Să nu vă (mai) văd!

🙂

Vorbeam cu ultimii ani din viață – ultimii 2. Și copilăria a fost grea, nici prima tinerețe nu a fost ușoară, anii n-au adus doar lapte și miere, dar 2014 și 2015 s-au întrecut în răutate: care să-mi aplice primul K.O.

Dar 2015 se termină și trenul vieții s-a repus pe șine… 🙂

Eram în anul 2001 cand cred că am urmărit de 3857 filmul Prințul Egiptului. Faptul că îi plăcea fiului meu era o scuză ca și eu să-l văd și să-l revăd. Mi-e destul de greu să mi-l scot din cap pe acel Moise superficial din Egipt și să-l identific pe Moise despre care vorbește Biblia ca fiind responsabil și demonstrand egiptenilor că poporul lui este important… În această dimineață, însă, mi-am adus aminte cuvintele de început ale filmului realizat de Paramount: În ciuda unor inadvertențe, făcute pentru a mări tensiunea filmului, noi credem că toate evenimentele biblice sunt adevărate și s-au petrecut întocmai.

Oricat de pueril poți să pari, oricat de mult penibil poți să lași în urmă, pană la  urmă tot ceea ce contează este faptul că te-ai zbătut să găsești soluția, te-ai străduit să nu distrugi ce era frumos – în viața ta și a altora, ai ales soluția care este cea mai potrivită pentru toți.

M-am trezit azi cantand melodia When you believe, din The Prince of Egypt – nici acum nu-mi pot da seama dacă Michelle Pfeiffer care o cantă este Acea MP – actrița 🙂 , dar ceea ce contează cel mai mult este că melodia are o putere de încurajare specială – acolo unde oamenii nu mai pot să te mobilizeze, rămai cu muzica și ea te vindecă, te pune pe picioare.

Melodia aici.

Melodia cantată de Mariah Carey și Whitney Houdson aici – aceasta este un fel de bijuterie, atat ca interpretare, dar și ca prezență a celor două împreună. Un fel de *chestie* care-ar trebui protejată de UNESCO 🙂 .

Iar pentru că există și curajoși printre romani care au îndrăznit să o traducă și să o cante poate că e bine să fie cunoscută și această versiune.

Pot să se ivească minuni atunci cand crezi; destul să crezi!

Pentru că eu nu mă gandesc doar la mine, îmi dau seama că, pentru unii dintre prietenii mei, acest an care se încheie acum a fost o demonstrație a acestui gand: Vei primi ce vrei, vei păstra ce vrei, atunci cand vei crede. Pentru ei, care-au fost fericiți în 2015, îmi pare rău că se sfarșește anul, dar le doresc să continue magia încantării și realizărilor și în anii umători.

Oricum, timpul ar fi trecut, cu sau fără voia mea. Important este să facem pasul care să ne ofere cele mai multe bucurii și prin care le aducem împlinire celor dragi.

Pe anul viitor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s