Lucky Strike, 6 lei la Bucur Obor; află cum – ţigări atât de ieftine

Acest post valorează 120 de lei. Vând ponturi.

A încercat să se lase de alcool. A nu ştiu câta oară. Speră că va reuşi. După externare, pentru că nu mai avea cum să ajungă la el acasă, a ajuns la noi la uşă. Fără să ne anunţe. A sunat la telefon şi am fost uimită pentru opţiunea lui. De doi ani nu l-am mai văzut pentru că, după divorţ, nu mai voia să discute cu cei care-i dădeau dreptate mamei. De câte ori am ajuns în oraşul în care am crescut am fost să dorm la prieteni; pragul lui nu aveam voie să-l trec.

M-am bucurat aseară, când, ajungând acasă, l-am văzut pe fiul meu râzând cu gura până la urechi pe seama poantelor lui. Are umor, un umor sec; sigur, provine dintr-un scepticism nemăsurat, dintr-un pesimism care, de fapt, l-a şi îndreptat spre băutură. Dar cel mic nu sesizează ironia muşcătoare. Simte doar unda de glumă şi o savurează cu naivitate.

De alcool a reuşit să se lase. Fumatul îl obsedează. După ce-a ieşit din spital, s-a dus la Obor, pentru că i-au vândut un pont nişte internaţi acolo, asemenea lui, că acolo se află ţigări fără filtru mai ieftine. Şi, culmea, spune el, am făcut o afacere bună; mai bună decât orice: am luat Lucky Strike cu 6 lei.  Era fericit. Îi sclipeau ochii de bucurie. Îşi cumpărase mai mult. Să aibă o perioadă, să savureze ceva bun, că apoi va trece din nou pe fără filtru… Ok, fiecare cu plăcerea lui, mi-am spus. Poate nici cei din jur nu înţeleg cum de-mi lasă mie gura apă la varză murată sau la amandine.

2 cartuşe de Lucky… 120 de lei. Da, dar sunt 20 de pachete. 120 de lei?

L-am privit pe soţul meu şi el m-a strâns de mână; înţelesese la ce mă gândeam. N-am cheltuit niciodată, niciunul dintre noi aceşti bani şi nici alţii, mai puţini, pe ţigări. Ce de bani ţi se scurg printre degete, dacă nu eşti atent…

Mă duc să fumez şi eu o pipă bună – zice el, încântat şi noi ne întoarcem la treburile noastre. Pentru două minute pentru că uşa se deschide şi spulberat, distrus, disperat, ca o fiară încolţită intră peste noi şi ne arată… cei 120 de lei.

Iată-i:

Această prezentare necesită JavaScript.

Să dai 120 de lei pentru ceva ca să-ţi faci rău e o nebunie. Să dai 120 de lei pe nimic… e o prostie; dar măcar îţi mai prelungeşti viaţa.

A fost pentru prima dată când nu m-a revoltat necinstea oamenilor. N-am urât-o pe cea care i-a vândut asemenea ţigări – poate că acum e timpul să-i spun despre posibilitatea pe care o are …

Ştii, la Fundeni, există un program prin care te poţi lăsa de fumat. Dar costă. Eu sunt gata să plătesc pentru el, dacă tu promiţi că te ţii de el. Programul nu implică prezenţa în spital, ci o medicaţie pe care trebuie să o iei. La un moment dat, a fost gratis, dar erau atât de mulţi cei care îşi băteau joc de pastile încât au hotărât oamenii să ceară bani. Că nu plăteşti ca să arunci banii. Dacă dai bani, te implici… Ce e gratis, se pare că nu e preţuit.

Mâine trebuie să mergem la doctor; ne-am programat.

Lucky Strike! 🙂

8 gânduri despre &8222;Lucky Strike, 6 lei la Bucur Obor; află cum – ţigări atât de ieftine&8221;

 1. succes! îți țin pumnii. nu pentru că TU ai avea nevoie de asta în mod direct. Știi cum e când te uiți la câte un film și la un moment dat suspansul e atât de mare sau cei doi sunt atât de aproape de un sărut pasional încât îți vine să întri în teveu ca să grăbești lucrurile sau doar să le împingi puțin de la spate? cam așa e acum. îmi doresc din tot sufletul să fie definitivă treaba cu alcoolul și să iasă și cea cu țigările.
  pup 🙂

  • e super sa simt un umar care ma sustine. si mai ales unul vesel. oricum, umerii veseli sunt care stiu sa planga discret cand e o problema, asa ca ai umeri complecsi… 🙂

   • am, am! 😀
    la câte defecte și păcate am…măcar așa, pe ici, pe colo să mai dreg bucuiosul 🙂
    pentru tine, draga mea, umerii mei sunt disponibili oricând 😀

 2. Desi m-am lasat de fumat tot ii detest pe cei care au facut pacaleala asta sinistra. Daca omul abia s-a lasat de bautura, ma gandesc cu cata pofta si fericire si-a cumparat cartusele, cu cata bucurie a asteptat sa-si aprinda prima tigara si ce sut in fund a primit. E prea dur pentru un om care are nevoie de bucurii mici pentru a ramane pe drumul cel bun.
  Mult succes va doresc.

 3. Iti si va doresc din suflet sa aveti rezultatele asteptate, rabdarea necesara pentru a duce pana la capat programul si – nu in ultimul rand – sa va bucurati unul de altul, asa cum s-a bucurat cel mic.
  Te imbratisez!

 4. Pingback: În ultima săptămână, căutări pe blogul meu… « Despre sufletul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s