Social Media for Parents – idei prinse din zbor (1)

1. Dr. Mihaela Bilic – Pentru cei 7 ani de-acasa, invata ce sa-i pui pe masa.

– copiii nu ar trebui sa fie recompensati (pentru ceea ce fac bine) cu mancare, dar nici pedepsiti pentru ca nu mananca tot ce li s-a dat (mergeti pe explicatiile psihologice singuri, e simplu)

– nu mancati altceva decat copilul, pe motiv ca el trebuie sa fie sanatos, deja voua v-a trecut timpul si va puteti permite „licente” gastronomice

pentru acceptarea in alimentatia bebelusului a unui produs nou trebuie sa perseverezi. Grimasa de neplacere a copilului nu trebuie luata in seama. Doctorii recomanda: si daca cel mic scuipa, trebuie sa mai incerci de doua ori, chiar atunci. Iar daca scuipa mancarea de 3 ori, nu inseamna ca acel aliment nu e pentru el, ci ca … lasi sa treaca 10 zile si incerci din nou.

– daca un copil este mofturos, gateste mancarea respectiva implicandu-l si pe el, pentru ca sigur va fi curios sa vada ce i-a iesit… si macar asa va incerca.

2. Dr. Elena Dan – Cum putem preveni bolile caniculei la copii?

– bebelusul este 85% apa, dar el nu simte setea si de aceea ajunge rapid la deshidratare – trebuie sa i se dea apa, chiar daca nu cere, chiar daca refuza initial.

3. Alice Nastase Buciuta – Cum imbini viata de familie cu blogul si cariera?

– abordarea pozitiva de pe blog aduce multi cititori si prieteni

– atitudinea pozitiva trebuie sa fie te reprezinte nu doar pe blog, ci si ca mama

– uneori, copiii apar intr-un context nepotrivit, femeile nu sunt pregatite nici economic, nici sufleteste – ce pot face atunci pentru a accepta noul lor statut? Sa citeasca mai mult despre asta, sa aiba mai multe intalniri cu persoane care au aceleasi experiente, sa fie fiinte deschise spre lume si mult mai atente, pentru a prinde din zbor totul.

Alice Nastase Buciuta a adus in discutie si cel mai frumos lucru care se poate intampla atunci cand scrii pe blog. In cazul ei nu au fost mosiile, averile sau renumele, ci nasii, pe care i-a cunoscut in felul acesta… 🙂

Despre aceasta voi reveni si voi vorbi intr-o postare ulterioara, adresata lui Adrian, diesel_king(fara kong)1992.

Cei care vor sa afle mai multe despre conferinta, pot asculta aici.

Iar de descarcat, intreg materialul poate fi preluat de acolo si de dincolo 🙂 .

Un gând despre &8222;Social Media for Parents – idei prinse din zbor (1)&8221;

  1. Am luat si eu cunostinta despre conferinta, de fapt am vizionat partea I cu interes. Urmare acestui fapt am aflat si de concursul Noriel, am decis sa particip scriind cateva randuri. Mie mi se pare faina ideea acestei reuniri de persoane interesate de subiect si in viata reala, devine astfel clar ca mamicile devin o forta ce se cere ascultata. poate in timp se vor schimba cateva din aspectele ce dor acum atat de rau , cel putin in ce priveste educatia si invatamantul sistematizat si „platit de catre stat”.
    Cam asta am scris eu, dupa umilele inspiratii 🙂
    http://copiisimame.wordpress.com/2012/07/09/tara-jucariilor/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s