Cum am ajuns la Iași?

182

Ce crezi dacă ți se spune această cifră? Că reprezintă o jumătate din pensia unui român. Iar dacă este vorba despre 182 Euro… jumătate din salariul unui român norocos :-). Dacă ți se spune că ai de făcut un drum cu marfă de 182, nu crezi că e vorba totuși de o sumă așa de mică, precum cele enunțate anterior, poți doar să-ți imaginezi că ar fi vorba despre 182 milioane vechi, deci 18.200 noi și ești gata să pornești, pentru ca apoi să realizezi, pe drumul drumului drum, că era vorba despre marfă de 182.000 Euro. 🙂

Nu, nu ne-a lovit nicio mașină, ca să se distrugă marfa, nici nu ne-au furat aurolacii din parcarea McDon din Bacău, vreun pachet, iar când am ajuns la Iași am avut în mână factura și am reușit să ne punem la loc inima, din gât unde era.

Ce credeți că vom face noi peste 2 ani? Noi toți, din România. Ne vom duce prietenii din străinătate în Iași, pentru că va fi oraș de pelerinaj. Nu numai pentru moaște, ci și pentru frumusețile moderne – despre cele din trecut, nu mai trebuie să amintesc, evident :-).

Când am citit raportul ei despre Iași, am zis că e o iluzie optică ceea ce prezintă pe blog. Culmea este că am și comentat despre asta, dar mi s-a închis netul și nu s-a postat, așa că am ridicat din umeri și … asta e! Pentru ca acum, când am ajuns la Iași să fiu ca Alice în Țara Minunilor – e drept că străzile sunt vai de ele, vă gps-ul nu reușește să mai găsească un drum corect, pentru că toate locurile pe unde te duce sunt cu sens unic, dar invers decât ar recomanda el… Însă ceea ce va fi peste ceva vreme chiar va fi 🙂 măreț.

Am rulat pe străzi prin noapte, îngurgitând fiecare imagine cu o foame de lup. Și referitor la foame… Ieșeni, cum de nu sunteți în mall, la ora 20.00? Va da faliment imensitatea aceea dacă n-o populați. A, aveți familii și stați cu ele? Atunci, aplauzele mele.

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Cum am ajuns la Iași?&8221;

  • nu la mc, la restaurantul din spatele lui. nu mai știu cum îl cheamă. am mâncat cea mai bună ciorbă din viața mea, una… rădăuțeană. și azi aveam pe degete, deși serios că mă spăl precum Monk, 🙂 ardei iute de la Bacău. dacă stăteam mai mult, te sunam, știu că de fapt acolo bați. dar se îndrăgosti fata de Iași și mai merge. așa că așteaptă-mă că vin să văd Pințu. 🙂

   • chelnerița era și plină de spiritualitate 🙂
    când am întrebat-o de aurolacii care ne înconjurau mașina și comoara… ne-a liniștit
    a, sunt copiii noștri. suntem cei mai buni prieteni cu ei, n-avem nimic să le reproșăm.
    nici despre părinți, soți, copii, profesori nu ajungi să spui asta, dar despre aurolaci se zice așa ceva…
    în acest sens, mi-aș dori și eu ceva… să fiu aurolac de Bacău. (i-ați dat la școala de maniere de sunt așa
    drăguți?) 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s