Institutul national american pentru cercetari in domeniul sanatatii a constatat ca, la femeile care se roaga periodic, scade cu 50% riscul a se imbolnavi de Alzheimer.
Studiul a fost menit sa identifice factorii de risc pentru aparitia Alzheimer si a analizat mai multi factori, inclusiv viata religioasa. Participantii la studiu apartineau religiei islamice. 90% dintre barbatii care au participat la studiu se rugau zilnic. In randul femeilor, 60% se rugau de cinci ori pe zi, conform traditiei, iar 40% nu se rugau zilnic.
De aceea cercetatorii au putut corela informatiile pentru a observa ca in randul femeilor, rugaciunile zilnice scad riscul aparitiei bolii Alzheimer, scrie haaretz.com.
Studiul nu a explicat foarte clar legatura dintre memorie si rugaciune, dar cercetatorii au incercat sa ofere o explicatie.
”Rugaciunea este un obicei in care se investeste gandire si activitatea intelectuala implicata in aceasta ar putea reprezenta o masura de protectie fata de maladie”, a spus profesorul Rivka Inzelberg, cercetator de la Universitatea din Tel Aviv.
P.S. Acum depinde si cu ce fel de rugaciune esti deprins… ca daca este una pe care o citesti dintr-o carte sau pe care ai invatat-o de pe vreo hartie, data de cine stie ce cunostinta, neuronii nu depun prea multa activitate. Pana la urma, poate intelege lumea ca rugaciunea inseamna a spune ceva clar despre tine, a vorbi deslusit despre gandurile si spaimele tale, a fi deschis fata de Creator. Sunt curioasa cati dintre noi am accepta sa ne vina copiii acasa cu aceleasi cuvinte, zilnic, an dupa an, cuvinte ale altcuiva, pe care doar le repeta, in loc sa ne spuna prin ce trec sau ceva care-i framanta… Cine vrea sa scape de neamtul ala mic, pe care uiti mereu cum il cheama 🙂 , n-are decat sa deprinda un obicei corect – rugaciunea personala (si sa-l practice zilnic).
Să dea Domnul să fie adevărat !
Pingback: Clipe încremenite (300712) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare
Pingback: Lătrături ocoşe (300712) « Ulise al II-lea cel Ocoş
Pingback: Vechi scăpărări (300712) | Amintiri din filumenie
Pingback: Alt joc cu poze – 29.07.12 « Florina Lupa Curaru
Pingback: Pe chibrituri: Flacăra chibritului « Blog de Filumenistă
Pingback: Pe chibrituri: Fabrica de chibrituri București « Blog de Filumenistă
Pingback: Viaţa-n imagini (300712)
Pingback: Pe chibrituri: Fabrica de chibrituri Brăila « Blog de Filumenistă
Previi in general bolile degenerative ale creierului INVATAND si formand noi sinapse. Inveti o limba straina la orice varsta, faci sudoku, rezolvi integrame, citesti, memorezi cuvinte, numere de telefon, versurile unei melodii, poezii, orice