Guguţă loveste din nou

1. Intr-o zi, s-a pomenit ca are 7 banuti. Si unde ii pune in cel mai adanc buzunar si nu umbla la ei trei zile, poate vor scoate puisori de bani. Cand colo, a gasit langa banii vechi doar o tinta. Sora lui, Dica, i-a spus ca nici in buzunarul ei monedele nu fac puisori. Iar buzunarul tatii nu era acasa… 🙂

2. Baiatul a iesit in varful picioarelor din dormitor si s-a intors cu o bucata de ata. Mama dormea. Cand a dat sa-i masoare piciorul, s-a miscat o mana de-a mamei. Guguta a luat-o incetinel in palmele lui si, leganandu-l, ii canta: Nani, nani/ Mana mamii… Cum a adormit mana, Guguta hai sa masoare piciorul mamei. Degetul mare a ridicat mirat capsorul, dar somnoros cum era n-a inteles ce se intampla.

3. Dimineata, Gheorghe incalta ghetele.

– Ma duc. Ma asteapta scranciobul, zice Gheorghe.

Ghetele insa il duc spre fantana. Gheorghe ia caldarea. La fantana nu te duci cu mana in buzunar. Apoi ghetele il duc la lemne. El aduce de foc. Ghetele au fost harnice toata ziua. Si Gheorghe. Abia seara, cand s-a descaltat, Gheorghe a ramas uimit: acelea erau ghetele lui Angheluta, fratele lui din clasa a treia.

4. Intr-o zi intra in ograda lui Mitrut un om. A venit sa cumpere porumbei.

– Nu-i vand, a zis baiatul. Ei sunt prietenii mei.

Omul s-a intristat. Cand afla Mitruta ca el a venit tocmai din alt sat, ii daruieste doi porumbei. Omul ii pune in san bucuros. Acasa, insa, le-a legat aripile – daca zboara inapoi la Mitruta? Porumbeii ce sa faca? Nu, nu raman la casa aceasta! Si au pornit-o pe jos… Asa au mers o zi si o noapte pana au ajuns in satul lui Mitruta.

– Ah, ce om rau, a zis baiatul si le-a sarutat piciorusele…

P.S. Cred că pe undeva prin Moldova de peste Prut se studiază scriitorul acesta, pentru că este incredibil cât de multe persoane m-au căutat pentru a le spune comentariul la Guguță și prietenii săi. Dragilor, vă iubesc, dar nu vă voi face acest deserviciu. Puneți mâna și citiți cartea ca să vedeți ce bine este să fii copil și pentru ca să aveți asupra românilor un atuu… simpla parcurgere a cărților de genul acesta vă face de 999999 mai deștepți decât noi! 🙂

8 gânduri despre &8222;Guguţă loveste din nou&8221;

  • eu am luat-o de la Emil Garleanu, pasajul Marasesti. cu imprumut, desigur. editura e din Chisinau. daca ne gasim niste prieteni care sa ne trimita cartile lui Vangheli, suntem fericite, nu? da, maine la 9,30 sun. rusine mie.

   • am vorbit cu o fata care are blog si e din Moldova si am rugat-o sa vada cat costa toate cartile lui vangheli, ca sa le am si eu…
    te intereseaza si pe tine? ca oricum, pe Guguta particular nu cred ca binevoieste nimeni sa ni-l trimita… desi ce veselie ar fi pentru noi.

   • Sigur ca vreau cartile! Si eu am vorbit cu cineva, dar inca n-am un raspuns pozitiv in sensul asta. E posibil sa facem noi un drum acolo, dar nu acum, ci peste cateva saptamani. Bineinteles ca le iau in dublu exemplar, daca nu ti le trimite pana atunci… 🙂

   • mi-ai luat o piatra de pe inima. ma intrebam cum ajunge pachetul, cum trimit banii… noi ne intalnim repede… 🙂 foarte repede.
    vorbim. te sun mai pe seara, pe la 19.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s