Urâtă, dar mă tratez (cum pot fi frumoasă)

Cea mai întâlnită căutare de pe blogul meu este… vreau să fiu frumoasă. Bine, că are și alte forme, mai dure: sunt urâtă rău, pot deveni și eu vreodată frumoasă? Sau … pe mine nu mă iubește nimeni, pentru că sunt urâtă. Nu sunt pregătită să scriu acum special pentru *urâte*, dar aș vrea ca oricare dintre cele care se simt urâte să urmărească următoarele idei pe care le voi înșira – personal sau prin intermediul unor postări de pe alte bloguri.

Priviți ce înseamnă să fii frumoasă și să-ți bați joc de viață aici.

Cu alte cuvinte, nu e destul să fii frumoasă în debut, trebuie să-ți păstrezi frumusețea. Și dacă frumusețea se poate pierde, este clară că ea se poate și câștiga, pentru că aceste două cuvinte sunt antonime … reale, iar cele mai multe dintre noi au la îndemână modul potrivit pentru a se putea vedea frumoase, pentru a putea deveni frumoase și pentru a vedea că ceilalți le privesc cu ochi buni sau chiar că le fac ochi dulci, căci voalat cam acesta este oful unei femei care nu se vede frumoasă – că nu e iubită, preferată, căutată!).

Vorbesc acum cu adolescentele. Peste ani vă veți schimba și depinde de voi spre ce direcție mergeți – hidoșenie sau frumusețe. Și stilul de viață și cultivarea unor calități și puțină atenție față de trup, toate vor conta pentru ceea ce veți face din voi înșivă. Nu vă bat la cap cu întrebarea cum să speri să devii frumoasă, dacă îți sluțești corpul prin diverse procedee sau prin cine știe ce obicei sau cu cine știe ce surogate… Astea sunt lucruri pe care voi trebuie să le știți mai bine decât mine, de vreme ce vă lăudați că VREȚI – adică sunteți gata să vă puneți pe treabă, să renunțați, să vă străduiți… Un fel de *rabdă adolescenta la frumusețe*, chiar dacă grupul o tentează cu orice i se potrivește chiar, dar îi distruge dantura, aspectul exterior, linia corpului (aici mă refer la o sarcină înainte de vreme!).

Aș vrea să mergem pe ideea că o fată este frumoasă de mică… Bine, la unele se potrivește, dar să știți, cele care suferiți când vă uitați în oglindă, că pentru unele femei frumusețea vine odată cu vârsta, iar aceasta este cea mai bună veste pe care puteați s-o primiți fiindcă – ați sesizat, nu? 🙂 – timpul de regulă deteriorează! Și dacă veți avea puterea să vă arătați trăsăturile minunate după ce cele de vârsta voastră le vor pierde… oare cine va triumfa? 🙂

Vă voi da un exemplu de departe. Prima dată m-am gândit să mă refer la o artistă de la noi, dar m-am abținut pentru ca nu cumva să vină să mă tragă de moț, că îi folosesc numele. Cea pe care am ales-o nu va afla niciodată că am scris despre ea, nu de alta, dar nu știe și nici nu va ști vreodată română (iar prieteni care să-i traducă, nici atât!).

Bun. Priviți de la secunda 30 aici . E o puștoaică. Vă place? Are talent, zvâc (așa-mi place cuvântul acesta! 🙂 ), dar n-o poți compara cu cele de vârsta ei considerate *beton*.

Acum să o vedem la… câți ani? Dați o cifră, după ce o urmăriți aici și spuneți-mi dacă arată bine. (nu vă luați de stil sau tunsoare, astea se purtau atunci, poate că pentru ei atunci era avangardistă, dar pentru noi acum e bătrânicioasă! Gândiți-vă doar dacă o asemenea fata este frumoasă – unii vor zice da, alții nu, deloc, cei mai mulți vor auzi vocea ei sau vor realiza că la doar șaisprezece ani a reprezentat Suedia la Eurovision… )

Iar acum cu multă răbdare așteptați-o să intre în scenă la … câți ani? Aici! (sau o alta imagine despre „devenire” aici)

Fetelor care vă credeți urâte, gândiți-vă bine că puteți face cu viața voastră mai mult decât cu bucățelele de plastilină. Puteți fi oricum, dar puteți ajunge deosebite, important este să nu fiți propriile voastre vrăjmașe, să nu vă autoflagelați, să nu vă umiliți pornind de la ideea că oricum sunteți nimeni.

Încercați să fiți prietene cu voi înșivă și să vă protejați de cei răi, care vă jignesc (tatăl meu nu mă scotea din *scroafă*, așa că vă înțeleg dacă vă simțiți rău din cauza cuvintelor celor din jur, poate cei mai apropiați), încercați să vă lucrați mintea și talentele pe care le aveți și s-ar putea să ajungeți mai departe decât frumușelele pe care le invidiați acum.

Mă adresez în final minunatelor mele prietene care mă citesc, pe furiș sau fățiș, comentând sau nu. Dacă aveți idei pentru aceste fete, dați-le o mână de ajutor cu sugestiile voastre, la voi pe blog, și puneți trimitere și aici, la această postare.

Cât despre domni… dacă aveți ceva de zis, spuneți-le, în speranța că veți alina o durere profundă.

Vă mulțumesc dacă vă implicați sau, pur și simplu, pentru că citiți.

22 de gânduri despre &8222;Urâtă, dar mă tratez (cum pot fi frumoasă)&8221;

  1. Tot ce am de spus: „Fetele e toate urate!”
    Glumesc, fireste!
    Am citit articolul tau si m-a ajutat si pe mine… chiar daca cineva mi-a spus ca eu sunt „ca vinul”, eu voiam acum, pe moment sa arat „frumos”. Am experimentat si povestea cu vorbele care dor a celor apropiati.. vorbeau si nu faceau nimic ca sa ma ajute.. asa ca i-am lasat sa vorbeasca si am inceput sa ma ajut singur. Am ales un stil de viata mai sanatos, fapt pentru care am primit numeroase apelative…. eih, da… asta e!

    Si cateva cuvinte pentru fete:
    Voi singure va definiti frumusetea! cautati in alte parti felul in care arata frumusetea, in loc sa il creati voi singure, sa va creati voi propria frumusete! Nu vreti sa fiti iubite pentru ceea ce sunteti?!?

    Fetele care sunt acum „frumoase” si care sunt „goale” pe dinauntru, sunt doar o `partida`. Daca vreti sa fiti o simpla partida… stiti ce aveti de facut. Stiu ca uneori e greu sa vezi ca pe tine nu te alege nimeni, ori ca esti ultima alegere, si ca te ia obligat, stiu ca tie nu iti suna telefonul sa te cheme la nu stiu ce party, si mai stiu, ca in adancul sufletului, iti doresti ca macar o data in viata sa atragi toate privirile, sa fii in centrul atentiei… daca vrei asta, fii tu!

    Deci, faceti sport, cultivati-va, devoltati-va si la final, nu o sa vina Fat-Frumos, ci persoana pe care o meritati! (mult mai buna, pentru ca si voi veti fi mult mai bune 🙂 )

  2. e lucru greu sa induri cuvintele celorlalti
    la adolescenta e greu de dus povara cuvintelor celorlalti
    nu pot vorbi din experienta (desi nu sunt topmodel si nici nu vreau sa fiu ),dar am avut o prietena careia i-a fost destul de greu sa treaca prin liceu si mai departe
    a decis,insa, sa mearga mai departe si sa se gandeasca la ea….fizic nu s-a schimbat,dar a devenit mai puternica in interior si asta se vede 😉

  3. Eu nu cred ca exista fata urita.Ci doar fete care isi ascund frumusetea sau le este frica sa o arate.Uritenia vine cu timpul,daca e cultivata.
    Fetelor,uitati-va in oglinda si zimbiti!E frumos ce vedeti acolo.

  4. Toti suntem frumosi …fiecare in felul sau.Frumusetea este trecatoare….este absurd sa crezi ca este vesnica, iar ” spoiala” …..este doar de efect si nu de durata….pe deasupra raman efectele secundare.

  5. Pingback: Viaţa-n imagini (110912)

  6. Pingback: Viaţa-n imagini (130912)

  7. Pingback: Alt joc cu poze – 11.09.12 « Florina Lupa Curaru

  8. Pingback: Alt joc cu poze – 13.09.12 « Florina Lupa Curaru

  9. Pingback: Vechi scăpărări (110912) | Amintiri din filumenie

  10. Pingback: Vechi scăpărări (130912) | Amintiri din filumenie

  11. Pingback: Clipe încremenite (110912) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare

  12. Pingback: Clipe încremenite (130912) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare

  13. Pingback: Lătrături ocoşe (110912) « Ulise al II-lea cel Ocoş

  14. Pingback: Lătrături ocoşe (130912) « Ulise al II-lea cel Ocoş

  15. Pingback: Pe chibrituri: Animale domestice « Blog de Filumenistă

  16. Pingback: Pe chibrituri: Delta Dunării « Blog de Filumenistă

  17. La un moment dat am urat oamenii frumosi .De ce ?Pentru ca nu pot vedea dincolo de fizicul lor , nu pot sa daruiasca altceva decat o bucata de carne binecuvantata de natura.
    Fetele extrem de frumoasa si baietii din aceeasi gama sunt de cele mai multe ori persoane care nu se implica in relatii , nu iubesc ci doar zboara din floare in floare si subestimeaza pe ceilalti , pentru ca de ei/ele sunt perfecti/e.
    Bineinteles asta e o generalizare .Insa cu riscul de a ma ghida dupa stereotipuri voi spune ca am cunoscut numai un baiat care arata bine si fizic si sufleteste si care a avut simtul sa ii spuna unei colege , fata stiu ca vrei sa fii frumoasa dar daca esti proasta esti un nimic.

  18. Adolescența este o perioadă tare delicată…și e greu să faci față presiunii sociale și modelelor transmise de societate. E greu să fii părinte de fată în zilele noastre, parcă mai greu decât pe vremea când treceam eu prin perioada adolescenței…

Lasă un comentariu