Adevarata criza economica a Spaniei (si a lumii)

Stateam de vorba cu o femeie in varsta: Asta e criza economica, mama? Asta? Cand magazinele sunt pline de mancare si de bautura? Criza era in 1935, cand a venit Franco la putere. Atunci noi le dadeam copiilor, intr-un colt de batista innodat, lut. Stiam ca acolo sunt substante sanatoase, nu stiam noi cum se numesc, dar pentru ca nu aveam cum sa le dam mancare, le puneam lutul sa-l suga si sa gaseasca putere sa mai traiasca o zi…

Asta e criza, mama draga, nu cum traim noi in zilele astea.

O prietena mi-a zis ca venirea romanilor in Spania a scapat de la faliment multe magazine. Cum? Simplu: s-a consumat atata paine, intr-o singura zi, cat nu consumau spaniolii intr-o luna. Si cei care voiau sa-si inchida magazinele, s-au reprofilat. Vand romanilor paine!

Cat despre ucraineni… Ei sunt prietenii cei mai buni ai romanilor. Ei si bulgarii. Pentru ca au aceleasi gusturi la mancare, in magazinele lor se gasesc mereu lucruri din Romania. Muraturi, pufuleti, frunze de vita de vie … Sa nu mai vorbim despre pateuri vegetariene… Pai, in Spania nu tine nimeni posta in afara de emigranti. Si cum ucrainenii, bulgarii si romanii sunt ortodocsi, tin posturi de cateva ori pe an… buna afacerea cu produse vegetale.

Anunțuri

Un gând despre &8222;Adevarata criza economica a Spaniei (si a lumii)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s