Povești pentru micul Cosânzean și sora lui mai mare (2)

A mother for Choco: Kaiko Kasza

Choco este un pui ciudat care își caută mama. Se duce la girafă – aceasta îi spune că, deși sunt amândoi galbeni, ea nu are aripi, deci… Se duce la pinguin, care vede că, sigur, au aripi amândoi, dar el nu are obrajii rotunzi ca ai lui Choco. Puiul singur pe lume ajunge la morsă, care, morocănoasă îi spune că vrea să fie lăsată în pace – ea nu are picioarele vărgate, ca ale celui care o deranja. Oricât a mai căutat săracul pui, n-a găsit pe nimeni care să vrea să îi fie mamă.

Pe când plângea, în drumul lui, o ursoaică era într-un măr și culegea fructe pentru o plăcintă. Văzându-i durerea, ursoaica l-a întrebat: Ce crezi tu că ar face mama ta, dacă ar fi aici? Și puiul a început să enumere: m-ar strânge în brațe, m-ar săruta, mi-ar cânta și ar dansa cu mine. Ursoaica, plină de veselie și de umor, face toate aceste lucruri pentru pui și apoi îi cere voie să îi fie ea mama de care are nevoie.

Puiul se uită cu neîncredere la ea: dar nu ai aripi, nu ești galbenă, obrăjorii noștri sunt diferiți… Ursoaica se imaginează într-o stare identică puiului și apare în poză costumată ca el, râd amândoi și pornesc spre casa ei. Acolo, surpriză… erau copiii ei: un crocodil mic, un purceluș și o hipopotămiță.

În timp ce ursoaica pregătea plăcinta pentru copiii care nu erau ai ei, dar pe care știa cum să-i crească, mirosul plăcut de dulce bun și râsul au umplut bârlogul lor, noua casă a lui Choco.

Mama adevărată este mama care știe să facă din casa ei un loc pentru orice copil trist din lume.

Advertisements

2 responses to this post.

  1. Posted by jeni vrincianu on 3 July 2013 at 22:52

    M-a emotionat povestioara. M-ati facut sa plang.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: