Salvarea nu e o … jucărie – Salvez.ro. – O viaţă poate depinde de tine

Campania “O viaţă poate depinde de tine”, realizată de Asociaţia React, a pornit de la o serie de statistici alarmante legate de apelurile abuzive la 112. Înregistrările arată că 3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgenţe, 73% din totalul apelurilor înregistrate în perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri făcute în joacă sau accidental de către cei care suna, doar 27% sunt apeluri reale. La serviciul de urgenţă 112, se înregistrează peste 2000 apeluri/ ora; 60% din totalul apelurilor reale solicita intervenţia echipajelor medicale de urgenta.

O viaţă poate depinde de tine în mai multe moduri. Odată, neirosind şansele pe care le are de a obţine ajutor. A doua, fiind informat şi ştiind ce să faci în momentul în care cineva are nevoie de intervenţie rapidă. Tot în pagina dedicată campaniei găsiţi şi sfaturi simple legate de acordarea primului ajutor în diverse cazuri. Pentru fiecare dintre ele sunt adăugate exemple video. Tot în cadrul campaniei se vor organiza cursuri de prim ajutor, de către paramedicii SMURD, în BucureştiCraiovaTargu MuresTargovistePiatra Neamt si Sibiu.

Ştiu, e uşor să lasi pe altcineva să intervină… dar dacă, la un moment dat, eşti singura persoană care o poate face? Şi dacă cel care are nevoie de tine este mama, copilul, fratele? Acordă acum câteva minute campaniei şi spoturilor video din cadrul acesteia, cu siguranţă nu va fi timp pierdut. Nu ştii niciodată când îţi vor folosi.

Dacă ai blog, preia mesajul. Dacă nu, un share către prieteni, poate fi la fel de util. Nu ştii niciodată, poate unul dintre ei îţi va salva viaţa.

P.S. Eu am preluat mesajul de pe blogul prietenei mele.

Acolo se află şi un sondaj la care te invit să participi.

Haideţi să nu ne jucăm la telefon pentru a chema Salvarea.

4 gânduri despre &8222;Salvarea nu e o … jucărie – Salvez.ro. – O viaţă poate depinde de tine&8221;

Lasă un comentariu