Biserica Sfânta Treime – Câmpina

Pentru cei care caută obiective frumoase în acest orășel de munte, stațiune cu aer curat (dar, asta este, aerul nu iese în poze 🙂 , ci de poză se lipește doar imaginea comunistă a blocurilor!), recomand unul pe care s-ar putea să nu-l știe oamenii secularizați – în plus, cei mai mulți locuitori actuali ai Câmpinei nu sunt cei care au locuit acolo până în 1989 🙂 . (Ca să ajungeți acolo, pur și simplu, întrebați de Penny – despre magazin știe toată lumea, iar biserica este alături de el. Din nefericire, cam acesta este ritmul zilelor noastre – burtica, întâi și apoi inimioara!)

IMG_7703 IMG_7704 IMG_7705 IMG_7706 IMG_7707 IMG_7708

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Biserica Sfânta Treime – Câmpina&8221;

  1. Pingback: MODA ANILOR 80 - Umeri falsi, jambiere colorate... - Zinnaida

    • Scumpa mea, te rog să nu te superi, dar am văzut că ai o minte deschisă și îmi pare rău să te las victima unui șablon de gândire sau doar de limbaj (știm însă cât de înrudite sunt gândirea și limbajul !). Am văzut blocuri și la Paris, și la Viena, și la Barcelona și în Grecia ( multe la fel de urate ca ale noastre). Nici unele dintre aceste locuri nu sunt și nu au fost comuniste. Blocurile de apartamente au fost soluția pentru creșterea puternică a populației orașelor, în timp scurt. Cine a putut, și-a rezolvat altfel problema locativă, peste tot.
      Biserica aceea este frumoasă prin simplitatea ei, prin austeritatea liniilor și, în general, a exteriorului. Poate dacă era văruită în alb, cu icoane frumos zugrăvite în auriu și culori vii, ar fi atras mai mult decât magazinul de care vorbeai. Și la biserică ”ambalajul vinde marfa” și ei știu asta demult ! 😀

  2. Pingback: MODA ANILOR 80 – Umeri falsi, jambiere colorate… | Zinnaida

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s