Frăția hoților (Den of Thieves)

După ce vezi un film în care Mat Demon, deși are 48 de ani, arată de 30, și să-l vezi pe Gerard Butler, de 49 de ani, arătând dărâmat și îmbătrânit, primul și primul lucru la care te gândești este cum se reușește așa ceva: în primul caz este simplu – machiajul, nu? 🙂 Nicio trudă pentru om. Dar în al doilea… Da, și machiajul, dar a fost nevoie și de ceva kg în plus, de o *intoxicare* specială. Câteva kg am spus? Cam câte credeți? Haideți, înaintați o cifră! 25, în caz că vă dați bătuți…

Până la urmă, 🙂 serios, oamenii se intoxică zilnic din proprie plăcere și alegere, cheltuind o grămadă de bani!

Dacă Gerard a acceptat să o facă pentru a se îmbogăți, știind că oricând, datorită sportului și intervențiilor chirugicale, va ajunge un Făt Frumos, cine ce are cu el?

Sentimentul neplăcut pe care l-am încercat văzând filmul, însă, nu vine de la fizicul polițaiului nonconformist, ci din pumnii strânși pe care i-am ținut pentru gașca rea. Tot timpul am așteptat să se elucideze cum de oamenii aceia instruiți ca militari au luat-o pe calea cea rea, am așteptat un motiv care să-mi dea pacea pentru că am fost de partea lor.

Bine, eram cu șerifii pentru că erau cei buni și știam sigur că vor câștiga, dar cum să te atașezi așa de niște răi? Voiam un compromis. Poate pentru că nu omorau civili? Bine, dar tot ucideau – cum să stai cu inima la gură, dornică să câștige cei ce fură?

Am rămas dezamăgită – răspuns clar nu am primit. Poate nici nu există. Poate a fost doar faptul că mi-am dorit din toată inima ca niște oameni care alcătuiesc o gașcă haioasă să aibă un argument bun pentru lucrurile nebunești pe care le duc la capăt. (Cum îl terorizează ei pe prietenul fiicei unuia dintre ei  – ar trebui să se întâmple mai des în viața de toate zilele, ca în felul acesta fetele să fie respectate, dacă nu din politețea intrinsecă a băiatului, măcar de frica a ce ar putea să se întâmple dacă o supără!!! 🙂 )

Adevărul este că finalul este complet neașteptat – ia și frustrarea că nu pricepi ce e dincolo de comportamentul obsesiv al hoților, ia-o și pe aceea că… (dar nu vă spun care este aceasta – vedeți filmul, eu nu vorbesc niciodată despre subiectele filmelor, în detaliu. Mereu mă refer la câte un aspect social, nu abordez tema și deznodământul. Supărați? 🙂 Sper că nu. Așa sunt eu!)

Despre faptul că în film joacă 50 Cent nu spun nimic pentru că acesta este deliciul tuturor articolelor, așa că îmi imaginez că oricine a aflat aceasta. Însă un interviu cu el pot recomanda. Aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s