Rasism sau relație?

Sunt zone în SUA în care persoane ce se cred creștine, pentru că merg în fiecare duminică la biserică și zâmbesc frumos, se bucură că nu le calcă niciun negru pământul! Se laudă chiar că strămoșii lor au promis singurului negru din zonă că, dacă pleacă, o să pună numele lui – orașului pe care-l părăsește! Și omul, dacă s-a văzut nedorit (ei consideră că de fudul ce era și pentru că dorea să fie cunoscut chiar și în lipsă – oricum, cu astfel de oameni cum o dai nu e bine!), a plecat.

Sunt altele în care e aglomerație de persoane de culoare. Am petrecut și noi o zi în compania unor astfel de oameni – minunați, s-o spunem pe-a dreaptă! 🙂 Erau 30, iar noi, albii, vreo 8. Verva lor, deschiderea lor, prietenia lor, aceste trăsături nu le găsești peste tot… (Eram cândva în Suedia și un olandez mi-a spus că noi, românii, suntem puși pe picior de egalitate cu lumea a treia, nu neapărat pentru economia țării – voia să fie politicos 🙂 – cât pentru că ne manifestăm ca ei, suntem voioși și viguroși ca ei.)

O secvență minunată redă – pe mutește, de data asta! 🙂 – posibilitatea de a conviețui pașnic, indiferent de rasă.

alb sau negru

Nu *alb sau negru* ci *alb și negru*.

Vorba Lui: *Fiți buni unii cu alții…*

Publicitate

6 gânduri despre &8222;Rasism sau relație?&8221;

  1. ca sa fim deschise: am fost si eu la intilnirea aceea si am sa ma mai duc de cite ori se va ivi ocazia.suntem diferiti, impreuna formam cea mai frumoasa imagine a Creatorului!

    • da, si eu ma intreb. pentru ca eu ii iubesc din toata inima fiindca le vad calitatile. nu stiu daca i-as putea iubi pe cei care se poarta ciudat. dar sunt si dintre acestia, care i-au iubit neconditionat pe tinerii de culoare si au facut din ei oameni de treaba – vezi Ron Clark.

  2. Problema este ca in tari ca Romania de exemplu nu poti convietuii in prietenie cu tiganii deoarece daca le areti bunavointa noapte vin si iti fura tot ce ai prin casa, si asa este in toata Europa, tiganii sant o mare problema si probabil vor ramane asa tinand cont ca ei din traditie refuza educatia si tot din traditie munca, sant un fel de paraziti care traiesc doar din ce pot fura… Aveti noroc ca santeti protejati de ocean altfel era invadata si america de ei cum este de Hispanici. In ceea ce priveste negrii ei au fost cumparati de catre Americani ca si sclavi si adusi in SUA pe post de vite de povara… fara se realizeze ca au o capacitate de inmultire iesita din comun si ca vor sufoca practic populatia alba. tot ce li se intimpla Americanilor din cauza lor o merita cu varf si indesat ! Cu siguranta cei care care se inmultesc mai mult vor mostenii pamantul, arabii, tiganii si negrii vor fi cei care vor forma amalgamul civilizatiei dupa 500-600 de ani de aici inainte, restul vom disparea odata cu cultura, ei, arabii, negrii si tigani fiind populatii primitive total neinteresate de cultura… in mare parte analfabeti total singurul lor interes fiind inmultirea si violenta de toate tipurile !

    • experientele oamenilor nu pot fi contrazise. eu in Bucuresti locuiesc in centrul capitalei si, ca o ironie, sunt inconjurata de romi. nu stiu cum au intrat ei in acele case, dar sunt peste tot. eu nu am probleme cu ei, dar oricum tot mai sperii de ei. poate ca daca fiecare dintre noi ar face ceva pentru cei din jur, ar descoperi si ei ca e mai frumos sa fii civilizat decat sa traiesti haotic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s