Razia

In localitatea din care am plecat (un fel de Otopeni al Bucurestiului, in zona metropolitana a Atlantei), stau in general familii cu copii mici. Au de mers pana la locul de munca din Atlanta 45 de minute sau, cand este trafic, o ora si 45 de minute, dar tinerii parinti prefera sa aiba linistea padurii si scoala aproape – scoala a fost construita special pentru acest cartier.

Vineri dimineata, 12 iulie, a fost o razie la 4 case de noi.

20 de masini, negre, gri si albe (ultimele aveau insemnele politiei – celelalte erau ale civililor si Biroului de Investigatii din Georgia).

Modul zgomotos in care au somat, pentru a intra apoi, ne-a trezit pe noi si am observat ca oamenii legii incercuisera casa. Purtau vesta antiglont! – o splendoare sa vezi asa ceva in realitate, iar vestele antiglont ale lor erau foarte grele, nu asa firimituri cum arata vestele antiglont ale lui Castle :-).

Specialistii au ramas acolo vreo 4 ore. Au scos un barbat din casa (nu stiu daca era cel care locuia acolo, dar stapanul casei era un barbat casatorit cu o femeie care avea dintr-o alta casnicie 4 fete, iar cu el avea un baietel) si… culmea… nu l-au pus direct intr-o masina care se afla in fata casei (dintre zecile ce zaceau pe acolo!) , ci l-au adus pe jos, cu catuse la maini, pana in dreptul casei noastre, unde l-au pus pe bancheta din spate.

Omul statea cu picioarele in exterior si cei doi politai vorbeau cu el prieteneste, unul dintre ei punandu-i in gura o tigara – il lasa sa traga, apoi i-o scotea. Au discutat vreo 10 minute, dupa care omul a pus picioarele in masina, au inchis usa dupa el si au plecat spre sectie.
Interesant mi s-a parut ca, desi de o asemenea anvergura, nu s-a spus nimic in ziare, la Informatiile despre localitate (si ce repede apare in cadrul unui film o stire din care afla chiar cel vinovat ce stie politia despre el! 🙂 ). Pe de alta parte, se pastreaza in Romania vreun secret, cand orice moarte, orice despartire, orice dat in cap se fac publice?
Probabil ca nu voi afla niciodata despre ce a fost vorba, dar prietenii nostri se bucurau teribil ca deja vandusera casa – daca s-ar fi aflat ceva, nu mai cumpara nimeni o locuinta acolo…

Cartierul cel bine cotat pentru familistii cu copii mici – cum sa mai vina oamenii cu copii mici intr-un loc unde se fac descinderi de o asfel de anvergura?

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s