Ben Ten și ceasul lui versus Arabela

Ajung desigur celebră printre cei care sunt îndrăgostiți de Ben Ten. Ajung celebră pentru că ei gugălesc pe subiecte de genul:

 

– ceasu lui ben 10 adevarat cati de cumparat (dacă ar exista, sunt convinsă că l-ar cumpăra mulți, dar ne-ar trebui 6 miliarde de planete pentru că mai mult ca sigur fiecare l-ar folosi pentru a-și apăra propria părere, ceea ce ar duce la războaie serioase… deci la părăsirea acestei planete, pe care fiecare ar arunca-o în aer ca semn de protest pentru că nu e luat în seamă punctul lui de vedere! Acum serios, vouă, cel care m-ați certat că încerc să le explic celor mici că nu există Ben Ten… Dacă zeci de plozi – că nu cred că au mai mult de 10 ani cei care caută așa ceva! nu mă disperați cu ideea că și după 15 ani crezi că e real! – intră zilnic în adresă cu această căutare… nu vi se pare că e o reală problemă cu mintea copiilor noștri?)

– exista ceasul lui ben 10 (puiu* lu* mama, nu există. Ar fi prea simplu și efectiv incorect ca lucrurile să fie rezolvate de Ben transformat în zecile lui de monștri, când e așa de minunat să te transformi tu în om bun, iertător, generos, înțelegător… și să aduci pacea printre oameni sau între tine și ai tăi!)

– baiatul cu ceasul lui ben ten 10 (unul dintre milioanele de băieți de felul acesta este și fiul meu. A primit cadou tot felul de ceasuri, de la cele care mârâie, pârâie, cârâie, până la cele care au minutar și secundar, dar și chipul celebrului Tenisson! Cu el vrei să vorbești? Să știi că nu le împrumută, încă, deocamdată le colecționează… Probabil că prin liceu le va da, cu regret sau oripilat că a putut să aibă așa ceva! Până atunci, ține aproape; poate tocmai ție ți-l va oferi.)

– desen ceasul lui ben ten10 (ten10 e amuzant; cum apare scris, pentru că desenul în sine e … monstruos; adică plin de monstruleți nătăfleți! Desenele există și pe cd-uri în magazine, dar costă – vezi că au alarmă pe ele, nu le strecura în buzunar! – iar dacă vrei să le vezi pe net asigură-te că ai căutat varianta fără bani, că știu câțiva părinți care-au plătit faptul că fiul a accesat site cu ben ten, cât pentru un ceas ben ten real – în cazul că ar exista! 🙂 )

– cit costa un ceas ben ten (o luăm de la capăt? sunt ca un disc stricat: nu există, cel pe care-l vânezi tu, iar copiile sunt ineficiente și dai o groază de lei… sau euro… pe ele)

– ceas ben ten…

Cum îi privesc eu pe copiii aceștia disperați după magia ceasului? Într-un fel, și noi aveam Ben Tenul nostru în ipostaza feminină… (mai tare, chiar!) celebra Arabela, al cărei inel ne-ar fi plăcut… Dar culmea că toți știam că nu există așa ceva… Oare cei de azi de ce nu fac distincție între ecran și viața reală?

A propos de Arabela, de câte ori trec pe lângă o parcare plină ochi de mașini, gândul mă duce inevitabil la scena în care mândrețea de fată a transformat oamenii din împărăție în mașini… și zic… dacă aș avea inelul și i-aș readuce la viață pe toți amărâții deveniți mașini… (Nu știu dacă-și mai amintește cineva scena, dar cred că mulți ar prefera ca oamenii să poată fi transformați în mașini atunci când manifestă și nu le pot băga pumnul în gură…)

Și iar referitor la Arabela… genericul aici…

După filmul respectiv, când vedeam un șoricar (Teckel) pe stradă mă întrebam al cui tată este – pentru că, nu-i așa? – vraja îl transformase pe tatăl fetei în cățel… Și ce-l mai purta soția în brațe… Unii chiar merită! 🙂

Concluzia… Magia din filme poate să treacă neobservată sau să fie pur și simplu amuzantă, dacă nu cumva se potrivește cu niște firi mai curioase, care ajung să parcurgă primii pași spre lumea ocultă… Și, decât să fii printre cei slabi … față de îngerul magiei (negre sau albe) mai bine eviți tot ceea ce ar putea să-ți deschidă apetitul.

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Ben Ten și ceasul lui versus Arabela&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s