Rețete medicale

O prietenă îmi povestea că are sertarul de medicamente plin!

*De 14 ani sunt la acest doctor de familie și când mergeam la el cu vreo boală ezita să ne dea rețetele compensate sau gratuite. Pur și simplu, milita pentru a te vindeca fără medicație sau îți spunea că au fost alții mai bolnavi înaintea ta și plafonul statului etc e tc… 🙂 Eram frustrată, dar ce să fac? Le cumpăram, deși plăteam pentru asigurări. Acum, peste tot pe unde te întorci, casa mea e invadată de pastile. Cum ajung la doctor, mă întreabă: *Nu vreți ceva și pentru mama? Nu aveți vreo mătușă care suferă de… ? Unchii vă sunt sănătoși?* Nu-mi venea să cred de așa o schimbare, dar am înțeles în cele din urmă despre ce este vorba. O rudă de-a lui și-a deschis farmacie chiar lângă cabinetul lui, pe noi, pacienții, ne trimite doar la acea farmacie, își scapă ruda de cele mai costisitoare medicamente pe care i le decontează statul și își mai ia și procentul pentru …. întrajutorare…*

Nu crapă oglinda când își privește chipul în ea, că obrazul văd că nu crapă…

 

 

Anunțuri

Un gând despre &8222;Rețete medicale&8221;

 1. Clatin din cap citind toate astea… şi scriu.
  1. Atunci rând când te duci la un medic ai o problemă, Deci nu medicul e vinovat ci tu eşti cel care are problema!
  2. Medicul îţi dă o reţetă. E unul din lucrurile care se predă la orice facultate de medicină. Dacă tu crezi că acea reţetă „te face bine” aşa va fi… Doar temporar, pentru că problema rămâne. Se mută pur şi simplu, manifestându-se în alte locuri. Şi iar ajungi la medic, o altă reţetă, alte medicamente, etc.
  3. Ne-am născut într-o societate mercantilă, unde aproape totul e de vânzare. Iar aici este vorba despre caracterul fiecărui om în parte…
  Cu 2000 de ani în urmă, Cicero scria : Caracterul fără inteligenţă poate multe, însă inteligenţa fără caracter nu are nicio valoare.
  Aşa şi cu banii, medicii şi/sau medicamentele…
  Nu sunt nici medic, nici psiholog, nici măcar terapeut sau mai ştiu eu ce. Sunt doar un om care i s-a spus la 35 de ani că are aproape toate şansele să meargă într-un cărucior toată viaţa. Am paralizat la o asemenea veste. Dar am reţinut şi o vorbă spusă de acel medic: „… dacă mai continui să faci ceea ce ai făcut până acum.” De-atunci am început să fac schimbări în viaţa mea. Totul a început tot de la mine, că tot de acolo a şi pornit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s