Siv sover vilse – Siv rătăcește în somn

Mi-am dorit să văd filmul Siv Sover Vilse – Siv rătăcește în somn, pentru că era pentru copiii de 5 ani și eram curioasă ce oferă suedezii (în relație cu olandezii) copilașilor. Trebuie să recunosc, a fost un fel de Alice în Țara Minunilor, dar cine mă cunoaște știe că mie nu-mi place această carte, însă… în ceea ce o privește pe Siv, nu a avut parte de stilurile absolut absurde ale personajelor care o înconjurau pe Alice, ci de animale și de veselie. Ceva tensiune, este, dar nu ai spaima lui Alice că-ți taie cineva capul sau că se poate juca golf cu o pasăre pe care ar trebui să o îngrijești.

De fapt, filmul suedez vrea să atragă atenția prin ce trece copilul pe care îl lași prima dată să doarmă într-o casă străină. Chiar și cei buni pot să i se pară răi, chiar și cei simpatici să-I indispună, aceasta pentru că încă nu s-a desprins de cei care i-au dat viață și nu-și dă seama că poate avea rădăcini și fără ei. Cu atât mai mult dacă cei la care merge sunt răi și arțăgoși, șocul poate fi foarte mare.

Mi-au plăcut amănuntele care nu le-au scăpat scenografilor: fetița care avea părinți era foarte feminină, pe când fata crescută de tată era îmbrăcată doar în bleumarin, gri, crem. Odată cu împrietenirea cu această fetiță feminină, dar și ea cu defectele ei, pe care le poate lăsa deoparte ca să-și continue prietenia cu Siv, amândouă personajele mititele reușesc să se dezvolte, așa cum trebuie să se întâmple într-o prietenie adevărată – nimeni să nu stea pe umerii celuilalt, umilindu-l, în vreme ce el este dornic să fie observat de toată lumea.

Bătaia cea mai mare este pe turta dulce – și între copii și între animăluțe. Liniștiți-i pe copii dv, nu e mare lucru de gustul ei și vă asigur că, după ce vor lua o gură, o vor arunca, cerând eugenii sau napolitane. Asta este – fiecare țară cu gusturile ei.

KINOdiseea mi-a oferit un film minunat prin Siv rătăcește în somn, așa că cei de 5 ani și peste știți unde să vă duceți cu prima ocazie când vreți să ieșiți în oraș. (Filmul are subtitrare în engleză și română și mai e și dublat. O nebunie de pregătire, doar să fie pe placul tuturor.)

Publicitate

2 gânduri despre &8222;Siv sover vilse – Siv rătăcește în somn&8221;

  1. Nici mie nu mi-a placut Alice cand eram mica, mi se parea extrem de dubioasa cartea. Acum am alte gusturi, o gasesc interesanta, dar nu stiu daca este pentru copii. (Cat depre film, hmm, curios si surprinzator! La ei familia conventionala e praf si se si straduiesc sa o calce in picioare.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s