Drumul Ciochina – Lehliu, autostrada spre Constanța și mersul la balamuc

Astăzi am fost spre Slobozia. Pe autostradă. Mai bine zis pe vechiul drum de țară 🙂

numit pompos autostradă, pentru că până la km 30 ești prin hârtoape greu de închipuit. Cred că au trecut 30 de ani de când a fost realizat :-), altfel nu-mi pot imagina ce s-a întâmplat cu el. Și dacă tot vorbim despre drumuri, pentru că am observat că toți cei care pleacă la drum se uită pe net să observe starea șoselei pe care vor călători, țin să îi informez pe cei care vor să ajungă la Chiochina, Orezu sau Rași, că o pot face pe autostradă (să fim drăguți și să-i spunem cum vor autoritățile, chiar dacă ele nu sunt drăguțe să o pună în concordanță cu numele!), ieșind la Lehliu. Drumul Ciochina – Lehliu, altădată o traiectorie de suicid, câțiva km parcurși în mai mult de 2 ore (dacă nu voiai să-ți distrugi mașina, evident!), acum este ca în palmă (nu de miner!). Ador acea rută și pentru că e liberă și pentru că e într-adevăr ceva bine lucrat. Felicitări Primăriei.

Și-acum, dacă tot am scris ieri despre modele…

O vecină de la țară, de la mamaia Zoia (care mamaie are 88 de ani și când am vizitat-o era la al treilea cazan de țuică pe care îl pregătea pentru iarnă! 🙂 ), are 10 copii. 10!!!!!!!!!!!!!! Femeia a ieșit din curte și s-a îndreptat spre … necunoscut. Una dintre fetițe, care se juca la poartă, s-a întrerupt din țopăială și a întrebat-o:

– Mami, unde te duci?

– La balamuc, a răspuns femeia, neutru.

– Pot să merg cu tine?

– Hai, a invitat-o maică-sa.

O altă fetiță, de 8 ani (prima avea doar 3, 4) a ridicat doar capul din pământ (că se juca și ea cu niște țărână și nu-i venea să se desprindă de o asemenea jucărie neprețuită 🙂 ) și a întrebat rugător:

– Dacă totuși te duci doar la magazin, îmi aduci și mie ceva dulce?

Îmi venea să iau toți copilașii de la poarta aceea, să-i ascund în mașină și să-i adăpostesc la mine în casă, pentru totdeauna. Păcat că au copii frumoși și deștepți și cuminți oameni cărora nu le pasă de ei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s