Eliminarea stereotipurilor de gen în media și în societatea românească

Profesor: Georgeta Adam.

Am început de azi acest curs, care se va finaliza cu un test, dar și cu o lucrare scrisă cu termenii pe care îi învățăm în cadrul cursului. Mi-am ales clipul publicitar al apei Carpatina, Soacra, pentru că mi s-a părut că în general se consideră că folosirea sexului este un stereotip de gen, însă se uită că mai sunt și stereotipurile de relație. Oricum, în acest clip, sunt umilite două generații de femei, așa că e mai grăitor decât dacă merg pe scena fierbinte din dormitorul tinerilor soți… 🙂

Da, știu, cei mai mulți vor spune că femeile care apar goale nu sunt discriminate, ci fericite că devin celebre, pentru societatea noastră bolnavă; în plus, mai iau și bani pe prestațiile lor, bani pe care sfințeniile noastre nu-i vom vedea nici în 10 vieți de seriozitate. Oricum, cursul nu e nerealist – nu se raportează la ele ca la victime 🙂 , ci încearcă să lovească acest fenomen din rădăcină, prin educarea fetelor și femeilor să nu se mai valorizeze prin folosirea trupului sau prin rolurile tradiționale, prin care sunt manipulate.

Unul dintre materialele folosite la curs a fost și articolul aceasta (nu credeam că voi ajunge să pun vreodată link spre acest ziar, dar merită, pentru că vorbește despre starea degradantă a celor din media de azi).

Ar fi multe de spus – poate le voi mai spune! 🙂

Anunțuri

3 gânduri despre &8222;Eliminarea stereotipurilor de gen în media și în societatea românească&8221;

      • Gata, mi-o amintesc, dar fara faza din pat 😀 Cam jenanta reclama, adica daca tot vrei sa-i dai soacrei cu apa in cap, foloseste de la chiuveta, nu de la magazin 🙂 In alta ordine de idei, cand ne vedem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s