Despre mine

Daniela de aici mi-a aruncat o leapșă care-mi place. Adevărul este că îmi place să răspund la întrebări, eu având o meserie în care pun întrebări, nu mă întreabă nimeni de nimic… Păi, ce să fac, dacă eu nu sunt specialist? 🙂 Am preluat leapșa și îi rog pe toți cei care au blog să o integreze în postările lor – evident că pe cei care au blog și trec pe la mine, dar și pe cei care au blog și nu trec pe aici (oare ei de unde să afle de ea? 🙂 )

La drum.  

1. Multumeste-i celui/celei care ti-a dat leapsa.
 
După cum spuneam, Daniela, mulțumesc pentru că mă faci să mă simt și eu om – cum că mi se cere și mie părerea. Eu doar le ascult pe ale altora! Apoi, mulțumesc, draga mea, pentru că mă citești și îți mai mulțumesc pentru că, citind răspunsurile tale, am descoperit o persoană atât de deosebită, cu un trecut greu, dar care se străduiește să facă totul frumos și corect. Nu numai că îți mulțumesc pentru prietenia ta, dar vreau să-ți fac și urări: Să ai parte de oameni ca tine, care să te bucure și să te ajute în toate momentele dificile (și dacă nu sunt așa să-i lași în urmă, că e plin pământul de persoane, nu trebuie să stai tu lângă cele rele! – e un sfat ca de la mamă la fiică, bine?)
 
2.  Scrie 11 lucruri despre tine.
Eu am mai scris niște chestii, dar cum nu mi se cer secrete, ca atunci, voi da detalii *geografice*, măsurabile:
1. M-am născut în Ardeal, dar am plecat de acolo la 5 ani, undeva în Oltenia, unde am stat până la 21 de ani, când am plecat în București, unde mă aflu și acum.
2. Am o soră care are un temperament complet diferit de al meu – al meu este sangvin pur, pur, pur (sunt copia fidelă a mamei).
3. Limbajul iubirii la care răspund cel mai bine sunt cuvintele frumoase, apoi darurile mici (îmi plac lucrurile mici, în general amuzante: dacă nu au gura până la urechi, nu mă interesează!)
4. Când merg în oraș și cumpăr cărți, de regulă, cărțile sunt de copii sau biografii, oricum, cărțile serioase trebuie să fie despre viața reală: nu suport să citesc beletristică tristă – măcar dacă sufăr alături de personaj să știu că acele dureri chiar au existat, nu au fost inventate de cineva care nu avea ce face 🙂 .
5.  Îmi place să rezolv din cărțile Dot-to-dot sau să colorez.
6. Am o colecție cu tricouri minunate, la care chiar azi am adăugat unul cu două bufnițe îndrăgostite: bufnița e pasărea care mă amuză cel mai tare (că preferate sunt cardinalul și … una albastră, căreia nu-i știu numele 🙂 ).
7. Animalul preferat: raton. Jucăria preferată, în această perioadă, un om de zăpadă. Ocupația preferată: scrisul sau vorbitul cu prietenii – pot renunța cu drag la oricare dintre astea, în favoarea celelilalte, în rest, sufăr dacă trebuie să renunț la acestea pentru altele.
8. Sunt foarte dezordonată – îmi pare rău dacă dezamăgesc pe cineva, care și-a imaginat că sunt ordonată! 🙂
9. Spun ceea ce gândesc, fără să-mi pese că cei din jur pot folosi informațiile date de mine în defavoarea mea.
10. Dacă am aflat ceva despre o anumită persoană, merg imediat și vorbesc cu ea, nu suport să las lucrurile în derivă.
11. Râd mai tot timpul.
 
3.       Întrebări și răspunsuri:
1. Care a fost cea cea mai grea si majora schimbare in viata voastra?
Într-un fel, apariția copilului. Soțul meu era student. Întreținerea era 1.5000.000 (erau banii vechi pe atunci!), iar indemnizația mea era de 500.000. Când eram mică, oricum, nu aveam ce mânca, dar acum nu aveam ce mânca… în 3. A fost greu, fără niciun ajutor de nicăieri.
2. Daca maine ar fi posibil sa emigrati, unde v-ati stabili?
Ador Suedia și Spania.
3. Cea mai frumoasa amintire a voastra este…?
Orice plecare din țară.
4. Ce ati scrie pe o foaie alba in momentul asta?
Povești pentru copii.
5. Unde incepe fericirea?
Depinde din ce punct de vedere: ca mamă, mă bucur când fiul meu are o realizare. Ca persoană, sunt fericită când îmi manifest talentele. Ca om, sunt fericită pentru că am mintea limpede și corpul întreg.
6. Ce citat va vine in minte?
*El l-a găsit într-un ținut pustiu, într-o singurătate plină de urlete înfricoșătoare; l-a înconjurat, l-a îngrijit și l-a păzit ca pe lumina ochilor Lui*. Este versetul meu preferat din Biblie, cel care de câte ori mă simt stingheră, singură, distrusă, mă face să mă ridic de unde am căzut și să mă mobilizez.
7. Ultimul film documentar care v-a marcat este?
Despre Holocaust.
8. Ce nu va place la voi?
Nu sunt perseverentă.
9. Incotro se indreapta copiii de azi?
Spre mâine? 🙂 (Unde mâine e neantul, abisul!) Am o adevărată disperare în legătură cu educația lor.
10 Criticati-ma. Ce aveti sa-mi spuneti? 
–––––
Adică aici ar trebui să-mi spună mie oamenii ceva, nu? Dacă au ceva de zis, sunt curioasă, dar ei nu *au dat piept cu Semiluna*, ca să aibă ceva de criticat. Deși și din scris poți scoate omul vinovat 🙂 – și chiar mai mult: ai și dovadă, pe când cuvântul zboară.
Reclame

11 gânduri despre &8222;Despre mine&8221;

 1. In primul rand iti multumesc pt promptitudinea cu care ai raspuns provocarii mele si apoi pt gandurile frumoase ce m-au sensibilizat amintindu-mi de fapt ca sunt rezultatul trecutului meu, care asa cum a fost m-a ajutat sa fiu eu, cea de azi :un om bun, un om sensibil, cu asteptari mari de la cei din jur „și dacă nu sunt așa să-i lași în urmă, că e plin pământul de persoane, nu trebuie să stai tu lângă cei rai!-inca un lucru de care voi tine cont. Mulumesc inca o data.

  • să știi că iar te-am scos din spam, vezi dacă ai vreo setare care ar determina antivirusul să te trimită acolo.
   cât despre viață… acum, privind în urmă, îmi dau seama că a fost totuși o binecuvântare că durerea a fost în copilărie. când ești mic suporți mai ușor, chiar atrocitățile. și cum totul are echilibru, a venit timpul binelui. decât să fi fost bine atunci și acum să fie rău, mai bine așa…
   cât despre tine… având pe cineva drag, nu mai ai nevoie de altceva – poți înfrunta viața fără să te temi de ziua de mâine.
   succes în tot ce faci.
   și dacă ai vreo sugestie personală sau vreo întrebare, ai adresa mea de mail. folosește-o oricând.

 2. Sa fie defect sau calitate? Aduni multe maruntisuri! Eu, spre deosebire de tine sunt minimalista, prefer simplitatea, inclusiv de prin sertare. Asa se face ca arunc si unele lucruri care mi-ar fi utile intr-o zi, mie sau altora…

  • da, suntem diferite. pe mine mă apucă o jale dacă tre să dau din lucrurile mele, de aceea e bine că tot ce nu încape în casă pot duce la lucru și acolo, la birou, am sute de lucrușoare, iar dintre dulapuri eu am umplut cele mai multe cu cărți și caiete, foi etc etc… cică vreodată le voi folosi. vezi să nu! dar nu le pot arunca. sunt același trup cu mine.
   las* că le aruncă cei care vin după mine 🙂 eventual înjurându-mă! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s