Consideratii generale despre vizita in Croatia

1. Conteaza foarte mult cine te stapaneste si ce natura ai.

a. Cand esti 400 de ani sub Republica Venetiana si alte sute sub austrieci… e cam greu sa fii slab si neinsemnat! Ai invatat de la ei – chiar daca atata vreme cat te-au asuprit i-ai urat, dar ai avut posibilitatea sa inveti ce inseamna sa fii demn si vei pune in practica apoi.

b. Cand ai o natura ca a lor, cu mare si munte unindu-se, cu palmieri, soare si cascade… n-ai cum sa nu dezvolti turismul si n-ai de ce sa traiesti din altceva 🙂 .

2. Plitvice Jezera a fost parcul cu cascade prin care am haladuit ca si Winnetou – Pierre Brice, prin anii 60. Cand au aflat ca ar intentiona croatii sa se retraga din federatie, parcul a fost minat. Adica mine peste tot, pentru ca sa nu mai poata castiga nimic din turism, sa nu te mai simti sigur si sa nu mai vrei sa intri in asa ceva. Dupa ce si-au castigat independenta, au luat parcul la cotrobait, au scos mii de mine si cel putin cararile marcate (de aceea ei insista sa nu mergi decat pe cele marcate!) sunt sigure. Eu am avut ceva strangere de inima, dar tinand cont ca imi place sa respect regulile, nu am avut parte de aventuri care sa se termine rau.

3. Orasul pe seama caruia se rade cel mai mult in Romania, cel pe care il voi numi dupa numele italienesc, Pola, nu dupa cel croat, este cel mai bine conservat dintre orasele cu vestigii romane. Stiati asta? Amfiteatrul lor il bate de la distanta pe cel de la Roma! Dar sa nu spunem nimanui, ca nu tre sa devina Pola centrul atentiei, e prea neinsemnat!

Reclame

5 gânduri despre &8222;Consideratii generale despre vizita in Croatia&8221;

   • Andrei deja e mai bine;are doar mucisori si i-a revenit pofta de ras
    in schimb, Daria este pe butuci – s-a incapatanat sa stea mai mult debracata (mai ales cand nu eram eu acasa) in plin vant si curent prin casa asa ca a racit la burtica;la inceput ma speriasem ca e entero’, pe urma am descoperit ce si cum….e sub tratament acum,dar isi revine greu

 1. Si pe mine m-a cucerit iremediabil Croatia…dar, vai daca as fi stiut povestea cu minele, oare m-as mai fi dus in Plitvice cu copila dupa noi? Dar oricand as avea ocazia, m-as mai duce in Croatia.

  • imaginează-ți cu câtă responsabilitate călcam… eram și nițeluș stresată. poate de aceea nici nu spun, pentru că altfel ar fi parcul gol. cum ei sunt siguri că au cărările sigure, îți cer să umbli pe ele… ideea e că nouă ne-a spus ghida. grupurilor le spun, în general, pentru simplul fapt că fiind mulți și tentați să umble în paralel, ca să audă ce spune ea, trec de linia cărării.
   ceilalți sunt atenți la cărare, din inerție!
   apoi eu nu cred că mai e ceva pe drumul umblat. sunt zone neumblate în care poate să mai existe întrebări, dar cele clasice pentru umblat… doar nu-s bolnavi!
   oricum, pentru mine locul acela este de vis! mă refer la Plitvice, dar și la Croația! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s