Alchimia toamnei – o poveste fără zmeu, dar cu dublu Făt Frumos

Pe frontispiciul paginii oficiale a lui Marius Matache scrie: *Unii mă știu ca muzician, alții ca blogger, câțiva ca cercetător. Cel mai des sunt tipul care face oamenii să zâmbească.*

Da, am înțeles, vrea să spună că e perfect, pentru că, într-o lume în care îți pierzi mințile ușor de atât haos, cineva care cântă (folosește sunetele ce alintă), scrie (folosește cuvinte ce vindecă) și e intelectual (puțini mai *cercetează* 🙂 ) , ajunge să te fascineze… Dar dacă mai are în mânecă și umorul… Ce să mai … perfect!

Mostra de umor (să nu ziceți că aplaud fără argument!):

Ei bine, domnul Perfect cântă folk din 2004 și este fondator al portalului de muzică folk http://www.ForeverFolk.com și al site-ului de jazz http://www.jazzculture.ro, dar și inițiator al proiectului Acoustic Bloggers.

Pe versurile lui Sorin Poclitaru (care a scris 12 cărți în 3 ani – când a avut timp să îi cunoască pe soliștii pentru care a scris versuri pentru muzica folk, dacă e așa prolific?), Marius Matache a compus melodii pe care le va prezenta publicului din București, pe 28 octombrie, la Teatrul Excelsior, de la ora 19,30.  (Biletele se pot cumpăra de la casieria Teatrului Excelsior din str. Academiei nr. 28 sau accesând Bilete.ro)
O să fiu acolo pentru că frumusețea toamnei doar se vede în natură, pe când omul este un amestec de multe alte simțuri, așa că mai trebuie mulțumite și urechile, nu numai ochii.
Cred că, în sfârșit, urechile, după un spectacol de 90 de minute de poezie și muzică, îmi vor spune, Mulțumesc.
(Așa cum mai mult ca sigur zic și cei doi artiști ce vor fi în spectacol sponsorilor lor Hello Hotels, Domeniile Samburesti și Aqua Carpatica.)

2 gânduri despre &8222;Alchimia toamnei – o poveste fără zmeu, dar cu dublu Făt Frumos&8221;

  1. E grozav ca apar folkisti tineri ! I-am vazut pe cei patru corifei, Alifantis, Vintila, Andries si Baniciu, la concertul din 6 octombrie (primul dupa zece ani). Canta din tot sufletul, dar nu mai pot nici ei prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s