Cum să treci peste o zi mohorâtă, în București?

Dimineață, când am văzut că nu se arată deloc vremea frumoasă cu care eram amenințați de Meteo, mi-am căutat imaginea care să mă ajute să zâmbesc. Binențeles că am găsit-o; și am mai descoperit și o melodie care i se asorta – *M-a făcut muica oltean.*

Așa că am început să cânt: M-a făcut mama bufniță (cu accent prelung pe i 🙂 ) Și mi-a pus și căciuliță… (accentul la acest vers cade pe I de la Și 🙂 ; cât despre individa aceasta pe post de bebeluș… este de pe Facebook Iubesc animalele.)m-a făcut mama bufniță și mi-a dat și căciulițăCum aveam întâlnire cu talentata Cristina, am pornit fredonând spre Herăstrău. Acolo, era o mare sărbătoare, mare, care oferea o alternativă de program pentru Școala altfel. Amănunte în afișul de mai jos:

Afis-Descopera-naturCopiii prezenți la programul propus de Asociația „Descoperă natura”, împreună cu Dacia Plant și Foto Union  n-au avut nevoie de stimulente, ca melodia și imaginea mea – acestea erau poate pentru mămici. Lor le-a fost destul că au aflat despre cum circulă apa prin plante, despre cum se pun semințele în pământ (sincer, nu mi se părea că poți avea succes dacă nu ai niște planșe frumos colorate, dar copiii au stat atenți la plăntuțele din ghiveci și au observat cu lupele tot ceea ce era de urmărit).

Pentru cine locuiește în București, dar nu iese din casă… iată o oază de relaxare, poate vă tentează pentru că îmbină utilul cu plăcutul.

IMG_7799

După programul special pentru copii, ne-am oprit în parc și, printre discuții, am observat veverițe, sticleți și evident copii mici cărora le place să se tăvălească și (chiar mai evident! 🙂 ) să se murdărească (să fi văzut câte cartele de metrou – îmi imaginez că erau consumate deja și nu se renunța la ele așa de ușor! – au devenit spatule cu care se curăța noroiul de pe pantofiori, când se pleca spre casă…. 🙂 )

Locul de joacă preferat (de mine, nu de cei mici – poate ei aveau altele în vedere! 🙂 )

IMG_7804(Pentru cine nu a trecut niciodată pe lângă așa ceva – copiii mici susțin piciorușele pe stativul din imagine, care, gol, aștepta un copil … mic, evident, iar cei mari dau din pedale, toți în aceeași direcție, altfel pun frână și opresc înaintarea. Cred că și voi v-ați dori asta, mai mult ca sigur! 🙂 )

Când mohorâta de zi s-a îmbufnat și mai tare, ne-am luat tălpășița din Herăstrău; să tot ai astfel de motive să zâmbești, chiar dacă totul în jur e gri.

Reclame

6 gânduri despre &8222;Cum să treci peste o zi mohorâtă, în București?&8221;

 1. Foarte frumos mod de a scapa de o zi mohorata, cu atatia pici pe langa tine n-ai cum sa fii altfel, decat fericit!
  O sa incerc si eu maine o programare,la numarul de pe afis, sa vad, poate reusim si noi marti in timpul pe care-l alocasem initial viztarii Muzeului Antipa sa participam la un atelier…Ce bine ca popularizezi experientele astea pozitive! Eu, chiar iti multumesc!

  • cu drag. cel care a prezentat a fost foarte convingător pentru copiii de acolo, deși nu avea nici microfon, nici nu-i punea să se îmbrace în iepuri sau urși. nici nu-i punea să danseze. adică putea capta atenția și doar din vorbe, așa că e interesant.
   mie îmi place să vorbesc despre aceste lucruri, pentru că pe când eu aveam copilul mic nu se întâmplau și tare mi-aș fi dorit să îl duc … peste tot…
   cum nu s-a putut, măcar alții să beneficieze de ceea ce e acum bun.

  • S, am crescut într-un oraș plictisitor, în care singurul lucru pe care puteam să-l fac era să merg la bibliotecă. Dar faptul că am mers la bibliotecă și mi-am petrecut timpul în cel mai util mod, formându-mă, mi-a dat posibilitatea să ajung în orașul în care mereu se întâmplă ceva… și nu un singur ceva.
   Asta a fost acum mult timp. În prezent, însă, dacă nu e nimic interesant într-un loc, poți face tu să fie ceva deosebit. Nu e greu să găsești câteva persoane interesate de aceleași lucruri ca și tine, să stabiliți întâlniri, să pregătească fiecare câte ceva – și de prezentat și de … ronțăit… și se duc frumos orele. Important e să știi ce-ți place și să găsești oameni cu aceleași gusturi ca ale tale.
   Tare te mai înțeleg, iar adevărul că lucrurile se pot schimba dacă intervii merită luat în seamă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s