Orașul Mioveni, cartierul Colibași

De mică mă tot întrebam de ce Dacia apare legată când de Colibași, când de Mioveni. Acum, fiind la Pitești, ne-am gândit să dăm o fugă până la locurile despre care știm toți, dar pe care le cunoaștem atât de puțini – niciun profesor dintre cei pe care îi cunosc nu s-a gândit să facă o vizită de lucru (cum făceam noi în copilărie la toate fabricile și uzinele patriei comuniste! 🙂 ) la Dacia Renault!

Anul trecut petreceam Revelionul alături de cei lângă care am fost și acum, doar că era în casa lor de la Madrid și am pornit în căutare de ceva interesant pe lângă capitala spaniolă. Acum am găsit ceva la fel de interesant lângă capitala României.

Evident că primul lucru pe care l-am observat când am ajuns acolo a fost semnul că este interzis fotografiatul, așa că nu vă pot delecta cu parcurile largi, cu construcțiile minunate și terenul de fotbal 🙂 . Întrebare: dacă tot e atât de nesănătos să vă fotografiem locația, nu puteți totuși să faceți o chestie interesantă, ceva minunat care să vă facă reclamă, dacă ne pozăm lângă acea chestie? Puteți pune o mașină de-a voastră, niște motoare, niște piese – grele, evident, dacă vă e frică să nu vi le fure cineva! 🙂 – o coloană simpatică, în vârful căreia să fie o mașină (de-a voastră, evident și, la fel de evident, micuță, drăgălașă, pe care să o viseze apoi toți copiii care trec pe acolo și când se fac mari să-și ia din banii lor o mașină de la voi, specialiști în marketing, cu idei costisitoare și niciodată simple – și eficiente!).

Una dintre cele care erau alături de noi zice, ironică: *Am venit aici cu BMW ca să nu ne lase să le fotografiem Dacia.* Cam asta înseamnă să dezamăgești, deși ai toate atuurile să lași o impresie bună – că aveți acolo un adevărat Occident.

Centrul orașului Mioveni este un fel de Câmpina. Iată Catedrala:

IMG_1615

P.S. Din nou despre Revelion – am urmărit la ora 24 a spaniolilor numărătoare pentru degustarea strugurilor despre care am scris aici. Cred că va rămâne un obicei amuzant pentru noi, chiar dacă nu credem în superstiția lui și chiar dacă nu suntem spanioli. Parcă îmi și imaginez peste 20 de ani cum întreabă nepoții – de ce facem așa, bunico? Probabil că nu vor crede că a fost o vreme când aveam și noi chef de a introduce noutăți de la popoarele alături de care … conlocuiesc concetățenii noștri 🙂 .

Reclame

Un gând despre &8222;Orașul Mioveni, cartierul Colibași&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s