Superșcoala drei Rapscott – Elise Primavera

*Părinții lor, fiind prea ocupați, nu se obosiseră niciodată să le explice ce înseamnă să asculți de cei mari.* – aici ai putea găsi motivul pentru care unii dintre cei din ziua de azi nu iau în seamă buna intenție a celor mai mari care se oferă să le dea ajutor. Dar pe de altă parte, aici ai putea găsi argumentul ca părinte să citești această carte care este un studiu excelent de creștere a copilului, chiar dacă de fapt este un roman amuzant ori tragicomic despre cinci fetițe ai căror părinți prea ocupați le-au trimis de acasă să se formeze singure pentru viață. A, nu singure, ci la școala unei dre care se străduiește să le facă un bine fetelor contra unei sume de bani. *O să învățați tot ce vă trebuie pentru a vă găsi drumul!* – le asigură ea.

Mă întreb cât ar trebui să primească un părinte pentru a-și lăsa copilul în pace și a nu-l mai teroriza cu dorința de a se împlini prin el. Sau cât ar trebui să primească un părinte pentru a-l lua în seamă pe copilul lui, mai mult decât dosarele pe care le are de completat de la lucru.

Cele cinci tipologii de fetițe urmau să ajungă în noua lor casă în cutii, ambalate de părinții lor, lucru care s-a și întâmplat cu primele patru (vai, modul cum își fac apariția este mai ceva decât filmele pe care copiii cer să le vadă de 20 de ori, așa că încercați să-i ajutați să vizualizeze toate acestea, distrându-vă împreună!). A cincea însă nu a apărut pentru că grăbiții ei părinți au uitat să pună capacul la cutie și … s-a pierdut pe drum.

Haideți să o căutăm pe sărmana fetiță pierdută. Unii sunt obsedați de copilul interior, deși au 59 de ani, alții pierd copiii pentru care cei ce nu au reușit să aibă – ar da o avere. Am o prietenă care se gândea să ia în casa ei câțiva copii orfani care au 18 ani și nu mai sunt acceptați de stat în sistemul de îngrijire. Ea și părinții adevărați ar putea face câte ceva pentru copiii ai căror părinți sunt atât de ocupați încât nu li se simte prezența în viața copiilor. Dacă sunteți dintre acei copii și trebuie să vă formați singuri căci nu stă nimeni de voi, căutați să vă dezvoltați curajul, entuziasmul, spiritul de aventură, inteligența, capacitatea de a vă baza pe propriile forțe. Acestea sunt cele mai importante – e nevoie să citiți pentru a afla despre ele, să vă căutați prieteni care sunt astfel și să acționați în favoarea celorlalți.

Nu uitați, cartea pe care v-o recomand este foarte amuzantă, demonstrând încă o dată că, dacă iei lucrurile grave în glumă, reușești să ajungi departe și să vindeci rănile provocate de indiferență sau infatuarea superiorității maturilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s