Premiile A.P.T.R. – mai, 2012

Aseara, pana tarziu, in timp ce ploaia isi facea de cap pe afara, noi eram in Teatrul National, pentru ca doi dintre prietenii (ca-s mai mult decat colegi! 🙂 ) nostri au fost premiati. Eram cu Cr Is si desigur, ca intre fete, incepi si toaca tot ce se intampla. Fara poze, evident, pentru ca, desi era un eveniment pentru tv totul trebuia sa fie in umbra, sa se vada cat mai prost! 🙂

Bine, cu reflectoarele lor, poate au filmat ceva, poate o fi ceva de vreo filmare, dar daca ai fi vrut sa ai o amintire – nu, nu, nu.

Cred ca sunt atat de multe de spus, dar nu stiu cum se face ca unele chiar ar jigni, iar eu vreau sa fiu pozitiva – pentru prima data 🙂 . Dar nu ma pot abtine sa nu sesizez cat de politizat a fost evenimentul – si de aici incolo nu mai adaug nimic, nici despre ministrul culturii, nici despre lipsa anumitor televiziuni de la premiere.

Oricum, Cr Is mai spunea si ca prea multe premii au mers spre TVR, dar sa fim seriosi, anumite formate de emisiune doar acolo se gasesc, nu aveau cu cine sa lupte (poate doar cu TVR Iasi, care pana la urma a suflat cateva premii capitalei, ei, lasa, ca tot in familie sunt!).

Singurul despre care vreau sa vorbesc este Dumitru Alexe, producator independent, al carui nume este legat in mod deosebit pentru mine de tot ce inseamna video Tudor Gheorghe. Omul nostru a urcat pe scena spunand ca el nu se pricepe la cuvinte, dar m-a lasat cu un gand important prin impartasirea unei situatii interesante… Premiul acesta era al doilea din viata lui. Primul a fost luat in 1976 si i-a fost inmanat de aceeasi persoana 🙂 , atunci el castigand locul 1, la un concurs de arta fotografica… Nu s-ar fi gandit el in epoca epocii ca va ajunge sa faca ceea ce face acum… sau poate tocmai pentru ca s-a gandit, pentru ca a fost vizionar, a continuat si atunci, ca acum sa fie dintre cei mai buni. (Evident, inevitabil m-am intrebat ce voi face eu peste… 36 de ani. Ce aiurea suna! 🙂 )

Felicitari lui si tuturor celor care au luat premiile pentru ca si-au pus inima pe tava in munca lor, fie ca e vorba despre mers pe teren sau despre interviuri cu mari personalitati.

P.S. In vreme ce ai nostri veneau doar pentru clipa cand trebuie sa-si ridice premiul si apoi plecau, al lor a stat acolo pana la final, chiar daca nu s-a dus nimeni la el sa-i ia interviu, nu a devenit vedeta. Fiul lui Sergiu Celibidache.  Mi s-a parut impresionant ca a ramas, cu atat mai mult cu cat nu cred ca intelegea mare lucru, romana lui nefiind stralucita. Si totusi a ramas. Desi barurile erau deschise, romancele sunt femei frumoase si ploaia romantica te chema sa iesi din sala fara semnal la telefon. Cred ca ar trebui sa invatam ceva din asta.

 

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Premiile A.P.T.R. – mai, 2012&8221;

    • au primit mai multe. eu m-am bucurat pentru premiul primit de echipa lui carmen avram. oricum, tot ei au luat premiul cel mare, tot ei au mai luat pentru alte emisiuni etc etc.
      toate premiile s-au impartita parca intre tvr si antene… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s