Povești pentru micul Cosânzean și sora lui mai mare (2)

A mother for Choco: Kaiko Kasza

Choco este un pui ciudat care își caută mama. Se duce la girafă – aceasta îi spune că, deși sunt amândoi galbeni, ea nu are aripi, deci… Se duce la pinguin, care vede că, sigur, au aripi amândoi, dar el nu are obrajii rotunzi ca ai lui Choco. Puiul singur pe lume ajunge la morsă, care, morocănoasă îi spune că vrea să fie lăsată în pace – ea nu are picioarele vărgate, ca ale celui care o deranja. Oricât a mai căutat săracul pui, n-a găsit pe nimeni care să vrea să îi fie mamă.

Pe când plângea, în drumul lui, o ursoaică era într-un măr și culegea fructe pentru o plăcintă. Văzându-i durerea, ursoaica l-a întrebat: Ce crezi tu că ar face mama ta, dacă ar fi aici? Și puiul a început să enumere: m-ar strânge în brațe, m-ar săruta, mi-ar cânta și ar dansa cu mine. Ursoaica, plină de veselie și de umor, face toate aceste lucruri pentru pui și apoi îi cere voie să îi fie ea mama de care are nevoie.

Puiul se uită cu neîncredere la ea: dar nu ai aripi, nu ești galbenă, obrăjorii noștri sunt diferiți… Ursoaica se imaginează într-o stare identică puiului și apare în poză costumată ca el, râd amândoi și pornesc spre casa ei. Acolo, surpriză… erau copiii ei: un crocodil mic, un purceluș și o hipopotămiță.

În timp ce ursoaica pregătea plăcinta pentru copiii care nu erau ai ei, dar pe care știa cum să-i crească, mirosul plăcut de dulce bun și râsul au umplut bârlogul lor, noua casă a lui Choco.

Mama adevărată este mama care știe să facă din casa ei un loc pentru orice copil trist din lume.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Povești pentru micul Cosânzean și sora lui mai mare (2)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s