Iulie fără plastic

Un proiect al celor cărora le pasă de natură.

Da, nu e deloc plăcut să auzi că ceea ce-ți face viața interesantă este lucrul la care trebuie să renunți. Îmi amintesc ce plăcere avea fiul meu să bea din pai – și cât de necesar era, pentru început, când nu știa să soarbă. Dar eu de atunci eram eco – același pai! A, da, știu, cu o floare nu se face primăvară. Dar știți că, dacă refuzați să luați hârtia de la bancomat, care atestă că ați retras bani, salvați de-a lungul timpului 6 copaci? Cât salvăm dacă nu folosim paie? Păi, tot ce vine de sus – adică de pe pământ și din aer – trebuie să ajungă tot jos, pe și în pământ.

Cam câte paie consumă România anual? A, scuzați, dar nu dă nimeni publicității așa ceva. În schimb, suntem informați – că americanilor puțin le pasă de ceea ce fac ei sau că sunt judecați pentru asta! – că se folosesc 500 milioane de paie de plastic – pe zi, da, pe zi, nu pe săptămână sau pe lună. Pe zi. Și 100.000.000 de animale marine sunt ucise pe an de plasticul care ajunge în mare.

Eu nu cred că trebuie să mai explic de ce militez pentru o lună fără plastic și apoi pentru atenție mărită asupra lucrurilor din plastic din viața noastră.

Iubesc natura, animalele și pot să-mi păstrez și un pai refolosibil, dacă țin neapărat!

2 gânduri despre &8222;Iulie fără plastic&8221;

  1. Am inceput de ceva vreme sa nu mai iau produse de la piata in pungi si pungute, lumea se uita ciudat, vanzatorii se mira. Folosesc tot ce e din plastic de mai multe ori, nu cumpar casolete, etc Da, am bani sa cumpar fructe int- o casoleta de cinzeci de bani, dar ma duc cu cutia de fosta inghetata, ca p- aia nu puteam s- o cumpar altfel . Si altele. E foarte bine putin, extrem de putin. Dar multi, extrem de multi. Toti.

  2. Eu cred mai putin in iulie fara plastic (pungile de plastic sunt mai convenabile, de exemplu, si mai usor de ghemotocit in geanta decat cele textile, care ocupa mai mult loc) si mai mult in reciclare. Ar trebui ca plasticul sa fie reciclat responsabil peste tot. Ideea nu este sa caram sticle de sticla dupa noi, mai grele si mai casabile, ci sa nu aruncam pet-uri goale oriunde, si sa nu ajunga plasticul nostru in ape, la animale, ci doar la reciclare. Iar, in cele din urma, daca este atat de periculos pentru mediu… n-ar mai trebui fabricat, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s