Deformarea mesajului de la expeditor spre destinatar

– am primit pe mail

NOTA de la Directorul General catre Directorii Executivi:
„Astazi la ora 11 va fi o eclipsa totala de soare, care va fi observabila timp de doua minute. Avand in vedere ca acesta este un eveniment rar si cu totul deosebit, se permite tuturor angajatilor observarea eclipsei din parcarea firmei intre orele 10:30 si 11:30, unde vom oferi si o scurta explicatie despre dinamica eclipselor. Celor care doresc sa observe eclipsa le vor fi distribuiti ochelari de protectie, la un pret minim.”

NOTA de la Directorii Executivi catre Sefii de Sectii:
„Astazi între orele 10:30 si 11:30 toti salariatii se vor intalni in parcare. Va urma o eclipsa totala de soare, care va dispare timp de doua minute. In schimbul unei sume minime, se poate proteja vederea cumparand o pereche de ochelari speciali pentru eclipsa. Directorul general va tine o scurta cuvantare, prin care ne va da anumite explicatii. Acest lucru nu se petrece in fiecare zi si este un eveniment foarte important.”

NOTA de la unul din Sefii de Sectie catre Seful de Sector:
„Azi Directorul General va tine o cuvantare despre eclipsa, timp in care va face sa dispara soarele timp de doua minute. Acesta este un lucru care nu se poate vedea in fiecare zi, asa ca toata lumea sa mearga in parcare incepand de pe la 10, pana pe la 11. In schimbul unei mici sume de bani, veti avea ochelari de protectie.”

NOTA de la Seful de Sector catre Seful de Echipa:
„Vreo 10 sau 11 persoane sa mearga in parcare, unde Directorul General va tine o eclipsa de soare timp de doua minute. Acest lucru n-o sa se intimple in fiecare zi si cei care iesiti sa aveti niste bani pregatiti, pentru ca o sa va coste. Si sa aveti ochelarii cu voi.”

Seful de Echipa catre angajati:
„Cativa dintre cei care poarta ochelari, sa mearga in parcare, ca sa vada cum dispare Directorul General timp de doua minute. Daca vreti ca asta sa se intample zilnic, trebuie sa strangem niste bani!”

Reclame

8 gânduri despre &8222;Deformarea mesajului de la expeditor spre destinatar&8221;

 1. Buna ziua si bun gasit.
  Imi aduce aminte situatia aceasta de „telefonul fara fir” pe care il jucam cand eram mici.
  Problema e ca uneori mesajul este perceput eronat si atunci cand e doar un singur receptor

  • de câte ori este vorba despre o eclipsă de soare, nu pot să uit ce s-a întâmplat în august 1999, când eram în orașul în care am … adolescentit eu 🙂 . am ieșit și noi afară, ca toți curioșii, gata să folosim o dată în viață ochelarii speciali pentru eclipsă…
   și cum s-a întunecat domnul general, în speță primarul, a fost ascultat de către cei de la Electrica. ceruse să se dea drumul la iluminatul public, așa că am văzut ca ziua, pardon, ca noaptea 🙂 și adio senzație unică, adio romantism, adio stare de euforie. dacă zice domnul general, indiferent de stil :-), tre să executăm, nu?

 2. Pingback: MODA ANILOR 70 - pantaloni clopot și pantofi cu platformă

 3. Pingback: MODA ANILOR 70 – pantaloni clopot si pantofi cu platforma | Zinnaida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s