Dinant -Belgia

B – Excursions oferă în prețul trenului dus – întors Dinant, atat călătoria din Bruxelles (nu cred că se ofilește nimeni pentru că e la clasa a II-a!) cat și trei atracții:

 • vizionarea citadelei
 • croaziera Anseremme
 • peștera La Merveilleuse

În cazul în care ai ajuns deja în Dinant,  ți se oferă accesul cu telefericul la citadelă, vizitarea citadelei care este impresionantă (și are nenumărate surprize pe parcursul *călătoriei* ghidate și același tip de croazieră). Pentru peșteră trebuie plătit separat.

Dinant deține un record trist, care este subliniat dureros în cadrul descoperirii cetății: este orașul în care trupele germane au ucis cele mai multe persoane civile în 1914.

Cativa dintre cetățenii orașului au lăsat mărturii despre acele momente. Voci de bărbați, femei, copil se aud, explicand ce au trăit candva… Intrarea în acea atmosferă este impresionantă și pentru faptul că pe tavan se proiectează numele tuturor celor masacrați. (La muzeul din Ierusalim este ceva asemănător, doar că acolo numele sunt și rostite… )

Dar istoria acestui oraș începe cu mult înaintea anului care-a adus nenorocire și cum a fost un oraș foarte bogat, informațiile sunt cand mai amuzante, cand mai hilare… (trăznită e și ideea cu cea de-a treia celulă de pușcărie – în primele două vezi deținuți, pentru că sunt ușile deschise, la a treia este ușa închisă și ai vrea să știi ce e înăuntru… 🙂 Te uiți prin micuțul gemuleț, lat cat două palme și … îți vezi chipul într-o oglindă… )

Surpriza cea mai mare este la final, cand ai impresia că ești într-un parc de distracții în interior, ți se pare că totul îți fuge de sub picioare și… 🙂 restul află fiecare la fața locului.

Dacă ar fi să aleg un oraș al Belgiei în care să mă mut (bine, nu mă întreabă nimeni nici de vorbă, dar să mă pună să și aleg 🙂 ) aș merge pe mana celui numit Dinant 🙂 .

O vizită virtuală, ceva? 🙂

Drum bun! 🙂

Și pentru că anul acesta se împlinesc 550 de ani de la un eveniment major din viața Dinantului, 2016 este considerat an medieval cu multiple manifestări.

 

 

2 gânduri despre &8222;Dinant -Belgia&8221;

  • și despre faptul că am fost împreună și ne-am distrat pe cinste… eu am început cu finalul… 🙂
   și nici nu am pus poze… pentru că blogul meu este doar cu litere… 🙂
   mulțumim încă o dată pentru cele mai frumoase zile din ultimii 17 ani… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s