Mayașii s-au dus, trăiască Nostradamus… Și totuși…

Prea multe superstiții în lumea noastră. Nici nu s-a stins bine anul *sfârșitului de lume*, în concepție mayașă că se aleargă repede la tata Nostradamus și apar articole de genul *Profetiile lui Nostradamus nu ocolesc anul 2013. Nostradamus s-a născut în Saint Rémy de Provence, în sudul Franţei, pe 14 decembrie 1503 şi a fost un faimos medic, cabalist și farmacist francez, celebritatea sa datorându-se lucrării „Les Propheties”, a cărei primă ediție a apărut în 1555. Lucrările lui Nostradamus sunt realizate din catrene.

Potrivit site-ului nostradamus-predictions.org, lui Nostradamus îi aparţin 6338 de profeţii, dintre care multe nu s-au îndeplinit atunci când fuseseră prezise. Profețiile sale sunt strâns legate de aplicarea Codului Bibliei şi acoperă o perioadă care ajunge până în anul 3797. Nu se cunoaşte secretul prezicerilor sale.

În profeţiile sale, Nostradamus susţine că până în 2016 toţi oamenii vor muri, iar în Europa va apărea un „arc satanic al furiei”, o maşină a timpului, acest „arc satanic” putând fi Marele Accelerator de Particule de la Geneva (Large Hadron Collider-LHC) sau rachetele balistice.

Potrivit lui Nostradamus, în perioada 2012 – 2013 va avea loc Al Treilea Război Mondial, iar înainte de acesta vor fi asasinaţi patru şefi de stat. Alte profeţii ale lui Nostradamus arată dezastre naturale, cataclisme sau venirea lui Anticrist.*

Scrie negru pe alb… Multe profeții de-ale individului nu s-au împlinit, dar noi ne raportăm la el. Și cică mai sunt și legate de aplicarea Codului Bibliei… Codul celor care preamăresc Cabala, poate! Uite, eu sunt creștină și cred ce spune crezul creștin: *și iarăși va să vie, să judece vii și morții* ( cei cu situl, poate corectați gramatical, căci în sintagma *care nu va avea sfârșit* e vorba despre viitor, nu despre trecut!)  – așa că îmi dau seama că va fi ceva, cândva, dar asta ține strict de Dumnezeu, de planul Lui, nu de imaginația unora sau de speculațiile altora. Deci, anul acesta așteptăm uciderea a 4 șefi de stat și un război mondial, primul din acest secol sau poate ultimul al pământului. Ok, vom sta cu inima la gură, la fiecare știre de la ora 17 sau ne vom strădui măcar să ajungem acasă la 19 pentru a prinde aluziile ori informațiile care ne dau vreo pistă din care să înțelegem toate astea… Când colo, la știri se vor auzi exact aceleași subiecte, de-acum banale, incendii, înecuri, sinucideri, omoruri… nu tu un atentat serios la o viață de președinte, nu tu o bătălie multinațională…

E trist că privim astfel lucrurile și ne lăsăm manipulați spre așa ceva… Nu ne mai pasă de pierderile bunurilor unui om, pentru că în altă parte au murit 13 oameni și nu se poate compara agoniseala unuia cu viețile altora, dar nici cei 13 morți nu ne par subiect bun pentru că în altă parte au fost sute de mii de morți… Ma-măăăăăăă! Suntem insensibili până în măduva oaselor.

Era un timp când nu mă uitam la televizor, doar ascultam radio, apoi a venit un timp când m-am uitat 2 săptămâni la știri seară de seară. Nu mi-au spus nimic veștile despre deprecierea leului, nu m-au înfiorat fantomele scumpirilor… Un singur gând m-a străbătut continuu ca un curent nărăvaș… *unii dintre oamenii despre care azi se spune la știri că au murit, ieri poate se uitau la știri și nu știau că vor fi subiectul lor sau nu se uitau la știri, dar nici nu le trecea prin cap că vor ajunge celebri în lipsă…* Stai tu liniștit în pat și te uiți la ce se petrece, apoi, în 24 de ore, ești unul dintre cei despre care se vorbește cu foc – dacă desigur ai făcut-o de oaie, că dacă te stingi de un cancer dureros, dacă ai fost un bolnav demn, care nu s-a dat în spectacol, nu va ști nimeni nici că te-ai dus, nici că ai existat.

Cred că mai mult decât viitorul – profeții ale neaveniților, interpretări ale atotștiutorilor! – contează să-i vedem și să-i apreciem pe oamenii de lângă noi, pe cei care se sting poate în câteva ore și în dreptul cărora noi vom rămâne consternați… *ăsta locuia lângă mine și nu mi-a trecut niciodată prin cap că i se va întâmpla așa ceva*. Dragostea contează mai mult chiar și decât cunoașterea, informația fiind doar în lumea rece și dezumanizată considerată regină!

Biblia spune  1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.  2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. 3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. 4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,  5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, 6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, 7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. 8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit. 9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte; 10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.

11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. 12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. 13 Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

 

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;Mayașii s-au dus, trăiască Nostradamus… Și totuși…&8221;

  1. Asa de bine ma simt cand nu urmaresc stirile, si asta mi-am propus mai dedemult sa o fac pt ca la un moment dat m-am trezit ca dimineata puneam mana pe telecomanda sa aflu cat mai repede ce lucruri rele s-au mai intamplat! Groaznic, dar adevarat. Cat despre profetii, apocalipsa, noi oamenii singuri ne-o facem, uite cate specii dispar in fiecare an, uite cata rautate este in jurul nostru, cat de insensibili suntem, si mai rau, nu luam nici o atitudine ca sa schimbam ceva, doar vorbim ca facem, sau, ma rog, sunt putini care intr-adevar fac ceva, si culmea, nu cred ca trebuie sa te dai peste cap ca sa fii putin mai uman!

  2. doar pentru ca tu le vezi gri asta nu nseamna ca si sunt, chiar daca vezi nu nseamna ca si crezi, intr un final mai fericit poate peste ceva timp ai sa ajungi sa cunosti si motivul pentru care ai trecut peste fara sa accepti timpul trecut ca si cum ieri nu va mai fi nici azi iar maine va fi doar exemplul pentru prezentul pe care incerci sa l dezonorezi comparand fapte care nu ti apartin, ca si cum ai trai prin cuvinte, ca si cum ai putea intelege orice gand aruncat intr un cuvant frumos colorat, ca si cum ieri te ai nascut artist iar astazi te ai trezit critic mulgand fapte dintr o cana de ceai in lipsa de altceva sau faradoarsipoate putin mai mult lapte. ca si cum timpul ar fi cel mai bun motiv de judecata ajungi sa spurci si ultima picatura, ca si cum fiecare picatura ar avea o proprie simaiales singulara poveste de inteles

    • să fiu sinceră, nu înțeleg la ce te referi cu acest comentariu, la care dintre idei sau dacă pur și simplu ai vrut să lași o urmă a trecerii tale pe aici. ca înșiruire de cuvinte sună bine, chiar dacă n-ai ceteră sau zongoră 🙂 . prin faptul că ai un singur punct la frază, în 8 rânduri îmi amintești de Cruciada copiilor, dar tre să recunosc nu m-am omorât după acea carte.
      oricum, să ai un an bun, în stilul tău.

      • Daca accepti viziunile altor oameni, de bine, daca nu, poti sterge comentariile care nu rezoneaza cu tine, sa stii ca am citit cateva articole de ale tale si tin sa-ti spun ca NU exista ” Biblie Ortodoxa ”, cum nu exista nici catolica, penticolstala, adventista sau nu mai stiu ce inventii. Exista o singura Biblie pe planeta Pamant, din 313 la Niceea, care a derivat in mii de ” culte ”, iar orice cuvant adaugat la ” crestin ”, anuleaza ideologia crestina, fiindca Dumnezeu nu este diferit, Iisus la fel, ( monoteism ) a venit cu o singura invatatura, sa ne renastem spirituali in dragpste si iubire, care sa aduca Pacea pe Pamand, fapt ce nu va fi posibil, de aceea exista ” Apocalipsa ” , fiindca oamenilor le place sa traiasca in minciuna si in razbunare, sa plateasca zeciueli si sa se ” inchine ” la orice obiect, simbol, mort, mormant … Multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s