Cunoştinţa va creşte…

Membrii societăţii de tip occidental sunt supuşi unui adevărat bombardament informaţional: conform unui studiu american recent, fiecare primeşte, zilnic, o cantitate de informaţie echivalentă cu cea cuprinsă în 147 de ziare!

Dezvoltarea internetului, programele de televiziune disponibile 24 de ore din 24, precum şi răspândirea telefoanelor mobile au făcut ca, în ziua de azi, o persoană să primească, în fiecare zi, de 5 ori mai multă informaţie decât primea în 1986.

Şi, zilnic, o persoană produce şi transmite altora, în medie, informaţie într-o cantitate echivalentă cu cea cuprinsă în 6 ziare – de 200 ori mai mult decât în urmă cu 24 de ani, când fiecare „genera” doar două pagini şi jumătate.

Aceste estimări, care reflectă intrarea omenirii în era digitală, au fost făcute de o echipă de specialişti de la Universitatea California de Sud; ei au analizat tehnologii analogice şi digitale din 60 de categorii, începând din anul 1986 şi până în 2007, apoi au folosit un algoritm complex pentru a calcula cantitatea de informaţie stocată şi transmisă, în întrega lume, de medii diferite, precum computere, ziare, cărţi, chiar şi de scrisori.

„Marea trecere” de la analog la digital a avut loc în 2002, iar astăzi 94% din informaţie este stocată în format digital.

Autorii studiului, publicat în revista Science, au calculat că informaţia existentă în lume la ora actuală atinge cifra ameţitoare de 295 exabytes, adică 29.500.000.000.000.000.000.000 unităţi de informaţie.

Bun, dacă toate acestea sunt lucruri pe care ni le dă societatea, pe tavă, am şi eu o întrebare: cât de relevantă pentru viaţa noastră, de esenţială este aceată informaţie?

Şi o simplă informaţie, o mică informaţie, pe lângă toate celelalte … cifra amintită anterior, imensa cifră e puţin în comparaţie cu ceea ce poate face Dumnezeu: ea reprezintă mai puţin de 1% din informaţia stocată în ADN-ul unui singur om.

Niciodată creatura nu se va putea compara cu Creatorul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s