Fericirea în căsătorie

Există o librărie în București, de unde poți cumpăra cărți care te ajută să te familiarizezi cu lucrurile care te încântă. Titlul lor este Biblia Jocului Go, Biblia despre Origami, Biblia Scrisului Caligrafic… Sigur, există și Biblia șahului, Biblia Norilor (pentru cei care privesc cerul și se îndrăgostesc de nori) și Biblia Creșterii Animalelor de Casă… Sunt cărți publicate în limba engleză. Pentru vorbitorii de limbă engleză când spui că o carte este *Biblia a ceva* înseamnă că acolo se află tot ce e necesar, că este atotcuprinzător și că nu mai poți adăuga nimic la ceea ce găsești în acea carte, cu privire la acel subiect.
Găsești Biblia abilităților practice din orice cultură sau continent, Biblia sporturilor, Biblia oricărei pasiuni… Chiar și Biblia Bărbatului și Biblia Femeii, în care sunt descriși cu lux de amănunte Bărbatul și Femeia, în așa fel încât să crezi că ești specialist în acest domeniu.
Dar, și dacă ar fi Biblia Bărbatului de 12 volume și a Femeii de 30, cu siguranță că niciuna nu ar cuprinde specificul, originalitatea, unicitatea celui sau celei alături de care te afli. Cu atât mai puțin că aceste cărți se reduc la un volum și acela având 350 de pagini, nici măcar 1000!
Cei care au un hobby, se fotografiază sau se filmează dând viață obiectului respectiv, și pentru a păstra ca amintire personală acest lucru, dar și pentru a le fi de folos celor din jur, începători în ale acelui lucru. Toate filmulețele se pun pe canalele mai cunoscute ale internetului, ca să ajungă sub ochii tuturor și realizatorii să fie lăudați sau pur și simplu pentru a sătura curiozitatea celor care sunt la început de drum.
Concluzie? Pentru lucrurile cu care ne umplem timpul liber avem atât de mult sprijin, ajutor sau pentru ele aveam o dispoziție infinită! În schimb, pentru ceea ce am promis că va fi *pe vecie* nu ne sinchisim să luăm notițe – cu privire la partener sau să scriem scrisori în care să ne autodescriem, pentru ca partenerul să ne poată cunoaște.
Nu e nevoie să punem filmulețe despre partener pe youtube – chiar nu e indicat, :-), dar acele filmulețe, făcute în gând, ori cu aparatul de filmat, ar trebui să fie o prezență permanentă în viața noastră de cuplu.
Biblia relației în doi? Cunoașterea celuilalt prin faptul că el ne dezvăluie cine este și noi îl acceptăm așa – fără râs, comentarii sau dispreț!
Care sunt deci cei doi pași care ne garantează fericirea în cuplu?
Cunoașterea de sine
și
Cunoașterea celuilalt.
Avem ceva de tocit, dacă am fost repetenți până acum, dar fericirea e un premiu pentru care cei înțelepți luptă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s