisoare trebuia să se vorbească despre faptul că, CALCIUL MICŞOREAZĂ RISCUL DE FORMARE A PIETRELOR LA RINICHI.

Au fost studiaţi aproape 4000 de pacienţi, impartiti in 5 categorii. In grupul care primeau cea mai mare cantitate de calciu nu s-a înregistrat nici un caz de pietre la rinichi. Mai tineti minte, eu va spuneam ca medicii trăiesc pana la 58 de ani, iar noi oamenii de rând (pacienţii) pana la 75,5. Deci grupul de oameni profesionisti care va spun cum sa traiti si susţin ca voi nu trebuie sa folosiţi sare, cofeina, sa nu mancati unt, ci margarina, sa nu faceţi diferite prostii, mor la vârsta de 58 de ani, in timp ce oamenii in varsta de 120-140 de ani isi pun in cana de ceai o bucata de piatra de sare si beau cate 4 căni zilnic, adică folosesc cate 4 bucati de sare/zi, prepara mâncarea in unt topit in loc de ulei de măsline  si trăiesc pana la 120 de ani. Oare voi o sa-i credeţi pe cei care trăiesc pana la 58 de ani? E alegerea voastră!

6. Si cu atât mai mult eu ii respect pe unii dintre ei. Intre aceşti oameni e doctorul Stupre Cartred. El are 38 de ani, este medic de familie si se ocupa de problema anevrismului. Aceasta  e tumefierea arterei slăbite din cauza pierderii elasticitatii ţesutului. In anul 1957 noi am aflat ca motivul aparitiei anevrismului este insuficienta de Cupru in organism. Noi atunci lucram asupra proiectului unde urmăream 200 mii de curci. Acestora li se dădea o raţie speciala in care erau incluse 90 de substanţe nutritive, in primele 13 saptamani murind exact jumătate. Mărind de 2 ori doza de Cupru in raţia alimentara, fermierii au crescut 500 mii de curci si nici una nu a murit din cauza anevrismului. Acest experiment a fost efectuat pe cobai pisici, câini, porci si alte animale. Si noi am ajuns la concluzia ca deficienta de cupru  este motivul aparitiei acestei boli.

CHELIA timpurie este primul simptom al faptului ca aveţi INSUFICIENTA DE CUPRU IN ORGANISM. Pielea devine mai ridata deoarece se dereglează elasticitatea ţesuturilor. Apar cearcăne la ochi, linii pe fata si incepeti  sa semanati cu o pruna uscata. In afara de aceasta exista inca o problema cum ar fi dilatarea varicoasa a  venelor, acest fapt datorindu-se dereglarii elasticitatii ţesuturilor, tot organismul începand sa atârne pe mâini, piept, burta, obraji. Si voi mergeţi la cosmetician ajungând la operaţie plastica. De fapt mai practic si mai sigur ar fi sa primiţi minerale coloidale.

Iar acum o sa va fac cunostinta cu un alt medic – Martin Carter. El a decedat  la varsta de 57 de ani. El a primit titlul de vraci in Şcoala de medicina Harward si titlul de doctor in medicina in Yale. Când i-au făcut autopsia s-a dovedit ca moartea i-a fost cauzata de anevrismul aortei, el murind din cauza unui deficit de cupru. Si acesta avea urina nu prea „scumpa”.

Iată un alt exemplu: Un avocat foarte vestit din Detroit, Elen Djoree a murit la 44 de ani. Ea frecventa unul din cele mai moderne cluburi sportive (stiti acum toate femeile doresc sa aibă oasele cele mai rezistente cu puţine cheltuieli). Cu toate acestea ea tot a decedat din cauza anevrismului. După rezultatul autopsiei, simptomele aduceau aminte de paralizii sau hemoragii. Cauza acesteia este tot deficitul de Cupru. Si ea avea urina „ieftina”.

7. Sora este una din cele mai vestite personalităţi ale medicinei din Boston. Cărţile lui conţin diete pentru scăderea în greutate. El a scris aceste cărţi pentru cei în vârstă de 20 de ani şi mai mici, însă el a murit la vârsta de 40 de ani. Aţi dori oare să urmaţi exemplul şi dieta acestui om? El a murit la vârsta de 40 de ani din cauza cardiomiopatiei, boală apărută datorită deficitului de Seleniu. Unii fermieri vin pur şi simplu la magazinul unde se vinde hrana pentru animale şi cumpără Seleniu injectabil sau pastile pentru animale ca să preîntâmpine această boală. Doctorul Stuart Burker, omul care a scris 5 cărţi despre produsele alimentare, a murit la vârsta de 40 de ani din cauza deficitului de Seleniu din hrana sa. Şi el avea urină „ieftină”. Credeţi-mă, puteţi să preîntâmpinaţi cardiomiopatia doar cu 10 cenţi/zi şi dacă nu ştiţi acest lucru sunteţi pur şi simplu nişte prostuţi. Ce fel de oameni sunteţi dacă nu doriţi să primiţi seleniu de 10 cenţi/zi ca să vă salvaţi propria viaţă?

Mulţi dintre voi poate o cunosc pe această doamnă ce se numeşte Iheil Clark, în vârstă de 47 de ani, ea fiind cardiologul general al ţinutului Saint Louis. Ia ghiciţi din ce cauza a murit? A murit de la un atac cardiomiopatic. Şi, cu siguranţa, aţi văzut nu o dată, cum vacile care dau lapte pierd intens o cantitate mare de calciu, ling pietrele, oasele, se străduiesc să rumege lucrurile străine, acoperişul grajdurilor. Aceasta se numeşte Panica. Unui fermier bun îi e necesar să asigure raţia animalelor cu minerale, în caz contrar, ele pot să mănânce întregul grajd. La oameni acest fenomen se întâlneşte des. Femeile gravide se diferenţiază, cum ştim cu toţii, prin aceea că ele tot timpul doresc ceva. Înghiontindu-şi soţii ele spun: ”Trezeşte-te, vreau îngheţată cu castravete murat”. Acest fapt se întâmplă deoarece pruncul ia din organismul mamei mineralele de care el are nevoie.

Un mic sfat: uitaţi-vă la mâinile dvs. şi dacă o să vedeti pe ele pete de culoare roz, aceasta denotă deficitul timpuriu de seleniu. În cazul dereglării începeţi să primiţi seleniu COLOIDAL timp de 6 luni. Totul va dispărea. În acest timp de 6 luni o să scăpaţi definitiv de această afecţiune. Dacă petele vor dispărea de pe exteriorul pielii, înseamnă că vor dispărea şi de pe organele interioare – creier, inimă, ficat şi rinichi.

8. Dar la care dintre voi este coborÂt nivelul de zahĂr din sânge cu aproximativ 10%? Probabil aţi avut ocazia să vedeţi copii care sunt înnebuniţi după dulciuri. Deficitul de crom şi vanadiu duce la conţinutul scăzut de zahar in sânge. Dacă nu vom acorda atenţie acestui fapt, atunci vor exista toate premisele pentru a se dezvolta boala cunoscută de toţi sub numele de diabet. În ceea ce priveşte deficitul de minerale din organism, acesta se manifestă într-un şir de cazuri (inclusiv de chelie la bărbaţi) chiar la mulţi dintre cei prezenţi datorită deficitului de Plumb. Iar dacă nu suplimentaţi acest deficit atunci începe să cedeze timpanul urechii.

9. Urmează deficitul de Bor în organism. Femeile trebuie să respecte şi să cunoască Borul. El ajută la menţinerea în oase a calciului utilizat, preîntâmpină osteoporoza. Borul ajută la secreţia estrogenului, iar bărbaţilor la prelucrarea testosteronului.  Dacă nu utilizaţi o cantitate suficientă de Bor, voi doamnelor veţi suferi foarte mult în timpul menopauzei, suportând toate consecinţele neplăcute ale acestei perioade. Iar bărbaţii, în cazul neajunsului de testosteron, în genere, vor da de dracu’ deoarece îi paşte impotenŢa timpurie.

10. Primul simptom al insuficienţei de Zinc în organism se manifestă prin pierderea simŢului olfactiv şi a simŢului gustativ, când bărbaţilor nu le place hrana preparată de soţie şi se plâng că nu-i simt gustul: „Cum, eu am petrecut toată ziua la bucătărie ca să prepar un prânz delicios şi nici măcar nu mă săruţi pentru asta?”, „Interesant, eu am intrat în bucătărie şi nu am simţit nimic”. Aceasta se produce datorita insuficienţei de Zinc.

 În experimentele de laborator asupra animalelor s-a dovedit că sunt necesare aproximativ 7 minerale pentru mărirea de 2 ori a longevităţii lor. Mai ţineţi minte că vă spuneam că avem nevoie de 90 de elemente nutritive: 60 minerale, 15 vitamine, 12 aminoacizi şi 3 acizi graşi? Avem un noroc extraordinar, deoarece plantele au capacitatea  de a produce aminoacizii, vitaminele şi acizii graşi de care avem nevoie. Plantele sunt în stare să facă acest lucru. Noi trebuie să folosim în hrana noastră 15-20 de componenţi de provenienţă vegetală zilnic, în proporţii echilibrate, corecte, pentru ca să primim aceste 90 de elemente. Teoretic e posibil, însă majoritatea americanilor nu fac acest lucru. Americanul mediu socoate că dacă a mâncat puţini cartofi în formă de cips-uri, a umplut norma leguminoasă zilnică. E necesar să facem acest lucru corect. Aşadar, neluând în seamî faptul că e posibil teoretic, practic, puţini dintre noi primesc cantitatea necesara de vitamine, aminoacizi, acizi graşi în corelaţia necesară, în dieta noastră. Şi de aceea, dacă vă e scumpă viaţa aşa cum e a mea pentru mine, a copiilor, a nepoţilor şi voi trebuie, singuri, să aveţi grijă să primiţi cantitatea necesară de vitamine, aminoacizi, acizi graşi. În caz contrar, dacă nu veţi face acest lucru, eu nu garantez că veti trăi până la 120-140 de ani.

O altă istorie o constituie mineralele. Cu acestea e o istorie tragică, deoarece vegetaţia deja nu mai conţine minerale sub nici o formă. Ele nu mai sunt de găsit în sol şi nici în plante. Am pregătit pentru dvs. o copie a actului Senatului SUA, actul 264 din cea de-a doua serie al celui de-al 74-lea Congres. În el se spune că, conţinutul de minerale în solul fermelor noastre este total sărăcit şi de aceea roadele strânse de pe câmp, fie ele cereale, legume, fructe, nuci etc., nu conţin minerale. Oamenii care nu folosesc aceste produse capătă automat bolile legate de insuficienţa mineralelor şi unica metodă de a preîntâmpina şi trata – este aceea de a folosi în hrană suplimentele minerale. Aceasta se spune în actele semnate de Congresul SUA în anul 1936. S-a schimbat oare situaţia de astăzi spre bine? Nu. Nu e mai bine. Din păcate e mai grav. Iar cauza este în aceea că fermierii îmbogăţesc solul numai cu natriu, fosfor şi calciu. Trei componenţi în diferite corelaţii şi echilibre. Şi nimeni nu-l va obliga pe fermier să adauge acolo 60 de minerale, deoarece de ele nu depinde cantitatea recoltei. De aceea, de fiecare dată când strângem recolta, adică plantele care absorb din sol mineralele, din mulţi „founds” la fiecare acru vor lipsi aceste minerale din sol. Şi dacă puneţi înapoi 3 minerale dar luaţi 60, situaţia ne aduce aminte de contul dvs. din bancă când puneţi lunar in cont 3 $ şi luaţi 60$. Vă puteţi imagina ce se va întâmpla cu contul dvs.!

Eu vă pot spune că sănătatea voastră şi a noastră este pe marginea prăpastiei, catastrofei, deoarece nu mai sunt minerale în solul nostru şi de aceea: împreună, şi fiecare în parte, suntem răspunzători de sănătatea noastră şi de utilizarea mineralelor.

De multe ori sunt întrebat : „Dar ce făceau oamenii acum 1000 de ani, când neavând îngrăşăminte, cu toate acestea  trăiau mai mulţi ani? Ţi ce părere aveţi despre egipteni, chinezi şi hinduşi? Ei trăiau în jurul celor mai mari fluvii: Nil, Gange, Fluviul Galben (China) care practic se revărsau anual şi inundau totul în jur. Şi ghiciţi ce se întâmpla de fiecare dată în timpul inundaţiilor? Apa aducea mâl şi nisip din munţi pe distanţe de mii de mile, iar oamenii se rugau la Dumnezeu mulţumindu-i pentru inundaţii.

Regele Filip, tatăl lui Alexandru cel Mare, s-a căsătorit cu o fetiţă de 12 ani, regina Cleopatra. Ea nici pe departe nu era o Elizabeth Taylor folosind cosmetica şi ţoale scumpe. Era o creatură cu sânii plaţi, slabă, care nu se evidenţia prin sexualitate, senzualitate. De ce oare regele s-a căsătorit cu ea? Deoarece în ţinuturile ei erau cele mai bune pământuri pentru cereale. Toţi ştiau că soluri mai bune pentru cereale nu se găseau nicăieri în afară de Egipt, iar armata gigantică în frunte cu Alexandru cel Mare avea de gând să cucerească lumea. Era nevoie de făină extraordinară calitativ pentru ca soldaţii să poată parcurge 20 de ore, să lupte 6 ore şi să câştige. Dacă ei ar fi folosit cereale din soluri sărace în minerale, ei n-ar fi rezistat nici măcar 20 de minute şi ar fi strigat :”Mamă, ia-mă acasă!” Ei ştiau că Egiptul este cel mai bun loc unde se pot găsi culturi de cereale. Inundaţiile asigurau solul cu minerale extraordinare şi toate culturile mondiale au dat lumii arte şi tehnologii care provin din aceste locuri. Ei aveau un mare potenţial mental datorită faptului că hrana pe care o cultivau era bogată în conţinutul mineralelor .

Acum, am să fac următorul lucru: am să iau  câteva minerale. Doar câteva, ca voi să aveţi idee despre aceasta, dar ceea ce spun se referă la toate mineralele, fără excepţie. Haide să luăm cel mai răspândit mineral: CALCIUL. Deficitul de calciu este cauza a 147 de boli diferite. Uneori aceste boli sunt denumite după numele oamenilor. Exemplu: Bill Spolzi – se intâmplă atunci când o parte a feţei dvs. se strâmbă. Aceasta nu-i paralizie. Este doar pareza nervului facial. Această stare este cauzată de deficitul Calciului în organism.

OSTEOPOROZA este boala care ocupa locul 10 ca mortalitate la populaţia in vârsta, aceasta boala fiind foarte costisitoare. Operaţia pentru înlocuirea colului femural sau articulaţiei coxo-femurala costa 35.000 $ si daca este nevoie pentru ambele solduri, atunci costul ajunge la 70.000$. Este bine dacă aveţi asigurare şi nu vă costă nimic.

Margaret Pich din Redford care a decedat la vârsta de 115 ani, daca tineti minte, a murit din cauza complicaţiei care a apărut in urma căderii. Animalele, din cate ştiu eu, nu au osteoporoza. Exemplu: aveţi in cireada 100 de vaci si in acest an nu aveţi nici un vitelus ca sa acoperiţi toate cheltuielile curente. Va deranjează acest lucru deoarece trebuie sa platiti pentru repararea gardului s.a.m.d. Nu aveţi vitelus ca vânzându-l sa primiţi bani gheata pentru a va acoperi cheltuielile. Sunaţi veterinarul si-i spuneţi: ”Ce se întâmpla? N-ar fi cazul sa scap de aceste vaci?”. Vine veterinarul si cercetează vacile si va informează ca vacile nu sunt de vina. Ulterior controlează taurul si trage o concluzie: „Problema e clara, taurul are osteoporoza. Cu aceasta articulaţie coxofemurala ii este complicat sa „discute” cu vacile”. Dar ca sa preîntâmpinam aceasta boala periculoasa trebuie sa-i dam fiecărui vitelus născut calciu de 10 cenţi zilnic si el niciodată n-o sa aibă osteoporoza.

Pentru profilaxia PARADONTOZEI si INFLAMAREA  GINGIILOR dentiştii paradontologi va sfătuiesc sa spalati dinţii după fiecare masa.

Ca veterinar prin mâinile mele treceau sute de mii de animale, şoareci, şobolani, iepuri, câini, oi, porci, cai, lei, tigri, ursi. Ei nu suferă de bolile gingiilor, ei nu folosesc pasta de dinţi. Au câteodată un miros neplăcut al respiraţiei dar gingiile erau sănătoase. Cauza faptului ca in zootehnie noi nu ne întâlnim cu bolile gingiilor este aceeaşi: nu au deficit de Calciu.

In continuare, problema ARTRITEI. Daca mai tineti minte, noi am vorbit deja despre cartilajul de găina si gelatina. Artrita este cauzata in proportie de 85% de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase.

Artrita, osteoartrita, lumbago, reumatismul obişnuit – toate sunt cauzate de osteoporoza periferiei articulaţiei osoase.

In continuare – HIPERTENSIUNEA ARTERIALA. Primul lucru care ni se recomanda de medici este sa scădem conţinutul de sare din dieta noastră. Toţi ştiu acest lucru deoarece tot timpul ne baga in cap aşa ceva. Dar sa ne amintim de vite. Primul lucru pe care-l  face fermierul este sa introducă in hrana animalelor o bucata de sare. Nici un fermier n-o sa fie asigurat economic daca n-o sa adauge o bucata de sare in hrana animalelor domestice. El o sa moara pur si simplu când o sa vadă conturile de la veterinar, o sa-si iasă din minţi. Iar noua ni se propune sa credem ca acea cantitate de sare pe care o primim in pâinea de grâu, in salata, ne e suficienta.  Nici in asta sa nu credeţi.

Va amintiţi medicul care a trăit pana la 58 de ani, va spunea „sa nu mancati sare, sa nu consumaţi unt”, iar acei care au trăit pana la 120 de ani foloseau si sarea si untul. Incercati sa faceţi alegerea.

Eu am luat un grup de control de 5000 de oameni cu hipertensiune si am dublat utilizarea de calciu zilnic, iar după 6 saptamani am oprit experimentul deoarece la 85 % din acest grup tensiunea s-a normalizat doar prin dublarea Calciului.

Când aceşti pacienţi care se tratau la medic, veneau la control, medicul spunea: „O, la dvs. tensiunea arteriala e in limita normala. Ce aţi făcut?” „Eu am participat la un experiment: am primit calciu in doze duble”- ii răspundea pacientul.

Următoarea problema: CONVULSIILE, SPASMUL. Va treziţi la miezul nopţii si nu puteţi sa miscati piciorul. Noi toţi am trecut prin aşa ceva.  De obicei este deficitul de calciu.

In continuare urmează  SINDROMUL POSTMENSTRUAL, o stare fizico-emoţionala, pe care o numim esterioctomie. In Institutul San Diego din California s-a propus sa se dubleze raţia zilnica de calciu si 85 % din simptomele emoţionale si fizice au dispărut de parca nici n-au fost.

Si ultima: DURERI IN REGIUNEA LOMBARA – 85 % din americani suferă de dureri in regiunea lombara, netinand cont de faptul ca lucrează in fata computerului, încarcă maşinile sau conduc autocarele. Este o mare tragedie americana. De fapt durerea lombara este osteoporoza vertebrelor, neavand nici o importanta daca are vreo problema cu discurile coloanei. Daca discul nu are pe ce sa se tina, vertebra se micsoreaza, distrugându-se. Mai ales daca aveţi deficit de calciu si cupru.

Ultimul lucru despre care vreau să vă vorbesc este DIABETUL.

Aceasta problemă e ştiută de fiecare. Este a treia cauza a mortalitatii populaţiei in vârsta in SUA. Aceasta boala da complicaţii serioase – orbire, dereglarea activitatii renale, bolile cardiovasculare de diferite nivele, ceea ce la rândul  sau este o cauza a mortalitatii intre americani. Daca suferiţi de diabet longevitatea vieţii in medie este mai mica decât la acei care care nu au diabet.

In anul 1957 noi am aflat in domeniul veterinar ca diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul mineralelor. Aceste date au fost publicate in revista oficiala de prezentare a stiintei in instituţiile naţionale de sănătate unde se spunea: ”Diabetul poate fi preîntâmpinat si tratat cu ajutorul cromului si vanadiului”.  Doar Vanadiul, conform datelor Universitatii Vancouver ale Scolii medicinale British Columbian e in stare sa înlocuiască insulina la diabeticii in vârsta. Sigur ca ele nu pot sa înlocuiască deodată insulina. Pentru mulţi oameni, procesul tine 4-6 luni, adică este un proces in etape, in timpul căruia trebuie administrata o cantitate de Crom si Vanadiu adecvata.

Eu personal am văzut cum lucrează acest  proces asupra a sute si sute de pacienţi.

Ar fi perfect daca as reuşi sa va conving sa primiţi aceste minerale singuri si sa nu va bazaţi pe faptul ca ele vor intra in organism prin produsele alimentare, cu atât mai mult să depindeţi de ceea ce este scris pe cutie, pachet sau recipient.

Exista 3 tipuri de minerale pe care ar trebui să le cunoasteti:

1.    MINERALE METALICE – sunt acele minerale care sunt prelucrate din categoria pietrelor. Ele se asimilează doar 8-12%, iar când ajungeţi la vârsta de 25–40 de ani, asimilarea lor scade până la 3-5%. Este foarte rău daca voi primiţi ceva de genul calciu lactic in pastile, cate 1000 mg.  Mulţi oameni folosind cate 2 tablete/zi vin la mine si îmi spun : „Doctore, eu am consumat mult calciu. Eu am auzit la emisiunea de la radio despre artrite si am consumat cate 2000 mg calciu zilnic, dar nu m-a ajutat  cu nimic, chiar s-a complicat boala”  Atunci îl întreb: „Specificaţi-mi ce fel de calciu aţi primit?” Imi răspunde: ”Gluconolactat de calciu sau calciu gluconic” Tocmai aici este greşeala deoarece doar 250 mg din acest calciu este calciu metalic, iar celelalte 750 mg sunt lactoza si zahar lactic. Si daca luam in considerare ca organismul dvs. asimilează doar 10 % din aceasta cantitate, deci 10 % din 250 mg inseamna 25 mg, iar daca ingeraţi 2 tablete voi primiţi nu 2000 mg ci 50 mg. Rezulta ca pentru a primi cantitatea necesara de calciu trebuie sa consumaţi 90 de tablete zilnic, cate 30 de tablete la fiecare masa.  Si nu uitaţi si de celelalte 59 de minerale.

2.    În anii 60, în gospodăriile producătorilor alimentari au început să se folosească MINERALE CHELATIZATE. Aceste minerale sunt minerale metalice chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime, care înglobează atomul metalic. Acest tip de minerale chelatizate au o putere mai mare de  absorbţie,  până la 40%.  Acum, din această cauză, producătorii alimentari s-au aruncat la această idee.

3.   A treia forma de minerale, sunt MINERALE COLOIDALE. Ele au cea mai înalta asimilare. Cred că observaţi că absorbţia ne interesează cel mai mult. Mineralele coloidale se asimilează în proporţie de 98%, ceea ce depăşeşte de 2,5 ori asimilarea mineralelor chelatizate şi de 10 ori mai mult decât cele metalice. Mineralele coloidale se găsesc numai în stare lichidă şi în particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decât globulele roşii (eritrocitele). Fiecare particulă de mineral e încărcată cu sarcină negativă, iar învelişul pereţilor intestinului e încărcat pozitiv, formându-se astfel un câmp electromagnetic care concentrează aceste minerale în jurul pereţilor intestinului. Toate împreună dau acel procent de 98% de asimilare.

    Plantele joacă un rol foarte interesant în formarea mineralelor coloidale. Ele transformă în ţesuturile lor mineralele metalice în minerale coloidale. Folosind aceste plante, noi aducem aceste minerale în organismul nostru şi le folosim (asimilăm). Dar aşa cum în sol nu sunt minerale metalice, plantele noastre, roadele noastre nu au în conţinutul lor o cantitate suficientă de minerale.

Toţi longevivii care au trăit 120 –140 de ani au multe lucruri în comun între ei. Toţi trăiesc la altitudine de 8000 – 14.000 founds deasupra nivelului apei. Au anual doar două dimineţi de precipitaţii şi practic nu plouă, nu ninge deloc. Sunt regiuni foarte uscate. Cum fac ei rost de apă potabilă şi pentru irigaţii? De la zăpezile din munţi, care se topesc. Apa care curge de sub aceşti gheţari nu e la fel de curată şi transparentă ca o apă arteziană. Dacă umplem un pahar şi ne uităm la ea, aceasta are o culoare alb-gălbuie sau alb-albăstruie. Ea conţine de la 60 până la 72 de minerale.

        Râul Titi-Kaka este supranumit „laptele gheţarilor”. Locuitorii folosesc această apă numai ca apă potabilă, primind 8-12% din capacitatea de asimilare a mineralelor. Dar ceea  ce este mai important este faptul că ei irigă solul cu această apă an de an, recoltă după recoltă, generaţie după generaţie şi nu au diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, artrită, osteoporoză, cancer, cataractă, glaucom, copii nou născuti cu malformaţii, nu au închisori, nu au narcomani, nu au impozite, nu au medici şi ei trăiesc 120-140 de ani fără boli. Ce credeţi despre importanţa acestor minerale?

        DE FIECARE DATĂ CâND ÎNTR-O ZI NU PRIMIŢI ACESTE MINERALE, VĂ SCURTAŢI VIAŢA CU CÂTEVA ORE ŞI CHIAR CU CÂTEVA ZILE !!!!!!

                          Gândiţi-vă asupra acestei probleme şi să fiţi sănătoşi !

Reclame

4 gânduri despre &8222;Lecţia de sănătate&8221;

  1. Am citit tot pana la sfarsit, mi-am adunat rabdarea si am citit cu interes. Ca de obicei draga Ana, aduni de peste tot informatii si le aduci in atentia calatorilor prin paginile tale. Mi se pare logic tot ce scrie in acest articol dar mai mult nu stiu. Oricum e de luat in seama, de tinut minte si de aprofundat subiectul. Se pare ca incet incep sa iasa la iveala multe din secretele umanitatii… E anul marilor dezvaluiri din punct de vedere astral, asa ca nu ma mai mir.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s