Curs de Promovare a Antreprenoriatului în Industriile Creative – Gea Strategy & Consulting

Despre proiectele realizate de Gea S și C, aici. Pe mine m-au fascinat.

INDUSTRIILE CREATIVE sunt acele industrii care îşi au originea în creativitatea, talentul şi măiestria indivizilor şi care au potențialul creării de locuri de muncă şi de a genera prosperitate prin producerea şi exploatarea creativității, muncii intelectuale şi a ideilor, adică a proprietății intelectuale(i). Ele includ unsprezece mari domenii economice:

 1. advertising,
 2. arhitectură,
 3. arte și antichități,
 4. meșteșuguri,
 5. design,
 6. modă,
 7. film, video și fotografie,
 8. software, jocuri și publishing electronic,
 9. muzică și performing arts,
 10. publishing,
 11. televiziune și radio

Toți cei interesați de aceste domenii ar trebui să ajungă să-și pună în practică visul – pentru că România nu va mai fi niciodată o țară industrială, dar poate fi reprezentativă pentru aceste industrii, de vreme ce românul s-a născut poet … (sau priceput la oricare dintre industriile creative 🙂 ).

Să spun drept, e fascinant să îi vezi pe colegii mei. În prima zi, fiecare a avut la el un obiect care caracterizează pasiunea sa pe care vrea să o transforme în afacere și a găsit un cuvânt prin care să se prezinte.

 

R. a terminat ASE-ul, dar este designer vestimentar, în ciuda faptului că nu croiește ea hainele – doar le desenează. Ne-a arătat haina de pe ea și geanta pe care o purta. Cuvântul potrivit: Dimineață – e matinală și are spor dimineața.

R. (băiat) a început și făcut jumătate de facultate de medicină, apoi jurnalism. Acum vrea o platformă pentru turism. Cuvânt: 25. Funcționează bine doar de la 25 de grade în sus 🙂 . (îl înțeleg!)

C. – economistă, la un dealer de mașini timp de 7 ani. Acum are o trupă de actori – a adus un afiș al piesei pe care vrea să o promoveze. Cuvântul: Îmbrățișare. Nu-i așa că toți ne dăm seama de ce?

E. a absolvit Conservatorul, a lucrat 4 ani în corporație, dar și-a dat demisia, altfel nu putea participa la curs 🙂 . Nu înțelege cum de unii oameni au inventat cuvântul plictiseală pentru că ea nu are timp de toate cele care o fascinează (just! 🙂 ). Cuvântul: Curiozitate!

C. (băiat), absolvent de UNATC, dorește o platformă cu niște chestii 3D – nu mă întrebați ce că nu am înțeles, era prea neputincios creierul meu de literat să pătrundă explicațiile lui. Dar mi s-a părut atât de interesant încât am zis că și eu aș apela la serviciile lui 🙂 . Cuvinte preferate: Vară și Noapte.

A. – zice că e reprezentată de cuvintele Salvez gunoaie și vrea să facă din ele ceva minunat. Spor! 🙂

C. a renunțat la facultate pentru o carte. Culmea, a zis că nu ne-o recomandă, dar în ea a găsit ideea pentru scopul vieții lui. El avea 3 cuvinte: Vis. Verde. Vreau.

Iulian, arhitectul care face pantofi direct pentru clientă, nu pentru scară largă, e reprezentat de cuvântul Experiment și de munca lui:

IMG_8099

Sunt mândră că sunt contemporană cu acești oameni și că i-am cunoscut în timp ce vorbeau despre pasiunile lor. Oamenii care au o pasiune sunt superbi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s