Războiul limonadei – Jacquline Davies

Acum ce să zic… unele dintre socotelile pe care le fac cei doi frați certați din această carte le-aș putea face și eu, dar vreo trei dintre calculele fetiței chiar m-au determinat să sar peste pagina respectivă. Iar ea este în clasa a II-a și, pentru că are o minte mai luminată decât a mea :-), sare în clasa a IV-a, alături de fratele ei. Ea este copilul pe care mulți dintre noi și l-ar dori – pentru că știe să facă afaceri și pune în practică ghidul de afaceri al mamei; cred că e mai mult decât copilul pe care ni l-am dori – e chiar ceea ce ne-am dori să fim noi înșine. 🙂

Interesant este că, deși fratele ei e invidios pe ea pentru că îl va face de râs nimerind în aceeași clasă, el neștiind să facă socoteli, în vreme ce ea folosește termeni economici, grafice și diagrame, tot el este cel duios, cel empatic, cel care propune primul împăcarea.

Și inventatorul lui Morocănel Ursuzescu. Nu oricând, ci în clipele când stăteau amândoi în căsuța din copac pentru că părinții se certau…

Hm, ce zic specialiștii? Că e nevoie de cărți din care copiii să învețe să-și administreze banii și să facă față emoțiilor, ținând cont de situațiile delicate din familiile monoparentale? Asta ați ține în mână, dacă ați opta pentru Războiul limonadei.

P.S. Nu mă pot abține! Aceste cuvinte sunt dintre titlurile capitolelor: Asociere în participațiune. Vânzare sub preț. Globalizare. Daune cu premeditare. Pierderi totale.  Management de criză. Reconciliere. Nu-i așa că și noi, cei mari, avem nevoie de o astfel de schemă?

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s