Eternul răspuns și eterna problemă: prietenia

În copilăria mea era un cantec: Prietenia la nevoie se cunoaște. Îl cantam cu un anumit sentiment la 15 ani și încerc un cu totul altul acum. Desigur, după 60 de ani, iarăși se vor schimba emoția și senzația inspirate de cei de la Cromatic.

Vorbind despre prietenie, ce se mai laudă romanii că sunt amabili, atenți, cu bunăvoință și solicitudine, ospitalieri și că, la randul lor, au la cine apela la greu… Ce se mai laudă romanii cu asta și apoi îi acuză pe occidentali că sunt răi și că nu se bagă în seamă, că nu-și deschid ușile unii altora, că sunt respingători și își petrec viața în singurătate.

Mai zilele trecute am aflat despre un întreg etaj al unui bloc din Romania în care, de-a lungul a 2 ani, 5 bătranii pensionari au fost găsiți morți la nu știu cat timp, după miros, nu pentru că ar fi fost cineva de treabă, deschis, gata să schimbe o vorbă cu vecinul…

Sigur, în același timp, am aflat despre prieteni care în fiecare dimineață se sună. La aceeași oră. Știu că au probleme cu inima și, ca o probă că nu s-a întamplat nimic, la 8.15 minute telefonul sună. Cel bolnav nu pleacă de langă telefon la acea oră, pentru a nu-l speria pe cel ce sună, iar cel ce sună nu lasă să treacă niciun minut peste ora fixată.

Dar astfel de relații există și la nemți, și la belgieni, și la suedezi…

Dacă sunt prieteni!

Nu *neamul* te face să ții cont de celălalt, ci atașamentul de el.

Nu romanii sunt minunați, ci aceia pentru care contează omul de alături!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s