Ajutor (ne)sperat in Madrid

Era romanca, dar preda spaniola pentru romani, in cadrul unor cursuri organizate de primarie. Cand s-a terminat ora, trebuia sa incuie clasa si cladirea si sa plece, dar una dintre femei i-a spus ca ar dori sa ramana acolo, daca se poate, ca nu are unde se duce. Profa era speriata ca ar putea sa fie probleme cu locatia, pusa la dispozitie cu generozitate, asa ca nu avea rost sa se rupa o relatie pentru o asemenea situatie. Asa ca a ajuns la concluzia ca n-o poate lasa acolo, dar nici pe drumuri: si i-a oferit sa doarma la ea, pentru o seara. Singura problema pe care o vedea era ca n-o mai putea da afara de a doua zi; oare la propria-i siguranta nu se gandea?

Femeia nu era singura, era cu sotul. Dar el dormea in masina. De a doua zi, exact cum s-a gandit profa, femeia n-a mai plecat 3 luni. Sotul dormea tot in masina, iar cand era prea frig intra el in camaruta respectiva si sotia ei dormea cu fata profei. Cine ar fi facut asa ceva?

Zilele acestea, profa a primit in vizita pe cineva care a rugat-o sa-i traduca niste acte… Era fiul acelor oameni pe care i-a ajutat cu mult timp in urma, dar el nu stia nimic despre lucrul acesta, pentru ca pe vremea aceea el era inca in Moldova. Doar dupa 2 ani au putut sa-si aduca fiii.

Femeia este bine; sotul intre timp a murit. Profa este fericita pentru ca a facut un bine. Oare cati dintre cei de aici ar face lucrul acesta? Sau dintre noi… 🙂

 

Reclame

4 gânduri despre &8222;Ajutor (ne)sperat in Madrid&8221;

  1. Din nefericire majoritatea oamenilor gasesc motive sa nu procedeze asa… Bucuria de a face un bine fara nimic in schimb este tot mai rar intalnita. In ce directie suntem ghidati?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s