Cum să-l ajut pe copil să citească (mai mult)

Am descoperit articolul *Împrejurări fatale pentru cei care încă n-au deprins gustul cititului*. El mi-a adus aminte că cea mai mare durere a părinților este că cei mici ai lor nu citesc. Unii spun *dacă nu au exemplu în părinți*… Eu nu pot acuza așa – pentru că sunt mulți care citesc și ai căror copii evită cărțile. Așa că m-am gândit să reiau articolul respectiv și pentru cei care intră la mine pe blog cel mai mult la articolul *Fiul meu nu învață*. Vorba aceea…

Unde dai și unde crapă

Îți pică netul cu tot cu televizor sau ți se ia curentul și soarele e încă sus pe cer dar tu nu ai rebusul la îndemână și nici bani să ieși la o bere. Se întâmplă atunci să dai cu ochii de un volumaș pe care cineva l-a uitat odată la tine în apartament. Cum nu ai de ales, te apuci să citești din el și nu-l mai lași din mână nici după ce a revenit curentul.

Te apuci să-i citești copilului tău o poveste și descoperi că-ți place și ție ceea ce-i citești lui. Pe urmă aștepți să meargă la culcare ca să continui lectura de unul singur.

Faci curat prin casă și dai peste o carte căzută în spatele dulapului. Te pui să o răsfoiești și, după câteva pagini, lași curățenia pentru că mai întâi că vrei să termini cartea de citit.

Aștepți metroul sau trenul care întârzie. Te copleșește plictisul. Data viitoare, te gândești că o să iei cu tine, dar ți-e rușine de ce-ar zice oamenii. Așa că iei una mai serioasă.

continuarea aici.

Mulțumesc, Daniel Onaca pentru articol și idei, unele care-ar merge puțin *înscenate* copiilor ca să fie ajutați să se urnească pentru a citi…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s