Să descoperi/ încurajezi pe cineva

În urmă cu ceva timp, Ileana Cosânzeana (am scris despre ea cu mult timp în urmă aici și aici și în multe alte locuri) a organizat o tabără pentru copii la Bran. M-a luat și pe mine ca ajutor, pe lângă ea, iar eu mă ocupam cu spunerea de povești, parcă! 🙂 Nici nu mai țin minte ce făceam, după cum se vede, dar ideea e că stăteam de vorbă cu copilașii, dintre care unul avea un talent izbitor la desen. Am spus lucrul acesta zile la rând, l-am rugat să deseneze pentru cărțile mele, deși era mic, la început de gimnaziu, i-am scris pe mail despre faptul că n-ar trebui să ignore priceperea aceasta… Nu mi-a răspuns niciodată, dar eu mi-am făcut datoria.

Ileana Cosânzeana m-a sunat acum și mi-a spus că, datorită insistențelor mele, părinții copilului l-au dus la un specialist, care i-a trimis la Liceul de Artă. Acum copilul este unul dintre cei mai buni de acolo, iar pentru că este important ca el să fie acolo, stau toți într-o garsonieră închiriată în timpul săptămânii, întorcându-se acasă, la Bran, doar la sfârșit de săptămână. Le e greu, dar pentru copil fac acest sacrificiu.

Oamenii îmi transmiteau mulțumiri pentru ceea ce am făcut pentru copilul lor, implicit pentru ei.

Nimic, de fapt 🙂 . Doar că am fost sinceră! Așa cum am fost și voi fi mereu – lipsită de invidie și dornică să văd oamenii fericiți.

– Of, of! Singura parte urâtă în toată această poveste este că fiul meu nu are parte, în dezvoltarea lui, de … oameni ca mine (profesori, părinți binevoitori). Dar, oricum, pe mine, această tristețe nu mă va face să mă port ca ceilalți!

13 gânduri despre &8222;Să descoperi/ încurajezi pe cineva&8221;

 1. da, așa îi spun eu prietenei mele care are părul lung și blond și e frumoasă ca Ileana din basme, iar soțul ei e arătos ca Făt Frumos 🙂 . am povestit despre ei pe la începutul blogului, mereu ne vizitam, dar din cauza noilor programe pe care le avem nu mai coincid drumurile, de aceea e de mirare că a apărut acest nume. 🙂

  • eram la 3 ore… o să fim la mai multe, dar prin FB suntem foarte aproape :-).
   tu ai blog în limba maghiară? că așa îmi apare mie!
   invidie maximă dacă știi maghiara! mi-ar fi plăcut să o știu.
   mă mutam în Ardeal, dacă …

   • blogul nu e in maghiara, si nici nu stiu limba asta, este ca si chineza pt mine… iar pe blog nu am mai scris de ceva vreme ca nu prea am timp, sunt in constructii, sunt in mijlocul schimbarilor…

   • da, știu, eu am trecut pe la tine… doar că acum, când pun cursorul pe numele lui apar postări în maghiară. poate e doar la mine asta…

 2. Sunt sigura ca si copilul tau are o deprindere care inca nu a ajuns la maturitate si inca nu s-a manifestat.Si nu toti copii sunt …priceputi si cu un talent special.Dar asta nu inseamna ca nu este un copil special!
  cat despre micutul pictor ….un gest bun si facut din inima si care merita facut……atunci trebuie facut!
  Felicitari tie ca ai insistat…parintilor ca au avut incredere!

 3. Al meu baiet imi spunea mai ieri ca nu are talent la desen si ca va ramane corigent. A schimbat si scoala, aici in Belgia din cauza acestei probleme. Bine ca este talentat la alte materii, slava Domnului!

  • trebuie să fie la fiecare câte ceva, că doar n-o să fie roză viața… eu când stau și meditez… măcar la chimie merg lucrurile cum trebuie că omulețul vrea să se facă doctor veterinar și are 10 în caietul profei, vine cu 4 în lucrare. când zic… măcar la biologie e în regulă, vine cu 5 la biologie, că nu s-a putut concentra…
   mă las păgubașă de speranțe cu privire la școala lui… mă bucur măcar că trăiește și e sănătos. că de recuperat oricum recuperează orice. important e să se dezvolte uman și spiritual!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s