Martin Plimmer si Brian King – Coincidenta sau hazard, Editura Rao

Prietenele mele cele mai dragi de la locul de munca au aceeasi expresie pe care o spun din cand in cand… cine te mai plateste si unde… pentru a te distra, asa cum se intampla cu noi? Ei bine, in conformitate cu aceasta (re)descoperire,    🙂  , citeam cartea mai sus amintita, pentru ca aveam nevoie de idei bune pentru ceea ce voiam sa scriu! O recomand oricui este disperat, oricui trece printr-o criza a vietii si nu mai vede capatul sau daca il vede i se pare ca este negru, negru, negru, mai taciunos decat parul Albisoarei ca Zapada sau mai abanosos :-)! Cartea este amuzanta si plina de invataminte.

Cum zilnic intra multi in casuta mea pe motiv ca tasteaza in Google despre caracteristicile noilor angajati, as putea sa-i ajut pe acestia cu o intamplare din carte, al carei erou principal a fost Martin, unul dintre scriitori. Pe vremea cand era si el la inceput de drum, a vrut sa se angajeze ca reporter la un ziar local, iar cunostintele de la colegiul de jurnalism, cunostintele de legislatie, dactilografie si tehnicile de intervievare ale candidatului la post l-au impresionat pe cel care-l chestiona. Dar, in ultimul moment, si-a amintit ca nu i-a testat cunostintele de cultura generala si inainte sa spuna Da, l-a intrebat cum se numea muntele pe care s-a oprit arca lui Noe, dupa Potop.

Sinai, a raspuns mandru de el Martin.

Cum nici la alte 7 intrebari din 10 nu  a stiut sa raspunda, a auzit un NU rasunator. Acasa, tatal a luat fiecare intrebare in parte a examinatorului si a dat explicatii (se pare ca tatal avea cunostinte de cultura generala, doar la fiul erau probleme – aviz amatorilor!) – Sinai este muntele cu poruncile, Ararat este cel al lui Noe… etc etc…

La al doilea interviu, Martin a impresionat iar, cu multele informatii din domeniul lui, insa a venit si vremea cunostintelor generale. Pentru ca acum stia raspunsurile, a lasat sa se strecoare si o greseala, ca nu cumva sa para prea destept si sa i se spuna ca e supracalificat! 🙂 A fost angajat si cand a povestit aceasta intamplare i-a pus numele… „Doar prostii fac de doua ori aceeasi greseala”.

In speranta ca printre cei ce vor sa stie caracteristicile noului angajat nu exista prosti, va doresc sa va gasiti firma la care sa va simtiti importanti si de care sa fiti mandri.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Martin Plimmer si Brian King – Coincidenta sau hazard, Editura Rao&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s