Despre Veneția

Aveam 6 ore la dispoziție să ne facem o impresie despre Veneția. În excursia aceasta, am plecat complet nepregătită, dar Cineva mai presus de mine pregătise totul: am fost integrată într-o familie pe cât de amuzantă, pe atât de pricepută la orientare (și mai era și dotată cu hărți!). Așa că am pornit de la aeroport spre oraș cu un autocar (6 euro – dacă mergeți cu vaporul este mai scump și nici nu vedeți nimic, vă lasă direct în centru, sigur, dar ideea e că pierdeți spectacolul străduțelor). Știam, ca toată lumea, nu?, că Veneția are gondole, că te plimbi pe apă acolo… dar nu mi-am imaginat că este chiar totul un spectacol al apei și al podurilor. Credeam că e doar un cartier, că sunt 9 cartiere, în fine, că există totuși ceva care n-are de-a face cu apa… Greșit! Apa era aruncată peste tot, ca șosetele dezordonaților sau ca garderoba când se schimbă hainele de vară cu cele de iarnă.

Mi-a plăcut din prima clipă pentru că eu am o afecțiune mare pentru apă. Și pentru că nu era caniculă: se știe că Veneția nu se vizitează în vară (atunci totul … pute)! Și pentru că ador podulețele… Sigur că, dacă întrebam, aflam că nu se poartă podețele rotunde, ci cele în trepte… (despre restul nu mai spun, prietenii știu care e relevanță acestei informații! 🙂 )

Nu m-am tulburat văzând toate magazinele, cu pietre prețioase sau cu genți de la mari firme (mi s-a părut de cel mai prost gust să văd cum copilele fotografiau standul de genți, dar nu le interesa nimic din ceea ce era arhitectură – sigur că nu contează părerea mea, dar cred că am dreptul să am una!). În schimb, am fost cucerită de străduțele înguste și de ciudățenia lor (pentru unul din zilele noastre, Veneția pare un joc de buzunar!).

La final, eram hotărâtă să revin pentru 3 luni și să scriu o carte. În avion, am devenit mai realistă – pot împrumuta de la bibliotecă 20 de cărți despre Veneția și mă pot duce undeva unde e mai ieftin, în România, și să scriu, despre Veneția… Important e că nu sunt pretențioasă! 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s