Relațiile de rudenie și prietenia

Ceri unei rude să te ajute.

Ridică din umeri – are și ea interesele ei, nu stă de ale tale.

Și, după ce vezi că ești tratat cu așa indiferență, ajungi acasă și deschizi FB, convins că vei descoperi fericirea altora, care te va face să te simți și mai prost pentru că tu ești dintre cei disperați, fără atenție în momentul dificil.

Ai un mesaj pe FB: *Dacă ai nevoie de … , ține minte că eu mă ofer să fac asta în locul tău. Ia-mă în calcul, dacă ai nevoie de mine!*

Erau acele versuri … *Cine-i om și cine-i câine?*

Sunt aceste versuri ale vieții… *Cine-i mai al tău – ruda sau prietenul?*

4 gânduri despre &8222;Relațiile de rudenie și prietenia&8221;

 1. Ai observat vreodată un stup de albine? Toată ziua ele aleargă, adună şi aduc la stup rodul muncii lor. Atunci când se adună mierea (abia atunci!) apar şi trântorii… Albinele îi acceptă doar o perioadă, apoi încep să îi atace. În scurt timp trântorii sunt izolaţi, închişi în celule acoperite cu ceară.
  În schimb noi oamenii avem mentalitatea asta legată de familie, cum că poţi apela la ea în caz de nevoie. Dacă împarţi „mierea” cu cineva doar pe ideea că… e membru de familie degeaba te aştepţi la acelaşi răspuns.
  Cu un prieten împarţi altceva, sufletul. E unul dintre motivele pentru care apar prietenii (oameni străini de familia de provenienţă). Familia de „suflet” se naşte ca un răspuns la aceste ataşamente. Iar membrii acestei familii raaaar de tot se nasc sub acelaşi acoperiş.
  Şi am mai observat ceva. Indiferenţa e doar o formă de manifestare a existenţei fără niciun fel implicare emoţională. Dacă părinţii au fost trataţi cu indiferenţă, şansa ca ei să „predea” mai departe copiilor lor acest mod de exprimare a existenţei părinteşti e destul de mare. Refulările din copilărie se observă doar atunci când devin ei însuşi părinţi…

  • bine zici.
   eu, care sunt genul de om ce privește din exterior și încearcă să înțeleagă ființa umană, sunt totuși curioasă cum de unele familii sunt atât de legate, iar în altele relațiile puternice sunt doar cu prietenii… cu alte cuvinte, oamenii au ce da, (sufletește, mai mult, dar și material) însă doar străinii le acceptă bogăția sufletească…
   mda, universul uman e mai complex decât astrele… 🙂

 2. Tot din exterior am privit şi eu oamenii la început. Dar înţelegerea a venit mult mai târziu, când m-am ocupat de… plante. 🙂
  Să-ţi explic câteva experimente simple, făcute de mine.
  Pui o sămânţă în pământ. Când începe să crească îţi dai seama dacă e viguroasă şi sănătoasă. O sămânţă luată de la magazin e taaare anemică. În schimb cele luate direct din natură cred tare frumos! Se prind repede, sunt mult mai rezistente, parcă râd când te uiţi la ele.
  Concluzia? Calitatea unui om este dată de calitatea informaţiei primite din familia de provenienţă. La fel şi caracterul, slăbiciunile, ataşamentele, etc. Natura, în astfel de cazuri, trimite sămânţa la distanţă, pentru (hai să-i zicem) regenerare.
  Dar am mai avut parte şi de o altă surpriză!
  Chiar dacă sămânţa era bună şi sănătoasă, după o perioadă de timp a început să dea semne de boală. Am găsit explicaţia doar după ce am răscolit pământul. Era plin de furnicuţe sau viermi.
  Atunci am tras o altă concluzie:
  Chiar dacă omul provine dintr-o familie echilibrată, lăsat în voie să se ducă unde vrea, ajunge să fie hrana viermilor, a paraziţilor. Şi ştii ce greu îşi revine o astfel de plantă? Taaare greu iar şansele sunt destul de puţine. Trebuie muuultă răbdare…

  Nu… Universul este simplu. Complicat îl cred oamenii, d-aia şi li se pare că e greu de înţeles… Pentru că e prea simplu!
  De ce unele familii sunt atât de legate? Pentru că au „rădăcini” solide care „hrănesc” mai multe suflete. E vorba mai mult despre respect reciproc. Îşi fac timp pentru a se aduna, a-şi împărtăşi şi necazuri şi bucurii, se ajută reciproc să evolueze, sunt puşi la treabă de mici… Cu alte cuvinte li se predă de mici copii atât drepturile cât şi responsabilităţile existenţei, fie ea şi o existenţă simplă, privită doar la nivelul corpului fizic!
  Mult mai multe am învăţat de la natură decât de la oameni eumiealmeu… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s